تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه كارهاى خود را به خدا بسپارد همواره از آسايش و خير و بركت در زندگى برخوردار اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837942066




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

موش ‌ها در شهر جا خوش كرده‌اند


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: موش ‌ها در شهر جا خوش كرده‌اند
شايد سخن گزافي نباشد اگر بگوييم در آينده معضل موش‌ها را نيز بايد به ليست سياه مشكلات و معضلات شهر تهران اضافه كرد...
همه چيز از حدود 37 سال پيش شروع شد؛ وقتي آن موجود موذي چمدان به دست از راه گمرك وارد تهران شد و مستقيم رفت خيابان لاله‌زار. اهالي محل از ديدن اين موجود درشت‌جثه وحشت كردند و در تماس با مسوولان مدعي شدند كه براي اولين بار يك هيولا ديده‌اند؛ اما قبل از اين‌كه مسوولان و متوليان امر عمليات تحقيق و شناسايي را آغاز كنند، اين موجود ظرف مدت كوتاهي زاد و ولد كرد و شهر را به تسخير خود درآورد.
تحقيقات نشان داد، اين ميهمان ناخوانده چيزي نبود جز يك موش نروژي با جثه‌اي تقريبا بين 500‌ تا 600 گرم كه نسبت به ساير همنوعانش درشت‌تر بوده و در رژيم غذايي خود، به همه‌چيزخور معروف است.
حالا موش‌هاي نروژي بيش از 3 دهه است كه تهران را براي زندگي انتخاب كرده و به نوعي يك شهروند تهراني شده‌اند و معلوم است كه از زندگي در پايتخت لذت مي‌برند و به هيچ قيمتي هم حاضر به ترك آن نيستند.

اين موش‌هاي خارجي‌
ديگر مدت‌هاست ديدن موش‌هاي چاق‌وچله‌اي كه در هر ساعتي از شبانه‌روز در داخل جوي‌هاي پر از آب جست‌وخيز كرده و يا بين شمشاد‌هاي كنار جداول پرسه مي‌زنند، به صحنه‌اي عادي و البته تكراري در زندگي روزمره شهروندان تبديل شده است.
شايد سخن گزافي نباشد اگر بگوييم در آينده معضل موش‌ها را نيز بايد به ليست سياه مشكلات و معضلات شهر تهران اضافه كرد؛ معضلي كه اگرچه شايد در برابر ساير مشكلات كلان‌تر شهر تهران همچون ترافيك، آلودگي هوا، كمبود وسايل نقليه عمومي و... كمتر در چشم مسئولان و متوليان شهر خودنمايي كند؛ اما همچون بمب ساعتي است كه چون هنوز به مرحله انفجار نرسيده، زنگ خطر آن نيز آنچنان كه بايد در گوش مردم و مسوولان و متوليان امر به صدا درنيامده است.
قطعا اين اظهارنظر كه خانواده موش‌هاي شهر تهران هر روز در حال ازدياد نسل هستند، به مذاق خيلي‌ها خوش نخواهد آمد؛ اما اين يك واقعيت انكارناپذير است كه با وجود به‌كارگيري روش‌هاي متنوع و نوين در مبارزه با اين جانور موذي، تعداد آنها هر روز بيشتر، جثه‌شان بزرگ‌تر و چاق‌و‌چله‌تر و حضورشان در سطح شهر پررنگ‌تر مي‌شود.
اگرچه به گفته مسوولان حوزه خدمات شهري شهرداري تهران با اجراي طرح مكانيزاسيون جمع‌آوري زباله و نصب مخازن مكانيزه در سطح شهر تا حدودي دسترسي اين جانور موذي به غذا محدود شده است؛ اما در اين ميان هستند برخي شهرونداني كه با عدم رعايت نظافت و ريختن زباله‌ها در كنار خيابان و داخل جوي‌ها، سفره رنگارنگي از خوراكي‌هاي متنوع و جالب توجه براي موش‌ها مي‌گسترانند.
تنها يك سوال باقي مي‌ماند و آن اين‌كه در اين ميان مقصر كيست؟ شهروندان، مسوولان شهري يا اين موش‌هاي موذي؟
چرا با وجود طرح‌هاي ضربتي كه شهرداري‌هاي مناطق و در راس آنها، شركت ساماندهي صنايع و مشاغل شهر تهران به عنوان متولي مبارزه با جانوران موذي در شهر تهران به كار مي‌گيرند؛ كاهش جمعيت موش‌هاي شهر به چشم شهروندان نمي‌آيد؟
پاسخ اين پرسش شايد براي شما هم شنيدني باشد؛ موش‌ها موجودات بسيار باهوشي هستند كه به دليل برخورداري از حس بويايي قوي در عين اين‌كه اماكني را كه به لحاظ مواد غذايي غني و بستر مناسبي براي رشد و زندگي آنها فراهم است را به آساني شناسايي مي‌كنند، از سوي ديگر ظرف مدت كوتاهي نسبت به سموم شيميايي ايزوله شده و ديگر با مصرف آن از بين نمي‌روند.
بنابراين چاره‌اي نيست جز اين‌كه با راهنمايي و اعلام نظر سازمان حفظ نباتات هرساله نوع سموم مصرفي مبارزه با موش‌ها را تغيير داده و از سموم متنوع و با مواد موثرتري استفاده كرد.
واقعيت اين است كه اگرچه مبارزه با موش‌ها طي سال‌هاي اخير در قالب طرح‌هايي با عناوين گوناگون همچون ضربتي، فراگير، ناحيه‌اي و... از سوي شهرداري تهران با هدف كنترل و مهار جمعيت اين جانور موذي و با صرف هزينه‌هاي ميلياردي به اجرا درآمده است؛ اما همچنان شهروندان شاهد پرسه گسترده و بي‌پرواي اين جانوران موذي در گوشه و كنار شهر هستند، بدون اين‌كه از ميزان جمعيت آنها كاسته شده باشد.گويي شهروندان ديگر سال‌هاست به همزيستي مسالمت‌آميز با جانوران موذي شهرمان تن داده‌اند و به نظر مي‌رسد با وجود رشد روزافزون جمعيت موش‌ها و ناكامي مسوولان در كنترل آنها، داشتن شهري بدون موش بتدريج مي‌رود تا به رويايي دست‌نيافتني براي شهرنشينان تبديل شود.

خطر انتقال بيماري‌هاي واگيردار
شهروند ديگري نيز با ابراز نگراني از بيماري‌هايي كه جانوران موذي از جمله موش‌ها ناقل آنها هستند، مي‌گويد: به‌جرات مي‌توانم بگويم كمتر روزي است كه از خانه خارج شوم و طي مسير موش‌هاي نسبتا بزرگي كه در داخل جوي‌هاي كنار خيابان بالا و پايين مي‌روند را نبينم. واقعا چه كسي مسوول حفظ سلامت و ايمني ما در برابر اين جانوران موذي كه ناقل انواع بيماري‌ها هستند، مي‌باشد؟
اين شهروند ادامه مي‌دهد: آيا بايد منتظر بمانيم روزي فرا برسد بيماري‌هاي خطرناكي كه از طريق موش‌ها به انسان و بخصوص كودكان -كه بيشترين ساعات روز را در كوچه و خيابان مي‌گذرانند- قابل سرايت است، در شهر همه‌گير شودآنگاه مسوولان اين خطر را در شهر جدي بگيرند.
كارشناس محيط‌زيست شركت ساماندهي صنايع و مشاغل شهر تهران در گفتگو با جام‌جم با اشاره به انواع موش‌هايي كه هم‌اكنون در شهر تهران زندگي مي‌كنند، مي‌گويد: در حال حاضر 3 نوع موش شامل موش‌هاي خانگي با وزن تقريبي 20 تا 30 گرم، موش‌هاي رت نروژي كه همه‌چيزخوار هستند، با وزن 500 تا 600 گرم و گروه سوم رت‌هاي سياه با وزن 300 تا 400 گرم در تهران وجود دارد كه بيشترين نوع موش‌هاي شهر تهران، موش‌هاي رت نروژي با جثه تقريبا بزرگ هستند.

موش‌ها در آمار جا نمي‌گيرند!
تعجب ندارد اگر بدانيد كه مانند بسياري از مسائل ديگر كه آمار قطعي و دقيقي از تعداد آنها وجود ندارد، هنوز تعداد دقيق موش‌هاي شهر تهران مشخص نيست؛ چراكه به گفته متوليان آن، تاكنون همه طرح‌هاي مختلفي كه براي آمارگيري از تعداد موش‌هاي شهر تهران به اجرا درآمده، با شكست مواجه شده و در نهايت به آمار دقيق منتهي نشده است.
. به گفته مهندس اشتري، در 4 ماهه اول امسال بيش از 2 هزار موش به وسيله تله و بيش از 17 هزار موش ديگر نيز توسط سموم شيميايي معدوم شده‌اند.
حسين اشتري با بيان اين‌كه مبارزه با موش‌هاي شهر تهران به 3 روش ابزار مكانيكي به صورت تله‌گذاري، روش فيزيكي شامل بستن منافذ فاضلاب‌ها، جدول‌گذاري، مسدود كردن كلوني‌ها و... انجام مي‌شود و در نهايت آخرين روش استفاده از سموم شيميايي است كه البته براساس دستور وزارت بهداشت مبني بر استفاده كمتر از سموم شيميايي تلاش مي‌كنيم از سموم شيميايي كمتر استفاده كنيم و پس از طعمه‌گذاري نيز باقيمانده سموم را جمع‌آوري كنيم.
استفاده از تله به جاي سموم شيميايي براي معدوم كردن موش‌ها در حالي از سوي مسوولان وزارت بهداشت توصيه مي‌شود كه متاسفانه پس از كارگزاري تله‌ها وقتي كارشناسان براي جمع‌آوري لاشه موش‌ها به محل مراجعه مي‌كنند، در كمال تعجب متوجه دزديده شدن تله‌ها مي‌شوند، در حالي كه از جسد موش‌ها هم خبري نيست.
به گفته اشتري، هم‌اكنون طرح مبارزه با موش به طور دائم و در تمام طول سال در سطح 22 منطقه شهر تهران اجرا مي‌شود؛ به طوري كه در هر منطقه، يك پيمانكار بخش خصوصي كه تجربه و تخصص لازم در زمينه معدوم كردن موش‌ها را دارد، از سوي شهرداري مناطق براي اين كار انتخاب مي‌شوند كه اين پيمانكاران داراي مجوز از وزارت بهداشت هستند.

حالا نوبت شهروندان است‌
صرف‌نظر از وظايفي كه مديريت شهري و ساير متوليان امر، در راستاي‌حفظ پاكيزگي و افزايش سلامت و بهداشت شهر به‌عهده دارند، مسئوليت‌هايي نيز بر دوش شهروندان است كه رعايت آن در كنترل جمعيت موش‌هاي شهر بي‌تاثير نخواهد بود.
اصل مهمي كه برخي از شهروندان در زمينه رعايت قوانين شهرنشيني با سهل‌انگاري در رعايت آن زمينه زندگي بي‌دغدغه و حتي زاد و ولد جانوران موذي را فراهم كرده و ناخودآگاه بستر مساعد براي رشد آنها را فراهم مي‌آورند ، رعايت نكردن بهداشت معابر ، رها كردن زباله‌ها در جوي‌هاي آب و... مواردي از اين قبيل است كه شهروندان مي‌توانند با بستن مجاري فاضلاب منزل و تعويض شيشه‌هاي شكسته و كنترل هر مجرايي كه احتمال ورود آسان موش‌ها را ايجاد مي‌كند، از حضور اين جانور موذي در محل سكونت‌شان جلوگيري كنند.
 جمعه 15 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن