واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ظرفيت انتقال سوخت مايع از طريق خطوط لوله، 200 هزار بشكه افزايش يافت
مديرعامل شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران گفت: در آستانه شروع فصل سرد سال و در تدارك براي جبران هر گونه كمبود احتمالي گاز طبيعي در اين دوره از سال، ظرفيت انتقال فرآورده نفتي از طريق خطوط لوله از مبادي واردات به مركز ، 200 هزار بشكه در روز افزايش يافته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا مهندس "سيدمحمود امام زاده" روز شنبه در گفت وگو با خبرنگاران ضمن اظهار اين مطلب، افزود: در طرح ضربتي تامين سوخت مايع نيروگاه ها در فصل سرد سال در صورت مواجهه با وضعيت جوي مشابه سال گذشته، احداث خطوط لوله انتقال فرآورده (سوخت مايع) به 10 نيروگاه كشور با سرمايه گذاري 200 ميليارد ريال از دو ماه پيش آغاز شده است و در آبان ماه امسال آماده بهره برداري خواهد بود.
وي با اشاره به اينكه با اجراي اين طرح ها حجم انتقال سوخت مايع به نيروگاه هاي كشور 40 ميليون ليتر در روز (معادل 1600 محموله جاده اي در روز) افزايش خواهد يافت، افزود: در اين طرح نيروگاه هاي گيلان، قزوين، دماوند، نيشابور، اروميه، بندرعباس، سنندج، بعثت ، كرج و اردبيل به خط لوله سراسري دريافت سوخت مايع متصل خواهند شد. مجري طرح احداث خط لوله به نيروگاه اردبيل شركت ملي مهندسي و ساختمان نفت ايران است و احتمال مي رود براي سال جاري آماده بهره برداري نباشد.
اين مقام مسئول با اشاره به اينكه مجري احداث خط لوله به 9 نيروگاه ديگر شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران است، تصريح كرد،با احداث اين خطوط لوله در مجموع 17 نيروگاه كشور به خط لوله سراسري دريافت سوخت مايع ، متصل خواهند شد.
مديرعامل شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران در خصوص طرح هاي افزايش ظرفيت انتقال فرآورده نفتي در سال 87 به ميزان 200 هزار بشكه در روز گفت: افزايش ظرفيت انتقال فرآورده از مركز انتقال نفت امام تقي به تربت حيدريه از طريق تعويض خط به طول 20 كيلومتر ابتداي خط لوله و تقويت تلمبه هاي مركز انتقال نفت امام تقي حدود 30 هزار بشكه در روز، افزايش ظرفيت انتقال فرآورده از بندرعباس به رفسنجان از 200 هزار بشكه به 300 هزار بشكه از طريق تقويت ساخت مركز انتقال نفت برقي در بندرعباس و تقويت مراكز انتقال نفت مهرآران و قطب اباد از جمله اين طرح ها بوده است .
امام زاده سپس افزايش ظرفيت انتقال فرآورده از تبريز به مياندوآب از 30 هزار بشكه به 55 هزار بشكه ، افزايش ظرفيت انتقال فرآورده از ري به تبريز با برقي كردن پمپ هاي مراكز انتقال نفت اشتهارد - ابهر- ايده لو و قره چمن از پنج هزار بشكه به 9 هزار بشكه در روز، بهره برداري از 525 كيلومتر خط لوله 20 اينچ جديد از رفسنجان به اصفهان و افزايش ظرفيت انتقال فرآورده از رفسنجان به اصفهان به 165 هزار بشكه در روز با تقويت مراكز انتقال نفت رفسنجان - يزد و نائين و نيز احداث مخازن تعادلي در رفسنجان و نائين را از ديگر طرح هاي انجام شده در راستاي افزايش ظرفيت انتقال فرآورده نفتي در كشور براي تامين سوخت مايع در فصل سرد امسال ، عنوان كرد.
وي با اشاره به اينكه در سال جاري استان هاي كردستان، اردبيل و ايلام به جمع استان هايي كه توسط خط لوله فرآورده نفتي دريافت مي كنند، پيوستند، افزود: انتقال فرآورده نفتي به استان اردبيل از طريق 225 كيلومتر خط لوله 10 و 12 اينچ از تبريز به سراب و اردبيل به ميزان 35 هزار بشكه در روز صورت مي گيرد.
به گفته اين مقام مسئول، انتقال فرآورده نفتي به استان ايلام از طريق خط لوله نيز از طريق مركز انتقال نفت تنگه فني به انبار نفت دره شهر در استان ايلام از طريق احداث 31 كيلومتر خط لوله 10 اينچ به ميزان 60 هزار بشكه در روز با سرمايه گذاري حدود 140 ميليارد ريال محقق شده است.
به گزارش خبرنگار ايرنا ، امام زاده نحوه انتقال فرآورده نفتي به استان كردستان را از طريق مركز انتقال نفت برداسپي به سنندج با احداث 129 كيلومتر خط لوله 10 اينچ و به ميزان 35 هزار بشكه تشريح كرد.
وي از ديگر فعاليت هاي انجام شده در شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران از ابتداي سال جاري تاكنون براي انتقال سوخت زمستاني مورد نياز كشور را افزايش انتقال خوراك نفت خام به پالايشگاه ها برشمرد و افزود: از 9 پالايشگاه فعال كشور تعداد هفت پالايشگاه خوراك نفت خام مورد نياز خود را از طريق خط لوله دريافت مي كنند و با فعاليت هاي انجام شده در شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران، ظرفيت انتقال خوراك به اين پالايشگاه ها از ابتداي امسال تاكنون 5/7درصد افزايش يافته است.
امام زاده سپس ميزان تحويل خوراك نفت خام به هفت پالايشگاه كشور را در حال حاضر يك ميليون و 412 هزار بشكه در روز اعلام كرد كه پيش از افزايش 5/7 درصدي ، اين رقم يك ميليون و 314 هزار بشكه در روز بود.
وي در ادامه ابراز اميدواري كرد با ادامه اين روند، خوراك نفت خام پالايشگاه ها براي زمستان تامين شده باشد و اين مراكز از حداكثر ظرفيت خود براي توليد فرآورده نفتي استفاده كنند.
اين مقام مسئول تاكيد كرد، در حالي وارد زمستان خواهيم شد كه مخازن نفت خام خوراك پالايشگاه ها پر و ظرفيت انتقال فرآورده از طريق خط لوله نيز مطابق با حجم مورد نياز كشور است.
وي با اشاره به اينكه شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران فرآورده نفتي توليدي پالايشگاه هاي كشور و فرآورده نفتي وارداتي را در 61 نقطه ايران به انبارهاي پخش فرآورده نفتي تحويل مي دهد، حجم انتقال فرآورده نفتي از طريق خط لوله را 200 ميليون ليتر در روز اعلام كرد.
به گفته امام زاده، 3/67درصد مجموع انتقال سوخت مايع كشور از طريق خط لوله صورت مي گيرد و هزينه انتقال از طريق خط لوله يك پنجم حمل و نقل جاده اي و از نظر ميزان مصرف انرژي نيز يك دهم حمل و نقل جاده اي است.
وي در خاتمه از جمله طرح هاي در دست اجراي تعويقي خطوط لوله را تعويض خط لوله قديمي و فرسوده ري - كرج عنوان و ابراز اميدواري كرد كه اين خط لوله در دو تا سه ماه آينده قبل از شروع فصل زمستان به بهره برداري برسد.
اقتصام ** 1561 ** 1557
شنبه 16 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]