واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: روند كاهش بهاي نفت در آستانه نشست 149 ادامه دارد؛احتمال كاهش توليد اوپكيها
گروه اقتصاد: تنها چند روز تا زمان برگزاري نشست 149 اوپك باقي است و با وجود اينكه گمانهزنيهاي بسياري در مورد كاهش يا ثبات سقف توليد صادركنندگان بزرگ نفت در جهان وجود دارد، بهاي نفت همچنان به سقوط خود ادامه ميدهد و حتي اظهارنظرهاي اعضاي اين سازمان نيز نتوانسته مانع ادامه كاهش قيمتها شود تا اينكه در آستانه نشست اوپك بهاي نفت با حدود40 دلار كاهش در هر بشكه در مرز 100 دلار و حتي پايينتر از آن قرار گرفته است. كاهش 40 دلاري بهاي نفت بعد از ثبت ركوردهايي كه بهاي نفت را به مرز 150 دلار نزديك كرده بود، نگرانيهايي را براي اعضاي اوپك ايجاد كرده چراكه اين كشورها پس از كسب درآمدهاي بالاي نفت، اينك برنامهريزيها و پيشبينيهاي خود را با كاهش بهاي نفت در مرز خطر و فروپاشي احساس كردند و بر همين اساس بسياري از اعضا به مخالفت با افزايش يا ثبات سقف توليد برخاستند.
همين امر سبب شد تا بسياري به فكر متقاعد كردن عربستان بهعنوان بزرگترين عضو اوپك در زمينه كاهش ميزان توليد نفت اين كشور افتادند چراكه بسياري معتقدند افزايش توليد نفت سعوديها كه به ميزان 300 هزار بشكه افزايش يافت، سبب شده تا بازار نفت در خلاف جريان افزايش قيمتها حركت كند، چرا كه علاوه بر اينكه اعضاي اوپك طي چند ماه اخير ميزان توليد خود را به دنبال افزايش قيمتها تا مرز 790 هزار بشكه در روز افزايش دادهاند كه در اين بين عربستان طي دو ماه اخير به تنهايي 500 هزار بشكه بيش از توليد قبلي خود، نفت روانه بازار كرده است. اين اقدام يكجانبه عربستان در افزايش توليد نفت طي ماههاي ژوئن و مي مخالفت برخي از اعضاي اوپك را بههمراه داشته است. با توجه به كاهش تقاضا و روبهرو شدن بازار نفت با مازاد عرضه، فشارها براي كاهش توليد نفت عربستان افزايش يافته است. بر اين مبنا در حالي كه اوپك براي برگزاري نشست روز سهشنبه آماده ميشود تا در خصوص سقف توليد خود تصميمگيري كند، عربستان تحت فشار زيادي براي كاهش توليد نفت قرار گرفته است. بر اساس آمارهاي ارائهشده در ماه اوت توليد 12 عضو اوپك در ماه اوت به بيش از 46/30 ميليون بشكه رسيد كه 790 هزار بشكه در روز بيشتر از سقف توليد رسمي اين سازمان است. به گزارش رويترز، تازهترين آمارها حاكي از آن است كه ميزان توليد نفت اوپك طي ماه مرداد (اوت) به بيش از 82/32 ميليون بشكه در روز رسيده است. توليد 12 عضو اوپك در اين مدت به بيش از 46/30 ميليون بشكه رسيد كه 790 هزار بشكه بيشتر از سهميه تعيينشده اين سازمان است. سقف تعيينشده براي 12 عضو اوپك 67/29 ميليون بشكه است. عربستان در اين مدت بيش از 65/9 ميليون بشكه نفت توليد كرده در حالي كه سهميه اين كشور روزانه 943/8 ميليون بشكه است. ايران، امارات، كويت، الجزاير، آنگولا و قطر نيز در گروه كشورهايي قرار دارند كه در اين مدت بيشتر از سهميههاي خود نفت توليد كردند.
بر اساس اين گزارش در شرايطي كه قيمت نفت روندي صعودي را طي ميكرد بسياري از اعضاي اوپك بدون توجه به سهميههاي تعيينشده در اوپك به توليد و استخراج نفت ميپرداختند. اكنون با توجه به كاهش تقاضا و وجود نفت مازاد در بازار، به نظر ميرسد اعضاي اوپك بايد تعهد بيشتري نسبت به سهميههاي تعيين شده نشان دهند. در اين زمينه وزير نفت ايران كه شايد بيش از ديگر اعضاي اوپك روي قيمت بالاي نفت برنامهريزي بلندمدت كرده بود اظهار داشت كه تداوم روند نزولي قيمت نفت به ضرر توليدكنندگان خواهد بود. وزير نفت ليبي نيز گفت: بازار نفت با مازاد عرضه روبهرو است و اين مساله به ضرر بازار انرژي ميباشد. شكريغانم تصريح كرد: بازار نفت با مازاد عرضه روبهرو است و اين مساله به ضرر بازار انرژي است و آثار منفي اين مساله نمايان شده است. وي در عين حال گفت: اوپك پيش از اتخاذ هر تصميمي، شرايط بازار را به خوبي بررسي خواهد كرد. در اين راستا و با وجود اختلافنظرها پيرامون افزايش، كاهش و يا ثبات توليد نفت اوپك، موسسه تحقيقاتي پيافسي انرژي اعلام كرد كاهش تقاضاي انرژي ممكن است اوپك را براي كاهش سقف توليد در نشست آتي متقاعد سازد. اين موسسه تحقيقاتي اعلام كرد ممكن است كاهش سقف توليد اوپك به صورت غيررسمي باشد و اوپك به صورت رسمي سقف توليد خود را در نشست نهم سپتامبر تغيير ندهد. اينك و در آستانه نشست سهشنبه اوپك، بهاي نفت در بازار جهاني در پايينترين سطح خود طي 5 ماهه اخير قرار گرفته بهطوري كه بهاي نفت خام سبك شيرين آمريكا - وست تگزاس اينترمديت - براي تحويل در ماه اكتبر در بازار مبادلات نفتي نيويورك (نايمكس) با يك دلار و 66 سنت كاهش قيمت در هر بشكه به 106 دلار و 23 سنت رسيده است. در همين حال در لندن نيز هر بشكه نفتخام برنت درياي شمال براي تحويل در ماه اكتبر در بازار مبادلات نفتي اين شهر معادل 104 دلار و 9 سنت دادوستد شد. نفت اوپك نيز اين روزها همچون هفتههاي گذشته روند نزولي خود را ادامه داده و گزارشهاي اين سازمان حاكي از آن است كه آخرين رقم تثبيتشده براي نفت خام اين سازمان 103 دلار و 64 سنت بوده كه در مقايسه با روز گذشته كاهشي معادل 5 سنت را پشتسر گذاشته است.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]