واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: به گزارش خبرنگار موج، در سالهاي آغازين دهه 1950 بود که رنو در ايران توسط نمايندگي رسمي آن يعني "شرکت سهامي ايران شرق" به فروش خودرو اقدام کرد.
اين نمايندگي در خيابان سعدي و در پاساژ سعدي قرار داشت و اطراف آن در دو سوي خيابان هميشه چند دستگاه رنو پارک بود.
4 سي.وي(CV) به عنوان اولين مدل وارد شده به ايران به دليل ظاهر جذاب و همچنين کارايي آن در شرايط آب و هوايي کشورمان، به سرعت در بين مردم طرفداران زيادي يافت. اين مدل با پلاکهاي چهار رقمي تهران در بيشتر خيابانهاي پايتخت ديده ميشد.
اين اتومبيل به دليل چهار نفره بودن در بين خانوادههاي ايران نيز جاي خود را باز کرد و در حياطهاي پرگل خانهها به عنوان عضوي از خانواده پذيرفته شد.
در اين بين مدل ديگري نيز به نام Prairie به ايران وارد شد. پرايري داراي دو نوع کاربري وانت حمل بار و استيشن واگن بود.
ايران شرق حتي به واردات تراکتور و کاميون از کمپاني رنو نيز اقدام کرد.
آقاي ايزدپناه "موسس شرکت ايران شرق" بود و براي اولين بار کار خود را در سال 1330 آغاز کرد. در اين زمان تراکتورهاي رنو در قالب موتور ژنراتور به فروش ميرسيد که در اصل وابسته به ايران شرق بود و در چهار راه کالج قرار داشت.
http://www.mojnews.com/res/cms_Contents_I_Images_562275_250.jpg
در سال 1974 مارک Berliet به رنو واگذار شد و شرکت "اتوفرانس" نمايشگاهي در خيابان اميرکبير داير کرد و در آنجا اين خودروها را به نمايش درآورد.
با ورود مدل کاملا جديد رنو به نام Dauphine در سال 1335(1956) به بازار، شرکت ايران شرق اقدام به واردات اين خودرو کرد.
"دوفين" به اتومبيل محبوب جوانان بدل گشت و تعداد بسيار زيادي از آن به ايران آمد.
در سال 1338 نمايندگي ايران شرق جاي خود را به نمايندگي جديد رنو و به نام رنواکسپرت داد که در خيابان دانش واقع بود.
با ورود به دهه 60 اتومبيلها در حال تغيير بودند و رنو نيز به ساخت مدلهاي جاوداني خود ادامه ميداد.
در سال 1961 مدل R-4 عرضه و توسط "ابوالحسن ديبا" که نمايندگي آن را دريافت کرده بود، وارد شد.
در کنار اين مدل، اتومبيل R-8 نيز که يک سدان متوسط بود وارد شد و بارکش شهري Estafette نيز براي صنعتگران به کشورمان رسيد. از اين اتومبيل جعبهاي هم اکنون نيز ميتوان نمونههايي را در شهرهاي ايران پيدا کرد.
رنو در سال 1972، مدل موفق پنج را به صورت هاچبک و با موتور پايه 850 سي.سي عرضه کرد و تعدادي از دانشجويان ايراني اقدام به خريد و وارد کردن آن کردند. به دليل چهره زيباي آن شرکت سايپا با انعقاد قراردادي با رنو، امتياز ساخت R-5 را نيز به دست آورد.
در سال 1986، رنو 21 در فرانسه عرضه شد. اين اتومبيل ميتوانست خلاء ناشي از يک خودرو خانوادگي مدرن را که چند سالي بود در کشور احساس ميشد، پر کند لذا تعدادي از آن وارد ايران گرديد.
در سالهاي اخير نيز دو مدل لوگان و مگان مسير 60 ساله پيموده شده توسط اجداد خود را ادامه ميدهند.
فعاليتهاي جديد شرکت رنو در ايران، با آغاز به فعاليت شرکت رنو پارس در سال 1383 شکل گرفت. اين شرکت که اولين شرکت تاسيس شده در صنعت خودروي ايران بر اساس قوانين و مقررات Fippa(قانون حمايت و توسعه سرمايهگذاري خارجي) است در حوزههاي مهندسي و طراحي، خريد و لجستيک، کنترل کيفيت، هماهنگي سيستمهاي فروش، بازاريابي و خدمات پس از فروش با دو شرکت همکاري ايران خودرو و سايپا(پارس خودرو) و ايران خودرو نظارت و همکاري ميکند.
اين خودرو اولين توليد پلت فرم مشترک ال90 است و خانواده بيشتري از اين پلت فرم به زودي به بازار ايران عرضه خواهد شد.
در سال 1384، شرکت رنو و پارس خودرو(گروه سايپا) قراردادي را امضاء کردند که به واسطه آن خودروي رنو مگان در ايران از اواسط سال 1385 ساخته شده و به فروش ميرسد.
منبع (http://www.mojnews.com/fa/Miscellaneous/ViewContents.aspx?Contract=cms_Contents_I_News&r=562276)
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]