واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: زرداري در استانه رياست جمهوري پاكستان
تهران ، واحد مركزي خبر ، سياسي 87/06/16
خبرگزاري فرانسه در گزارشي از اسلام اباد نوشت ...
احتمالا اصف علي زرداري روز شنبه با راي اكثريت نمايندگان پارلمان پاكستان به عنوان رئيس جمهور اين كشور انتخاب مي شود.
نام وي مدتها سمبل فساد در اين كشور به شمار مي امد و در زمان حكومت بي نظير بوتو ، همسر وي به « مرد ده درصدي » معروف شده است كه همچنان اين لقب براي وي باقي است.
رزداري تا سال دو هزار و چهار به مدت يازده سال زنداني بود پس از ان از برخي از اتهامات تبرئه شد و پرويز مشرف در سال دو هزار و هفت بقيه اتهامهاي وي را بخشيد.
زرداري همچنان چهره بدي در ميان پاكستانيها دارد و به نظر روزنامه نگاران و كارشناسان سياسي اگر همسر زرداري در اواخر سال دو هزار و هفت در يك عمليات انتحاري كشته نمي شد و اگر انتخابات فردا به صورت عمومي و مستقيم برگزار مي شد احتمال اينكه وي جايگزين پرويز مشرف شود به وجود نمي امد.
نويسندگان مقالات روزنامه هاي پاكستان ترديد دارند كه زرداري بتواند از عهده رياست جمهوري كشوري كه تنها قدرت هسته اي جهان اسلام به شمار مي رود بر ايد.
زرداري به محض رسيدن به رياست جمهوري قدرت اين را خواهد داشت كه پارلمان را منحل كند ، دولت را بركنار كند و مناصب اساسي در دولت و ارتش را تغيير دهد.
شفقه محمود نماينده سابق پارلمان پاكستان و يكي از بارزترين تحليلگران مي گويد " زرداري چهره منفور و جنجاتل برانگيزي دارد ، وي از سوي دادگاه به فساد ، اختلاس و حتي قتل متهم است."
زرداري به قتل يكي از برادران همسرش در زماني كه بوتو نخست وزير بود متهم است.
زرداري پنجاه و دو ساله اين اتهامها را سياسي توصيف مي كند و مي گويد دادگاه وي و همسرش را تبرئه كرده است.
وي افزود " زرداري در نظر بسياري از پاكستانيها نه پاك است و نه تبرئه شده است و نامزدي وي براي رياست جمهوري پاكستان به نفع كشور نيست."
زرداري تا پيش از ازدواج با بوتو در سال هزار و نهصد و هشتاد و هفت هرگز معروف و شناخته شده نبود و فقط فرزند يكي از بزرگترين ملاكين ايالت سند در جنوب پاكستان شناخته مي شد.
زمانيكه بوتو در سال هزار و نهصد و هشتاد و هشت به نخست وزيري رسيد به دنبال جايگاهي در حكومت سياسي بود و در سال هزار و نهصد و نود و پنج وزارت سرمايه گذاري را عهده دار شد ، مقامي كه به سرعت لقب مرد ده درصدي را به وي داد.
وي به دليل اتهام به اينكه ده درصد از كل ارزش قراردادهاي امضا شده را دريافت مي كرده است ، مرد ده درصدي لقب گرفت.
وي در اواخر دوره اول نخست وزيري بوتو در سال هزار و نهصد و نود به مدت سه سال در زندان به سر برد و اين سناريو در سال هزار و نهصد و نود و شش ، تنها نيم ساعت پس از سقوط دور دوم نخست وزيري بي نظير بوتو تكرار شد و وي به زندان منتقل شد و تا سال دو هزار و چهار در بازداشت به سر برد.
وي پس از ازادي از زندان نزد همسر خود در لندن و پس از ان به دبي رفت و فرداي ترور بي نظير بوتو در بيست و هفتم دسامبر دو هزار و هفت به پاكستان بازگشت.
زرداري چند روز پس از بازگشت به پاكستان به همراه پسرش به عنوان رئيس حزب مردم پاكستان كه بوتو رهبري ان را بر عهده داشت انتخاب شد.
زرداري كسي بود كه برغم مخالفت بسياري از مسئولين اين حزب و دوستان بوتو توانست اين گروه سياسي را عملا در انتخابات پارلماني هجدهم فوريه به پيروزي برساند.
158/105/0003/01013/10101
شنبه 16 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]