واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: 2سال بیشتر از انتشار نسخه پنجم زبان اچ.تی.ام.ال نمیگذرد اما حرکت سازگار بهترین مرورگرها و توسعهدهندگان وب با آن در کنار قابلیتهای بسیار این نسخه میتواند تحولی بزرگ را در دنیای مجازی رقم بزند.
http://khabar.khabaronline.ir/images/position1/2010/7/html5.gif.jpg
یکی از اولین نکاتی که در مورد ظهور اچ.تی.ام.ال5 میدانیم، بینیازی مرورگرها از افزونههایی مانند فلش ادوبی برای پخش ویدئوهای آنلاین است. اما به نظر میرسد تغییراتی زیربنیایی که وب شاهد آنها خواهد بود، بسیارفراتر از این باشند.
کارشناسان یکی از قابلیتهای این استاندارد تازه را افزایش ذخیره اطلاعاتی مرورگرها میدانند. این توانایی باعث میشود به خصوص در ابزارهای کندی مانند بعضی از تلفنهای همراه مرورگر با سرعت بالاتری بتواند صفحات وب را نمایان کند و امکان نمایش صفحات قدیمی وب با کیفیتی بالا نیز فراهم شود.
امروزه بسیاری از وبسایتها مانند نرمافزارهای کاربردی رومیزی عمل میکنند. به عنوان مثال امکان ویرایش آنلاین عکسها را در نظر بگیرید. اشکال کار اینجاست که توسعهدهندگان برای ایجاد ویژگیهای پیچیده این وبسایتها از زبانهای گوناگونی مانند اچ.تی.ام.ال، جاوااسکریپت و سی.اس.اس در کنار یکدیگر استفاده کردهاند و تعامل میان این فناوریها میتواند گاهی مشکلآفرین باشد. در نتیجه وبسایتها کند کار میکنند، شیوه عملکرد آنها از یک مرورگر به مرورگر دیگر متفاوت خواهد بود و امکان وجود حفرههای امنیتی نیز وجود خواهد داشت.
http://khabaronline.ir/images/2010/7/10-7-24-93516html5.jpg
به گزارش تکنولوژی ریویو (http://www.technologyreview.com/web/25838/)، بروس لاسون که دارد برای بهبود استانداردهای متنباز در مرورگر اپرا تلاش میکند، میگوید: «استاندارد فعلی پیچیده است و همین باعث اشتباهات ناخواسته و از کار افتادن نرمافزارها میشود. ما به یک استاندارد کاربردی و ساده نیاز داریم که بتواند دقیقا همان کاری را انجام دهد که کاربران میخواهند».
یکی دیگر از تواناییهای این زبان ایجاد رابط برنامهنویسی کاربردی «ای.پی.آی» است که میتواند باعث ارتباط مداوم میان صفحات باز با سرور شود. در نتیجه تغییرات صفحه همزمان با سرور انجام خواهد شد و صفحه همیشه بهروز خواهد بود.
این قابلیت اگر شیوه فعلی را شبیه ارسال نامهها به پست الکترونیک بدانیم میتواند آنرا به ارسال پیامهای فوری تبدیل کند و به کاربران شبکههای اجتماعی اجازه دهد همیشه به آخرین تغییرات ایجادشده توسط دوستانشان دسترسی داشته باشند.
با اچ.تی.ام.ال5 مانند گوگلگیرز، امکان دسترسی به بخشی از اطلاعات به صورت آفلاین وجود خواهد داشت. این قابلیت که انبارش شبکه نامیدهشده به مرورگر اجازه میدهد به شکل هوشمند و دستهبندیشده اطلاعات را به گونهای ذخیره کند که صفحات با بالاترین سرعت ممکن نمایان شوند و علاوه بر این امکان بازیابی بخشی از اطلاعات وجود داشته باشد.
در کنار بهبود این استاندارد، تغییراتی نیز در نسخه جدید سی.اس.اس انجام شده است که میتواند نوید گرافیک آنلاین بهتری را به کاربران وب بدهد. سی.اس.اس هم مانند اچ.تی.ام.ال امکان قرار دادن پنجرههای پویانمایی را در صفحات وب به کاربران خواهد داد. استانداردها سادهتر و کاربردیتر خواهند شد و در نهایت فضایی امن، با کارکردی مطمئن برای کاربران ایجاد خواهد شد. این همان هدف ایجادکنندگان اچ.تی.ام.ال نسخه 5 است.
منبع: خبرآنلاين (http://khabaronline.ir/news-78138.aspx)
تازهترین خبرها از HTML-5
زبان آینده نوشتن صفحات اینترنتی، امکانات فراوانی را در اختیار کاربران و دارندگان وبسایتهای مختلف قرار خواهد داد، به طوری که کاربری اینترنت بسیار ساده، سریع، به روز و به ادعای متخصین متحول خواهد شد.
نسخه آینده زبان نوشتن صفحههای اینترنتی، یعنی اچ.تی.ام.ال 5 از حالا توانسته توجه زیادی را خصوصا در بین متخصصین و کارشناسان به خود جلب نماید. یکی از دلایل درخشش این نسخه جدید، این است که برای پخش فایلهای ویدئویی درون صفحات اینترنتی دیگر نیازی به برنامههایی مانند فلش شرکت ادوب ندارد. اما در حقیقت اچ.تی.ام.ال 5 قابلیتهای بسیار مهمتری هم دارد که میتواند کاربری صفحات اینترنتی را عوض کند.
بر اساس گزارش تکنولوژیریویو، کارشناسان بر این باورند که با اچ.تی.ام.ال 5، صفحات اینترنتی سریعتر بالا میآیند. بسیاری از وبسایتها در حال حاضر مانند برنامههای موجود روی رایانه شخصی عمل میکنند، مثلا برای تنظیم یک متن یا ویرایش یک عکس. اما اغلب این امکانات به واسطه برقراری ارتباط بین برنامههای اینترنتی گوناگون مثل اچ.تی.ام.ال، جاوااسکریپت و سی.اس.اس در دسترس قرار میگیرند که خب خیلی وقتها این ارتباط به خوبی برقرار نمیشود، همچنین تنها در صورت آنلاین بودن میتوان از این امکانات استفاده کرد. اما مرورگری که به اچ.تی.ام.ال 5 مجهز باشد، این مشکل را نخواهد داشت.
همچنین با برنامهای به نام وب سوکتز، امکان ویرایش در لحظه صفحات اینترنتی وجود خواهد داشت و در صورت ایجاد هر نوع تغییری در صفحه، در همان لحظه صفحه اصلی به روز میشود و افرادی که در حال مشاهده صفحه هستند با پیغام به روز رسانی روبرو خواهند شد. به خصوص برای صفحات شبکههای اجتماعی مجازی، این امکان خیلی مهم خواهد بود.
به علاوه اچ.تی.ام.ال 5 با وب استورج، مشکل قطع ارتباط با اینترنت را حل کرده است،به خصوص برای گوشیهای هوشمند که زیاد این مشکل را تجربه میکنند. بدین ترتیب بخش زیادی از اطلاعات صفحات اینترنتی توسط مرورگر ذخیره میشود و صفحات با اتصال مجدد خیلی سریعتر بالا میآیند.
منبع: خبرآنلاين (http://khabaronline.ir/news-78047.aspx)
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]