واضح آرشیو وب فارسی:قدس: واردات ايران از آمريكا 63 درصد افزايش يافت
سرمايه : واردات ايران از آمريكا در حالي افزايش نشان مي دهد كه اين كشور تشويق كننده ساير كشورها براي اعمال تحريم هاي تجاري عليه ايران است.براساس گزارش دفتر آمار آمريكا، صادرات آمريكا به ايران در نيمه نخست سال 2008 افزايش قابل توجهي داشته است. در نيمه نخست سال 2007 بالغ بر 9/39 ميليون دلار كالا به ايران صادر شده بود كه اين رقم در مدت مشابه سال 2008 به 65 ميليون دلار رسيده كه 63 درصد رشد كرده است.
در عين حال واردات آمريكا از ايران در اين مدت كاهش داشته است. واردات كالا از ايران توسط آمريكا در نيمه نخست 2008 با كاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل به 8/59 ميليون دلار رسيده است. واردات آمريكا از ايران در نيمه نخست 2007 بالغ بر 5/101 ميليون دلار اعلام شده بود. بر اساس اين گزارش كل مبادلات تجاري ايران و آمريكا طي شش ماه نخست سال 2008 به 8/124 ميليون دلار رسيده است كه اين رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل كاهش 12 درصدي را نشان مي دهد. حجم مبادلات دو كشور در نيمه نخست سال 2007، 4/141 ميليون دلار اعلام شده بود.
به عقيده فرهاد فزوني عضو هيات نمايندگان اتاق تهران، افزايش صادرات آمريكا به ايران تعجب برانگيز نيست چرا كه تاكنون ايران محدوديتي براي ورود كالاهاي آمريكايي ايجاد نكرده بود و در تمام سال هاي گذشته ورود كالاهاي آمريكايي به كشور و همچنين فعاليت شركت هاي آمريكايي در ايران كاملاً آزاد بوده است. او ادامه داد: «افزايش صادرات آمريكا به ايران با توجه به افزايش درآمدهاي ارزي ايران كه ناشي از فروش نفت است، طبيعي است.»فزوني تصريح كرد: «نكته مورد توجه آن است كه پيش از انقلاب كالاها و ماشين آلات آمريكايي به ميزان زيادي در ايران به فروش رفته بود. پس اگر آمريكا با اين نگاه بازار ايران را دريابد، كشور ما بازار مناسبي براي فروش لوازم يدكي اين ماشين آلات خواهد بود. مساله مهم تر، نوع بازي تحريمي است كه آمريكا به راه انداخته به طوري كه با جاروجنجال در مورد تحريم ايران، كشورهاي اروپايي را مجبور به تحريم كرده اما خود صادراتش را به ايران افزايش داده است.»
اما به عقيده محمد شريعتمداري وزير سابق بازرگاني، روابط اقتصادي كشورمان با ساير كشورها نبايد برخلاف اراده سياسي عمل كند.
وي در گفت وگو با ايسنا از اينكه روابط اقتصادي كشورمان با سياست خارجي هماهنگي چنداني ندارد، اظهار تاسف كرد و افزود:« در بسياري موارد شاهديم كه روابط اقتصادي كشور بر خلاف اراده سياسي كاهش يا افزايش مي يابد، بنابراين بايد بررسي شود كه فعاليت هاي اقتصادي تا چه ميزان با سياست خارجي تطابق دارد.»وي با اشاره به شرايط تحريم بر لزوم هماهنگي بيشتر سياست خارجي با روابط اقتصادي تاكيد كرد و گفت: «براي اينكه در چنين شرايطي دچار مشكل نشده و اگر تحريم هم انجام شد، بيشتر خود را تنبيه نكرده باشيم ايجاب مي كند در دوره ميان مدت و كوتاه مدت وابستگي ها به كشورهايي كه منافع ما را به خطر مي اندازند به حداقل برسانيم. »
شريعتمداري تصريح كرد: «نمونه چنين چيزي اين است كه منافع ملي ما در آمريكا پايمال مي شود و همزمان با آن واردات از اين كشور افزايش مي يابد كه يكي از شواهد نبود هماهنگي هاست.»
وزير سابق بازرگاني عنوان كرد: «در شرايطي كه آمريكا عليه منافع ملي ايران از هيچ كوششي دريغ نمي كند.»
شريعتمداري تاكيد كرد:« اگر آمار اعلام شده از سوي اداره آمار اقتصادي آمريكا صحت ندارد بايد از سوي مسوولان كشورمان تكذيب يا اصلاح شود.»
وي خاطرنشان كرد:« معتقدم حجم عمليات تجاري ايران و آمريكا مهم نيست بلكه آنچه اهميت دارد اين است كه روابط اقتصادي كشور بر خلاف اراده سياسي عمل نكند. »
چندي قبل نيز گزارشي در مورد
10 برابرشدن صادرات آمريكا به ايران تعجب ها را برانگيخت. براساس اين گزارش در حالي كه جورج بوش فشار زيادي را بر ساير كشورها وارد آورده تا مبادلات تجاري خود را با ايران محدود كنند صادرات آمريكا به ايران در دوران رياست جمهوري وي 10 برابر شد. سيگار مهم ترين كالاي صادراتي آمريكا به ايران در هفت سال رياست جمهوري بوش بوده است. در اين مدت 158 ميليون دلار سيگار از آمريكا به ايران صادر شد. برخي از كالاهاي جالب صادراتي به ايران عبارت بوده است از كالاهاي آرايشي، لباس زير زنانه، اسپرم گاو، پوشاك با پوست خز، مجسمه، عطر و ابزارآلات موسيقي.
ايالت هاي صادر كننده كالا به ايران نيز عمدتاً كاليفرنيا، فلوريدا، جورجيا، لوئيزيانا، ميشيگان، مي سي سي پي، نيوجرسي، كارولينا و ويسكانسين بوده اند.
شنبه 16 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]