واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: هفته پیش که رفته بودم شیراز یه سر هم به اثار زیبای نقش رستم زدم! همچنان کعبه حضرت زرتشت در اون آفتاب سوزان خود نمایی میکرد...منم که شیفته این اثر...
همینکه در حال گشت بودم دیدم یه خانم لیدر ی داره در مورد کعبه زرتشت توضیح میده و جالب اینجا بود که می گفت هنوز باستان شناسان متوجه نشدند که این اثر برای چی ساخته شده !!
وقتی یک لیدر ایرانی از جدیدترین یافته ها نسبت به آثار باستانی کشورش خبر نداره دیگه هیچ توقعی از دیگران نمیشه!
متن زیر جدید ترین یافته ها در مورد کعبه زرتشت میباشد...این اثر در مجموعه نقش رستم واقع در شیراز است.
این اثر با وجود خارق العاده بودن جزو عجایب هفتگانه جدید دنیا به حساب نیامد...
=======================================
بنايي با معماري خاصي در «نقش رستم» وجود دارد كه «كعبهزرتشت» نام دارد، ولی تا قرن گذشته كاربرد واقعي آن مشخص نبود.
]http://i31.tinypic.com/25qrjhx.jpg
درديوار داخل اين ساختمان لغت «کعبه» حکاکي شده است.در کتابهاي زرتشتي آمده است که حضرت زرتشت «زاراتشترا» در اين محل، نيايش ميکرده است. اعراب، لغت کعبه را از پارسي پهلوي گرفتند. همانطور که در زمان داريوش کبير به كشور «عمان» امروزي «مکه» ميگفتند؛ می توان گفت كلمه مكه نيز فارسي است. در محاسبه روز نوروز در کتب زرتشتي نوشته شده است که زرتشت در اين رصدخانه، محل شروع نوروز را محاسبه کرد. نوروز در روز اول فروردين از محلي شروع ميشود که اولين اشعه آفتاب در آنجا بتابد. بر اساس برآورد گاهنامه زرتشت، هر 700 سال يکبار نوروز از ايران شروع ميشود.آخرينباري که نوروز از ايران شروع شد، 300 سال پيش بود.
در سال 1387، نوروز از پاريس و بروکسل و در سال 1388 ار تورنتو و نيويورک شروع شد. سال 1389 هم نوروز از محلي بين آلاسکا و هاوايي شروع شد. از زمان حمله اعراب به ايران تا چند دهه پیش، يعني قرن بيستم ميلادي، كاربرد و تعريف اين بنا كشف نشده بود. خوشبختانه در دهه های اخیر پژوهشگران ايراني در ادامه باستان شناسی صد سال گذشته اروپائیان در ایران، توانستند راز این بنا را کشف کنند.
تا چند دهه پیش حدس ميزدند كاربرد اين بنا، تنها برای نگهداري كتاب اوستا و اسناد حكومتي يا محل گنجينه دربار و در نهایت آتشكده و محل نیایش بوده است و کاربرد دیگر آن یعنی گاهشماری را به حساب نمی آوردند. تمامي بناهاي گاهشماري آفتابي در جهان فقط ميتوانند روزهاي خاصي از سال (مانند روزهاي سرفصل) را مشخص كنند و حتي با سال خورشيدي هم تنظيم نيستند. اما اين بنا با دقت و علمي كه در ساخت آن اجرا شده، قادر است بسياري از جزئيات روزهاي مختلف سال و ماهها را مشخص كند. زرتشتيان با استفاده از اين بنا ميتوانستند بسياري از مناسبتها و جشنهاي سال را روز به روز دنبال كنند و از زمان دقيق آنها آگاه شوند. بسياري از بناهاي چارطاقي در سطح كشور يا به طور كامل تخريب شده و يا تغيير كاربري داده شده است. ولي خوشبختانه تعدادي هم مانند چارطاقي «نياسر» و چارطاقي «تفرش»، سالم مانده و براي ما و نسلهاي بعدي باقي ماندهاند.
http://i46.tinypic.com/oa0u9c.jpg
متأسفانه بناي «كعبه زرتشت» با آن كه تقريباً سالم باقي مانده است به ثبت ميراث جهاني سازمان ملل نرسيده است! حتي سازمان ميراث فرهنگي هم اين بنا را همراه بناهاي عجايب هفتگانه جديد (كه برج ايفل هم يكي از كانديداها بود) پيشنهاد نداد! حتي پس از كشف راز اين بنا هم هيچگونه انعكاس و خبر رسانی انجام نشد!اين بنا نه تنها محل نیایش زرتشتیان بوده، بلکه يك گاهشمار تمام سنگي ثابت در جهان است، ایرانیان از بسياري از نكات علميِ جغرافيايي، نجومي، سال كبيسه، مسير گردش زمين به دور خورشيد و... در حدود 3700 سال پيش، صد ها سال پیش از دوران هخامنشيان آگاهي داشته اند و این آگاهیها در دوران امپراتوری قدرتمند هخامنشیان تجلی پیدا کرده است. حال آنكه خيلي از این اطلاعات مانند كروي بودن زمين و گردش زمين به دور خورشيد را در چهارصد سال اخير در اروپا كشف كردند و به نام خود ثبت كردند!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]