واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: عکاسی در زیر آب
http://tehroon-online.com/Hamed/2010/06-31/01.jpg
http://tehroon-online.com/Hamed/2010/06-31/02.jpg
http://tehroon-online.com/Hamed/2010/06-31/03.jpg
http://tehroon-online.com/Hamed/2010/06-31/04.jpg
http://tehroon-online.com/Hamed/2010/06-31/05.jpg
http://tehroon-online.com/Hamed/2010/06-31/06.jpg
http://tehroon-online.com/Hamed/2010/06-31/07.jpg
http://tehroon-online.com/Hamed/2010/06-31/08.jpg
http://tehroon-online.com/Hamed/2010/06-31/09.jpg
http://tehroon-online.com/Hamed/2010/06-31/10.jpg
http://tehroon-online.com/Hamed/2010/06-31/11.jpg
http://tehroon-online.com/Hamed/2010/06-31/12.jpg
http://tehroon-online.com/Hamed/2010/06-31/13.jpg
http://tehroon-online.com/Hamed/2010/06-31/14.jpg
خبر عکاسی زیر آب در این آدرس http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100880831736
*******************
اصل خبر :
عكاسي زيرآب ، گردشگري ناشناخته دريا
جام جم آنلاين: عکاسي از زير آب براي بسياري از گردشگران جالب است اما در کنار اين موضوع که عکاسي زيرآب هنوز به درستي معرفي نشده، هيچ نهاد و سازمان دولتي، امكانات لازم براي جذب علاقهمندان به دنياي زيرآب و عكاسان اين رشته را فراهم نكرده است.
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/03/26/100909605165.jpg
دوربين به كمربستن و دل سپردن به دريا و عكاسي از دنياي زيرآب ، براي بسياري از گردشگران ، جالب است. اما از يكسو، عكاسي زيرآب، هنوز به خوبي معرفي نشده و از سوي ديگر هيچ نهاد و سازمان دولتي، امكانات لازم براي جذب علاقهمندان به دنياي زيرآب و عكاسان اين رشته را فراهم نكرده است.
بيش از 15 سال پيش ، كاظم بايرامبخش براي نخستين بار به عكاسي زيرآب پرداخت. عكاسي كه در حال حاضر، كشور فرانسه را براي زندگي برگزيده و در زمينه عكاسي زير آب، از بهترين عكاسان جهان است.
و اما امروز ، دوربين به كمربستن و دل سپردن به دريا و عكاسي از دنياي زيرآب، براي بسياري از گردشگران، جالب است. بسياري از كساني كه براي غواصي يا عكاسي به قشم يا كيش ميروند، دلشان ميخواهد بارها و بارها از اين دو منطقه ديدن و در آن عكاسي كنند.
عكاسان خارجي دلشان ميخواهد مشكل رفت و آمد و اقامتشان در كشور ايران برطرف شود و به راحتي بتوانند زيبايي نهفته در قشم و كيش را به تصوير بكشند اما هيچ نهاد و سازمان دولتي اين امكان را براي آنها فراهم نميكند و اين در حالي است كه تركيه، سالانه هزاران نفر را براي عكاسي زيرآب به سواحل مديترانه ميكشاند ؛ سواحلي كه قابل مقايسه با كيش و قشم نيستند.
اسماعيل گلرخ عرباني ، مدرس و عكاس زيرآب، صيد بيرويه را يكي ديگر از مشكلاتي ميداند كه عكاسي زير آب با آن دست به گريبان است چراكه موجب از بين رفتن بسياري از ماهيهاي تزييني شده است.
وي اينگونه از عكاسي را به بخش هاي مختلفي تقسيم ميكند و ميگويد: «هرکدام از اين رشتهها کاربردهاي خاص خود را دارد. يک بخش، عكاسي از طبيعت است؛ ازكاربردهاي ديگر آن ميتوان به استفاده براي مصارف صنعتي، عکاسي براي شركتهاي بيمه و... اشاره کرد. حتي در تيزرهاي تبليغاتي نيز گاهي لازم است از دريا، فيلم يا عکس تهيه شود.»
البته در جهان از عكاسي زير آب براي جستجوي اشياي گمشده، غواصي در شب ، باستان شناسي ، زيست شناسي و زمينشناسي دريايي، عكاسي در عمق زياد، عكاسي غار و... استفاده ميكنند و فدراسيون جهاني براي هر شاخه، گواهينامه مخصوصي صادر ميکند.
عرباني به شرايط و مقدمات لازم براي ورود به دنياي زيرآب اشاره و بيان ميكند: «كساني كه ميخواهند وارد اين حرفه شوند هم بايد باعكاسي آشنا باشند و هم دورههاي غواصي را سپري كنند. فرد در ابتدا بايد در كلاسهاي آموزش غواصي شركت كند و بعد از گرفتن مدرك دو ستاره، ميتواند به فعاليت در يكي از گرايشهاي غواصي كه عكاسي زيرآب هم يکي از اين شاخه هاست بپردازد.»
متولي آموزش غواصي در هر كشوري فدراسيون غواصي آن كشور است و در ايران نيز اين آموزشها زير نظر فدراسيون نجات غريق و غواصي برگزار ميشود و علاقهمندان ميتوانند پس از انجام يكسري آزمايشات پزشكي در يكي از مدارس داراي مجوز از فدراسيون غواصي آموزش ببينند.
البته گذراندن اين مراحل مربوط به افرادي است كه ميخواهند عكاسي زيرآب را فرا بگيرند و كساني كه به دنبال سپري كردن دورههاي آموزش مربيگري هستند، بايد به خارج از ايران بروند.
گلرخ عرباني، داشتن فلش و استفاده از آن را لازمه كار عكاسي زير آب به شمار ميآورد: «نور، عنصر بسيار مهمي در عكاسي و آن چيزي است كه در عكاسي زيرآب وجود ندارد بنابراين عكاس بايد از فلش استفاده كند. از سويي، رنگهاي مختلفي در اعماق متفاوت وجود دارد براي مثال، در عمق 5 متري رنگ قرمز، 10متري نارنجي و عمق 12 متر رنگ زرد به چشم ميخورد.
او با اشاره به تفاوت ميان عكاسي معمولي و زيرآب ميگويد: «براي عكاسي در زير آب داشتن تعادل خيلي مهم است و يك عكاس بايد در شرايطي سخت در زير آب بتواند تعادل خود را حفظ كنند تا بتواند از موضوع مورد نظرعكس بگيرد. در ضمن در زير آب در مواردي نور وجود ندارد و رنگها نيز عوض ميشود كه بايد به تمام اين مسايل توجه شود.»
گلرخ عرباني تجهيزات گران و بدي آب و هوا را از مشكلات اين رشته ميداند: «تجهيزات لازم براي عكاسي زيرآب تا اندازهاي گران است از سوي ديگر ارديبهشت و آبان، بهترين زمان براي اين كار است ماههاي ديگر، به خوبي اين دو ماه نميتوان عكاسي كرد اما آنچه اهميت دارد اين است كه دنياي زيرآب، پر از زيبايي و شگفتي و رمز و راز است و هركس يك بار آن را تجربه كند، هرگز رهايش نميكند.»
منبع : جام جم
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]