واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: انتخابات رياستجمهوري، جعبه پاندوراي جبهه اصولگرايان؛آتش در سايه آرامش - اميد حاتمي
آتش در سايه آرامش. اين نمايهاي از فضاي ميدان پرازدحام رقابتهاي انتخابات رياستجمهوري جبهه اصولگرايان است. فضايي كه همچون جعبه پاندورايي تا روزهاي نزديك به انتخابات رياستجمهوري دهم گشوده نخواهد شد. صفآرايي اصولگرايان حامي و منتقد دولت در برابر هم، تعدد نامزدان اصولگراي رياستجمهوري دهم، اعلام انقضاي تاريخ مصرف فرمول 556 در ميان اصولگرايان و سرانجام فعال شدن تعدادي از چهرههاي جديد و البته با نفوذ اين جريان براي نقشآفريني در انتخابات رياستجمهوري، جبهه اصولگرايي را به آتش زير خاكستر تبديل كرده است. هماكنون شواهد سياسي نشان ميدهد كه اصولگرايان منتقد و حامي احمدينژاد، تقابل جديدي را در عرصه رسانهاي و سياسي كشور آغاز كرده است؛ تقابلي كه يك سوي آن را جريانها و چهرههاي طرفدار رئيس دولت نهم و طرف ديگر آن را اصولگرايان مخالف او تشكيل ميدهند. به نظر ميآيد پاشنه آشيل دولت در اين خصوص نيز كشور باشد كه شاهبيت انتقادهاي اصولگرايان معترض است.
طرح تحول اقتصادي و تورم و گراني حاكم بر كشور از جمله اصليترين اين موارد اعتراضي است كه به موضوع جدل حاميان و منتقدان دولت بدل شده است. اصولگرايان منتقد دولت با اشاره به مسائل فوق و با استفاده از فضاي موجود، اعتراضهاي خود را به عملكرد دولت اصولگرا علني ميكنند و به اين ترتيب به مسوولان و حاميان آن درباره اتفاقهايي كه ميتواند در انتخابات آينده رخ بدهد هشدار ميدهند. اما طرفداران احمدينژاد با رد اتهامات وارده و با اشاره به حمايتهاي مقام معظم رهبري از دولت نهم، تاكيد دارند كه اين تنها محمود احمدينژاد است كه ميتواند نماينده مناسب مجموعه اصولگرايان در انتخابات دهم باشد. خط و نشانهاي اصولگرايان منتقد در شرايطي مطرح ميشود كه سايت خبري تابناك نزديك به محسن رضايي، دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام اعلام كرد كه اين سايت، علت فشارهاي فوق را اظهارات نسنجيده و دور از انتظار اسفنديار رحيممشايي، معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري درباره دوستي با مردم اسرائيل و انتخاب سوالبرانگيز علي كردان، به عنوان وزير جديد كشور و انتخاب يك وزير جديد عنوان كرد.
در همين حال احتمال ريزش آراي بدنه دولت از احمدينژاد و تغيير مسير آنها از او در انتخابات آينده رياستجمهوري در حالي جدي شده كه اخيرا برخي چهرههاي نزديك و مورد وثوق احمدينژاد مامور شدهاند تا با برگزاري جلسهها و ديدارهايي، حاميان را نسبت به توجيه فكري و بهخصوص كنند. اين پروژه همزمان توسط سايتهاي خبري نزديك به دولت نيز دنبال ميشود. اين در حالي است كه برخي از منتقدان دولت و شخص احمدينژاد معتقدند كه حمايت قاطعانه رئيس دولت نهم از حلقه اول ياران خود در كابينه حتي در برابر انتقادهاي شديد نهادهاي قدرتمندي مانند روحانيت و مراجع تقليد از خصوصيات مثبت او به شمار ميآيد. اما در حالي كه اصولگرايان در فضايي ناآرام اوضاع روزانه عرصه سياست را پيگيري ميكنند، در ميدان انتخابات رياستجمهوري جبهه اصولگرايان آرامشي در ظاهر حكمفرماست؛ آرامشي كه خاكستري در زير آتش ميماند. در شرايطي كه محمود احمدينژاد فرصت حضور در ميدان رقابتهاي انتخابات دهم رياستجمهوري را دارد، تصميمگيري اصولگرايان براي نحوه ورود به رقابتهاي آينده نيز كار چندان دشواري نيست چرا كه از هماكنون گزينه طيف وسيعي از اصولگرايان حامي دولت در رقابتهاي آينده مشخص است. اين درحالي است كه گزينههاي احتمالي ديگر اصولگرايان براي حضور در انتخابات آينده، هنوز به تصميم قطعي نرسيدهاند، چرا كه بخشي از تصميمگيريهاي آنان منوط به نحوه حضور اصلاحطلبان در انتخابات آينده و مشخص شدن تكليف اجماع در اين طيف است.
بر اساس برخي تحليلها، اجماع صددرصدي در بين اصولگرايان در جريان رقابتهاي آينده رياستجمهوري در صورتي حاصل ميشود كه اصلاحطلبان نيز اجماع صددرصدي داشته باشند و در غير اين صورت افزون بر محمود احمدينژاد بايد منتظر ورود كانديداهاي ديگري از ميان اصولگرايان به ميدان رقابتهاي انتخاباتي باشيم.
اما نكته مسلم اين است كه بعد از انتخابات مجلس به نظر ميرسد كه بحث جبهه متحد منتفي شده باشد، چرا كه جبهه متحد در جريان انتخابات مجلس شوراي اسلامي 3 ضلع بود كه هر ضلع كانديداهاي خود را داشت. همچنان كه محمدرضا باهنر چهره پرنفوذ اصولگرايان رسما پايان اين مساله را بيان كرد. محمدرضا باهنر، دبيركل جامعه اسلامي مهندسين با بيان اينكه شايد الگوي جبهه متحد و 556 در انتخابات دهم رياستجمهوري نتواند كارآمدي داشته باشد، گفت:
با اين وجود، به نظر ميرسد محمود احمدينژاد در جريان انتخابات رياستجمهوري كانديدا خواهد شد. احتمال كانديداتوري محمدباقر قاليباف نيز روزبهروز زيادتر ميشود. از طرف ديگر از بين علي لاريجاني و غلامعلي حدادعادل؛ اگر لاريجاني تصميم بگيرد كانديداهاي موجود را تقويت كند يكي و در غير اين صورت هر دو خواهند آمد؟ اين امر نشانگر اين است كه صفبندي تشكيلاتي به نوعي رقابت دروني ميانجامد.
هماكنون از طرف گروه رايحه خوش خدمت قطعا محمود احمدينژاد كانديدا خواهد بود. طيف فراگير يا طيف موسوم به ايثارگران پس از چرخش از قاليباف به سوي حدادعادل، احتمال بازگشت دوباره به سمت قاليباف پس از تضعيف موقعيت حدادعادل دارند. از طرف ديگر جبهه پيروان خط امام و رهبري نيز هنوز تصميم قطعي خود را در اين زمينه مشخص نكرده است و ظواهر نشان ميدهد كه ترجيح اين جبهه در وحدت اصولگرايان روي يك كانديدا است. از طرف ديگر نوعي تكثر ديدگاه نيز وجود دارد و با توجه به اين امر بايد در مورد جبهه پيروان خط امام و رهبري در زمان مناسب خودش قضاوت كرد و هنوز زمان قضاوت نيست كه آنها چه تصميمي در اين زمينه ميگيرند.
از سوي ديگر يك ارتباط سنتي بين جبهه پيروان خط امام و رهبري با لاريجاني نيز وجود دارد. اما اينكه در رقابت بين احمدينژاد و لاريجاني طرف كدام را ميگيرند يا اينكه دو پاره خواهند شد، مشخص نيست، مگر اينكه لاريجاني نيايد و در آن زمان بايد ديد كه نيامدن باعث ميشود كه وزنه به كدام طرف افزايش پيدا كند و جبهه پيروان خط امام و رهبري از نظر تشكيلات و از نظر طرفداران به كداميك از گرايشهاي موجود بين احمدينژاد و قاليباف ميرود.
مرتضي نبوي مسوول كميته سياسي جامعه اسلامي مهندسين و عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام ميگويد:
نبوي گفت:
از سوي ديگر، دبيركل حزب موتلفه اسلامي كه مسوولان آن در يك ماه اخير چالشهاي زيادي با مقامات ارشد دولت نهم داشتهاند، ميگويد: دبيركل موتلفه اگرچه عنوان كرد كه اين حزب به دنبال وحدت نظر اصولگرايان است اما در عين حال پيشبيني كرد كه در اين جريان افراد ديگري به جز رئيس دولت نهم هم بايد كانديداي انتخابات شوند: اين اما تمام نگراني اصولگرايان از ناممكن بودن اجماع اين جريان بر سر يك كانديداي مشترك در انتخابات دهم رياستجمهوري نبود زيرا محمدرضا باهنر، دبيركل جامعه اسلامي مهندسين هم در جلسهاي تصريح كرد كه وي در حاليكه احمدينژاد را يكي از مصاديق اصلي اصولگرايان براي انتخابات آينده عنوان كرد، گفت:
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
شنبه 16 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]