تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):به راستى كه اين زبان كليد همه خوبى‏ها و بدى‏هاست پس شايسته است كه مؤمن زبان خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816517224




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مجلس هشتم استيضاح اول


واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: مجلس هشتم استيضاح اول
بسم الله الرحمن الرحيم
هفته گذشته طرح استيضاح وزير آموزش و پرورش با امضاي 82 نماينده به هيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي تسليم شد . با اعلام وصول اين طرح توسط هيئت رئيسه مجلس اولين استيضاح توسط مجلس هشتم به جريان افتاده و افكار عمومي اكنون نظاره گر چگونگي برخورد نمايندگان اين مجلس با وظيفه نظارتي خود است .
مجلس شوراي اسلامي داراي سه وظيفه مهم است كه عبارتند از
قانونگذاري
اظهارنظر درباره وزراي پيشنهادي رئيس جمهور
نظارت برعملكردهاي دستگاه هاي اجرائي
در بخش نظارت سئوال كردن از مسئولان اجرائي و استيضاح آنان دو اهرم كارآمد و مهم دردست نمايندگان مجلس هستند كه با استفاده از آنها مي توانند دستگاه هاي دولتي رابه طي طريق در چارچوب قانون وادار نمايند و جلوي انحراف آنها را بگيرند. به همين دليل وظيفه نظارتي مجلس شوراي اسلامي از دو وظيفه ديگر حساس تر و موثرتر است .
علاوه بر اين نمايندگان مجلس با انجام وظيفه در بخش نظارتي است كه متوجه اشتباهات احتمالي خود در دو بخش قانونگذاري و اظهارنظر درباره مسئولان اجرائي (راي اعتماد) مي شوند و مي توانند آن اشتباهات را جبران كنند. به همين دليل مي توان وظيفه نظارتي را همان عاملي دانست كه موجب مي شود جايگاه مجلس شوراي اسلامي بالاتر از ساير قوا باشد و بدين گونه مفهوم اين جمله امام خميني رضوان الله تعالي عليه كه فرمودند « مجلس در راس امور است » روشن مي شود هرچند جنبه قانونگذاري و اظهارنظر در مورد مسئولان اجرائي (راي اعتماد) نيز در شكل گيري اين جايگاه سهيم هستند.
نكته بسيار مهم اينست كه اين جايگاه بيش از همه بايد توسط خود نمايندگان مجلس حفظ شود. راه حفظ و تحكيم اعتبار مجلس شوراي اسلامي اينست كه نمايندگان بدون ذره اي ملاحظه كاري به قانون عمل كنند و هيچ عاملي آنها را از پاي بندي به قانون باز ندارد. اگر خود نمايندگان مجلس و بيش از همه اعضاي هيئت رئيسه فارغ از ملاحظات مختلف فقط به قانون عمل كنند هيچ عامل بيروني قدرت تضعيف مجلس را نخواهد داشت .
از عملكرد مجلس هفتم كارنامه درخشاني در اين زمينه دردست نيست . گرفتار بعضي ملاحظه كاري ها شدن و تنازل از قانون در برابر بعضي خواسته هاي غيرقانوني موجب وارد شدن لطمه به جايگاه و اعتبار مجلس شد. البته مجلس هفتم امتيازاتي نيز داشت كه آنرا نسبت به مجلس ششم كاملا متمايز مي كرد كه ايستادگي در برابر بيگانگان و حمايت از منافع ملي در مواجهه با مطامع قدرت هاي سلطه گر و زياده خواه يكي از آن امتيازات بود. ايكاش مجلس هفتم دچار بعضي ملاحظه كاري هاي سياسي در مسائل داخلي نمي شد و فقط به قانون عمل مي كرد تا مجموع آن امتيازات موجب تبديل شدن مجلس هفتم به يك مجلس نمونه مي گرديد.
اكنون مجلس هشتم در آغاز راه قرار دارد و در همين اولين ماه هاي شروع كار خود با طرح استيضاح يكي از حساس ترين وزارتخانه ها مواجه است . درست در همين نقطه است كه نمايندگان مجلس بايد راه و رسم حفظ اعتبار اين مجلس را با دقت بشناسند و در پيش بگيرند. امضا كنندگان طرح استيضاح وزير آموزش و پرورش با تكيه بر پنج محور خواستار عدم ادامه كار وي در راس اين وزارتخانه شده اند. اين پنج محور عبارتند از غير آموزش و پرورشي بودن وزير بي توجهي به مشكلات مالي فرهنگيان كم توجهي به اجراي قوانين موجود عدم اهتمام به استخدام معلمان حق التدريسي و آموزشياران نهضت سوادآموزي و ناتواني در اداره امور.
اين مقاله بهيچوجه درصدد تشويق نمايندگان مجلس به حذف وزير آموزش وپرورش و يا ابقا وي نمي باشد. حرف اصلي ما اينست كه نمايندگان مجلس با استفاده از فرصتي كه دارند درباره اين پنج محور و بطور كلي درباره عملكرد وزير مورد نظر با دقت مطالعه و بررسي كنند و با تكيه برانصاف و توجه به واقعيت ها در جلسه راي اعتماد اظهارنظر و اعلام راي نمايند. نتيجه چنين نگرش و اعلام نظري هرچه باشد به نفع كشور و ملت و دولت و مايه اعتبار و اقتدار مجلس شوراي اسلامي خواهد بود.
يكي از مشكلات مجلس هفتم تعلل در اصل اعلام وصول استيضاح ها و حتي تلاش براي وادار كردن نمايندگان به پس گرفتن آنها بود. اين كار ممكن است بصورت مقطعي مفيد به نظر برسد ولي از آنجا كه حق قانوني و روند طبيعي كار مجلس را دچار اختلال مي كند هرگز به نفع مجموعه نظام نيست . امور مجلس بايد كاملا طبيعي و قانوني جريان يابد و همه به نتايج آن پاي بند باشند. پرهيز از اين قبيل اقدامات و تلاش براي اجراي دقيق قانون و سير طبيعي امور از هر ملاحظه و مصلحتي بالاتر است . فقط از اين طريق است كه مي توان جايگاه و اعتبار مجلس را حفظ كرد.
درخصوص استيضاح وزير آموزش و پرورش نمايندگان مجلس بايد به اين نكته بسيار مهم توجه داشته باشند كه فقط درصورتي كه آنچه در طرح استيضاح آمده درست باشد و در جمع بندي نهائي ادامه حضور وزير كنوني در راس اين وزارتخانه به صلاح نباشد راي عدم اعتماد به وي قابل توجيه خواهد بود. در غير اينصورت حذف اين وزير با توجه به اينكه در اين دولت تاكنون تغييرات زيادي پيش آمده و وزارت آموزش و پرورش نيز مشمول همين تغييرات بوده و از طرف ديگر اكنون در آستانه شروع سال تحصيلي جديد قرار داريم و حذف وزير ممكن است مشكلات اين وزارتخانه را افزايش دهد معلوم نيست اقدام مفيدي باشد.
نمايندگان مجلس تنها درصورتي در مورد اين استيضاح به تصميم صحيح خواهند رسيد كه با توجه به همه جوانب به وظيفه قانوني خود عمل كنند. اگر اين استيضاح كاملا بر مبناي قانون انجام شود سنگ بناي خوبي خواهد شد تا مجلس هشتم وظيفه نظارتي خود را بر آن بنا نهد و تا آخر به وظيفه قانوني خود عمل نمايد كاري كه به نفع كشور و دولت و خود مجلس شوراي اسلامي خواهد بود.

تصحيح و پوزش
عنوان سرمقاله ديروز « واگرائي در انقلاب هاي مخملي » بود كه اشتباه چاپ شد و بدينوسيله ضمن پوزش از خوانندگان گرامي تصحيح مي شود.
 يکشنبه 17 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن