واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نرخ رشد طلاق در استان تهران نسبت به سال قبل كاهش يافت
اجتماعي. طلاق. مديركل امور بانوان استانداري تهران
مديركل امور بانوان و خانواده استانداري تهران گفت: با برگزاري دورههاي آموزشي ويژه زوجهاي جوان در چهار ماهه اول سال جاري نرخ رشد طلاق در اين استان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱/۲درصد كاهش يافته است.
فرحناز قندفروش روز شنبه در گفت وگوي اختصاصي با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: در سال گذشته با اعتبارات محدودي كه اين اداره كل در اختيار داشت توانست چهار دوره و اردوي آموزشي ويژه زوجهاي جوان در معرض طلاق در جهت رفع مشكلات اين افراد و ممانعت از انجام طلاق آنها برگزار كند.
وي تصريح كرد: طلاق حلال مبغوضي است كه با توجه به رعايت شرايط خاص آن به عنوان چاره برخي از مشكلات خانواده مطرح شده و هميشه به عنوان آخرين راه حل براي زوجهاي دچار مشكل عنوان شده است.
قندفروش اظهار داشت: بررسي آمار نشان ميدهد در ۱۰سال اخير آمار طلاق در استان تهران رشدي غير منطقي داشته و از مرز دو برابر گذشته در صورتي كه رشد آمار ازدواج به ۱/۵برابر هم نرسيده است.
وي با اشاره به سهم ۱۴/۵درصدي ازدواج و ۲۷درصدي طلاق استان تهران در كشور تاكيد كرد: فعاليتهايي از دو سال قبل براي تحكيم بنيان خانواده در اين استان انجام شده كه فرآيند آن كاهش آمار طلاق استان در سال جاري است.
قندفروش يادآور شد: برگزاري دورههاي آموزشي و اردوهاي ويژه زوجهاي جوان در استان تهران براي اولين بار در سطح كشور صورت گرفت كه در اين دوره ها ۱۵۰زوج داراي مشكل كه از سوي نهادهاي متخلف همچون بهزيستي، دادگاههاي خانواده و ديگر نهادها معرفي شده بودند شركت كرده و در پايان اين دوره ها حتي يك مورد از آنها نيز به طلاق منجر نشدند.
مديركل كل امور بانوان و خوانواده استانداري تهران خاطر نشان كرد: برغم ارايه دلايل مختلف به عنوان علل اصلي طلاق به نطر ميرسد علاوه بر آنكه در هشت سال دولت گذشته مسئله تحكيم بنيان خانواده بسيار مهجور بود و اشاعه تفكرات فمينيستي مجالي براي اين كار قرار نداده بود.
به گفته وي، تغيير جغرافياي انساني، تغيير شكل خانوادههاي سنتي، فرزند سالاري و عدم ارايه دانش زندگي مشترك به جوانان علل اصلي اين پديده است و برگزاري چهار اردوي آموزشي براي زوجهاي جوان اين استان نشان داد برغم وجود علاقه بسيار در جهت ادامه زندگي مشترك متاسفانه توانمندي مورد نياز در اين زمينه در اختيار آنها نيست.
قندفروش گفت: گسست خانواده جامعه را با مشكلات و آسيبهاي فراوان مواجه مي كند و به طبع آن هزينههاي مقابله با اين آسيبها نيز بالا ميرود در اين صورت بالا رفتن آمار طلاق، رويگرداني جوانان ديگر از ازدواج است كه موجب بروز مشكلات اخلاقي در جامعه خواهد شد.
وي افزود: بررسي آمار چهار ماهها اول سال ۸۶و ۸۷نشان ميدهد كه آگاه سازي مردم با برگزاري دورههاي آموزشي و اجراي برنامههاي مختلف در زمينه تحكيم بنيان خانواده، اردوهاي زوجهاي جوان، ارايه مشاورههاي مختلف به ايشان و حساس كردن رسانهها در اين زمينه توانسته در كاهش آمار طلاق تاثير مثبت بگذارد.
قندفروش گفت: در چهار ماهه اول امسال ۹هزار و ۵۲مورد واقعه طلاق و ۴۵ هزار و ۹۴۵مورد ازدواج در استان تهران روي داده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتيب - ۱/۲كاهش و ۸درصد افزايش داشته است.
وي آگاه سازي، آموزش زوجين و برگزاري اردوهاي آموزشي براي زوجهاي جوان از جمله اقدامات موثر در كاهش آمار طلاق و افزايش آمار ازدواج در استان تهران بوده است.
وي از مطبوعات خواست موضوع طلاق را سياسي نكنند چرا كه اين مشكل اجتماعي است و بايد با اطلاع رساني و آگاهسازي مردم شاهد كاهش آمار طلاق در سطح جامعه باشيم.
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]