واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: دستيابي به ليزر فشرده با نانوذرات نقره
تهران-خبرگزاري ايسكانيوز: دانشمندي از دانشگاه كيوتو به كمك همكارانش در پي آن است كه با استفاده از مواد بيمنظم(disordered material)، ليزرهايي بسازد كه درك ما را از فيزيك بهبود دهد.
به گزارش روز يكشنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" اين كار با سادهسازي فرايند ساخت ليزر همراه خواهد بود.
در اين مسير آنها از طريق ادغام نانوذرات نقره با لايههاي پليمري بسيار شفاف، ليزري با بازده بالا ساختهاند.
كاتسوهيسا تاناكا گفت: در محيطهاي بيمنظم، پراكندگي چندگانه و تداخل، قابليت انتشار نور را كاهش ميدهد و در خصوص پراكندگي فوقالعاده قوي، پيشبيني ميشود كه همانند الكترونهاي موجود در شيشهها، موضعيسازي فوتون يا موضعيسازي اندرسون رخ دهد. وي و گروهش به مطالعه بر روي نحوة استفاده از لايههاي شفاف داراي نانوذرات نقره، مشغول هستند.
تاناكا توضيح داد: ليزرهاي تصادفي، چشمههاي ليزري هستند كه در پي رخدادهاي پراكندگي چندگانه و متفاوت در سيستمهاي غير منظم و تصادفي ايجاد ميشوند.
ما به چنين ليزرهايي علاقهمنديم، زيرا با وجود خروجي بالا، فرايند ساختشان به لحاظ فني ساده است.
هماكنون محققان بر روي ليزرهاي تصادفياي متمركز شدهاند كه مبتني بر ديالكتريكهايي با ضريب شكست بالا هستند و توجه كمي به محيط تصادفي تكثيري نانوساختاري فلزي معطوف گرديدهاست.
وي افزود: در آينده از نانوساختارهاي فلزي ميتوان در ابزارهاي ليزري استفاده كرد. تشديد پلاسمون سطحي نانوساختارهاي فلزي، كاربردهاي بسيار زيادي دارند. پرسشي كه ما در درازمدت در پي پاسخ به آن بودهايم، اين است كه آيا ميتوان از طريق ادغام نانوساختارهاي فلزي و محيطهاي كاري ليزر به ليزرهايي با خروجي بالا دست پيدا كرد.
وي ادامه داد: ما دريافتيم كه حضور نانوذرات نقره حتي در طولهاي پراكندگي بسيار ضعيف به خروجياي با غلظت بالا منجر ميشود.
به عقيدة ما پلاسمون سطحي نقشي مهم در عملكرد ليزر ايفا ميكند.
اين گروه براي ساخت نمونه نمايشي خود نانوذرات نقره را به لايههاي پليمري بسيار شفاف افزودند.
بنا به اظهارات تاناكا، نانوذرات نقره دو مزيت دارد: اولاً اينكه مدهاي نوري جايگزيده در نزديكي سطح نانوذرات نقره، منجر به ايجاد خروجي بالا براي ليزر ميشود، ديگر اينكه خصوصيات پراكندگي، به شكل انعطافپذير، از طريق اندازه و شكل نانوذرات كنترل ميشوند و در قياس با نانوذرات ديالكتريكي، به شكل قابل توجهي در انتقال نور در سيستمهاي تصادفي سهيم هستند.
به گزارش ايسكانيوز به نقل از نانو، تاناكا پيشبيني ميكند كه چنين ليزري براي تكميل دانش فيزيك بنيادي سودمند خواهد بود.
وي اظهار داشت كه اين سيستم احتمالاً كاربردهايي عملي؛ چون يك ليزر فشرده خواهد داشت.
تاناكا گفت: از آنجايي كه چنين ليزرهايي بر خلاف ليزرهاي معمولي فابري-پورت، نيازي به همراستايي شديد بازتابندهها براي تشكيل محفظه ندارند، فرايند ساخت آنها بسيار سادهتر است.
نتايج اين تحقيق در نشريه Applied Physics Letters به چاپ رسيدهاست./د/184/125
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 379]