واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: توصيه هاي سفر به ايتاليا
جمهوري ايتاليا با 301277 كيلو متر مربع مساحت، در نيمكره شمالي قرار گرفته است. همسايگان ايتاليا را فرانسه در شمال غربي، سوئيس و اتريش در شمال ، يوگسلاوي و استوني در شمال شرقي تشكيل مي دهند. اين كشور به 20 استان تقسيم شده است ضمن اينكه دو كشور كوچك و مستقل واتيكان
(در رم) و سن مارينو (در شمال) در اين كشور واقع شده اند.
ايتاليا داراي آب و هواي معتدل مديترانه اي است. پايتخت ايتاليا شهر رم با نزديك به
3/5 ميليون نفر، پرجمعيت ترين شهر اين كشور بوده .ديگر شهرهاي پرجمعيت ايتاليا عبارتند از :ميلان، تورنيو، جنووا، پالرمو، فلورانس و كاتانيا و دولت شهرهاي آن واتيكان و سن مارينو. مردم ايتاليا سفيدپوست و از تيره هاي مديترانه اي، آلپي و پرنس هستند و گروه هايي از كشورهاي ديگر نيز از جمله اسلاوها، آلبانيايي، آلمان ها و فرانسوي ها در آن زندگي مي كنند. 99درصد مردم آن كاتوليك، زبان رسمي و رايج آن ايتاليايي و خط مورد استفاده لاتين است.
ايمني و امنيت
1- در صورت سفر به ايتاليا و حضور در مراكز پرجمعيت و وسايل حمل و نقل عمومي با توجه به رواج جرائم خرد نظير جيب بري و كيف قاپي لازم است جوانب احتياط را رعايت كنيد البته لازم به ذكر است اين پديده بيشتر در شهرهاي جنوبي ايتاليا و به ويژه ناپل رواج دارد. همچنين در شهر رم در اطراف ايستگاه قطار و اتوبوس هاي خط 64 (مسير ميدان اپستير) توجه بيشتري داشته باشيد.
2- در شهرهاي بزرگ مواظب گروه هاي خلافكار عمدتاً كودكان باشيد اين افراد سعي دارند با پرت كردن حواس شما گذرنامه و ساير اشياي ارزشمندتان را به سرقت ببرند.
3- در هتل ها معمولاً براي نگهداري از مدارك و پول، محل امني در نظر گرفته شده است كه استفاده از اين محل ها را به شما توصيه مي كنيم.
4- بعضاً سارقان اتومبيل در بزرگراه ها تحت عنوان ايستگاه هاي امداد خودرو اقدام به سرقت اتومبيل افراد مي كنند بنابراين توصيه مي شود در صورت نياز به خدمات ايستگاه هاي امداد خودرو، خصوصاً در زماني كه خودروي شما پنچر شده است محتاط باشيد. زيرا در برخي از موارد سارقان عمداً و به قصد سرقت اتومبيل افراد اقدام به پنچر كردن آن كرده اند.
5- هرگز مدارك معتبر خود را در اتومبيل رها نكنيد و اتومبيل خود را حتي براي مدت كوتاه بدون قفل ترك نكنيد.
6- وقتي در شب با قطار مسافرت مي كنيد بايد هوشيار باشيد. سارقان بعضاً در داخل قطارهاي شب رو به سرقت از مسافران اقدام مي كنند.
7- مسافراني كه قصد دارند بيشتر از زمان مندرج در رواديد خود در ايتاليا اقامت گزينند بهتر است پس از ورود به ايتاليا خود را به نزديك ترين مركز پليس محل اقامت معرفي كنند تا پس از تكميل فرم هاي مخصوص در فرصت مقتضي بتوانند از تسهيلات لازم بهره برداري كنند.
قوانين، آداب و رسوم
1- قوانين ايتاليا درخصوص حمل و استعمال مواد مخدر به هر شكل و ميزان، بسيار شديد و سختگيرانه است. بر اين اساس در مبادي ورود دستگاه هاي الكترونيكي مسافران را كنترل مي كنند. با اين اوصاف به هموطنان توصيه مي شود هنگام سفر به اين كشور در پذيرش هر گونه بسته از ديگران دقت لازم را داشته تا در اين خصوص گرفتار سوءاستفاده افراد مغرض نشوند.
2- پليس اين كشور در سطح شهر جهت برقراري بيشتر امنيت، رفت و آمدها را به شكل نامرئي كنترل مي كند و در صورت مظنون شدن، افراد را مورد بازرسي قرار مي دهد و مدارك مسافرتي آنها را كنترل مي كند. بنابراين توصيه مي شود ضمن به همراه داشتن مدارك مسافرتي از جمله گذرنامه با پليس اين كشور همكاري داشته و درصورت بروز هرگونه مشكل موضوع را به نمايندگي كشورمان در رم يا ميلان اطلاع دهيد.
3- براي رانندگي در ايتاليا بايد گواهينامه ملي اين كشور يا يك گواهينامه بين المللي IDP در اختيار داشته باشيد. IDP يك مجوز بين المللي براي رانندگي است كه دارندگان آن قادر خواهند بود بدون نياز به گذراندن دوره هاي آموزش رانندگي يا شركت در امتحانات راهنمايي و رانندگي در بيش از 160 كشور جهان رانندگي كنند، مضاف بر اينكه اين مجوز به عنوان يك سند معتبر بين المللي مي تواند تعيين و تاييدكننده هويت دارنده آن
به شمار آيد. وي اضافه مي كند متقاضيان اين نوع گواهينامه مي توانند در داخل كشور با مراجعه به نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران معاونت راهنمايي و رانندگي و با ارائه گواهينامه ايراني معتبر خود، نسبت به دريافت آن اقدام كنند. لازم به ذكر است براي اين منظور ترجمه گواهينامه رانندگي معتبر ايراني نيز پس از تاييد از سوي سركنسولگري و سپس فرمانداري ها قابل قبول خواهد بود به شرط آنكه از بدو ورود تبعه ايراني به ايتاليا بيش از يك سال نگذشته باشد.
4- به علت عدم وجود قرار داد انتقال محكومان از حبس ميان دو كشور، در صورتي كه فرد به هر عنوان توسط مقامات قضايي اين كشور به زندان محكوم شود، بايد دوران محكوميت خود را در زندان هاي محلي سپري كند.
5- چنانچه به هر دليل توسط پليس محل بازداشت شديد بلافاصله از ماموران بخواهيد به استناد ماده 36 كنوانسيون وين ناظر بر امور كنسولي، مراتب را سريعاً به سفارت يا نزديك ترين سركنسولگري جمهوري اسلامي ايران اطلاع دهند و چنانچه زبان محل را نمي دانيد از امضاي هرگونه اوراق و اسناد خودداري فرماييد البته بايد مطلع باشيد شما در اين كشور تحت حاكميت قوانين و مقررات محل بوده و وظايف نمايندگي جمهوري اسلامي ايران مبني بر ارائه خدمات كنسولي به معناي نقض مقررات كشور متوقف فيه نيست.
6- ايتاليا داراي قوانين سخت مهاجرتي است. درصورت سفر به اين كشور نبايد بيش از مدت تعيين شده در ويزاي اين كشور، در اين كشور اقامت داشته باشيد.
الزامات ورود و اقامت
1- در كشورهاي عضو پيمان شينگن1 و از جمله ايتاليا، قانون شينگن حاكم است و بر اين اساس صدور رواديد خصوصاً براي اتباع كشورهاي آسيايي با تاخير و حساسيت بيشتري انجام مي پذيرد.
2- صدور و تحصيل رواديد به دو صورت انجام مي شود:
الف: دريافت دعوتنامه از سوي اقوام فرد متقاضي رواديد كه به صورت قانوني در اين كشور اقامت دارند و در صورت لزوم وي را از نظر مالي پشتيباني خواهند كرد.
ب: فرد تقاضاي خود را شخصاً يا از طريق آژانس هاي مسافرتي به نمايندگي اين كشور در تهران ارائه كرده و نمايندگي ايتاليا پس از احراز شرايط عمومي، تمكن مالي و عدم سوءپيشينه متقاضي در بانك اطلاعات اتحاديه اروپا در اين زمينه و با اخذ گرو (سند منزل و...) براي فرد رواديد مورد درخواست را صادر خواهد كرد.
3- هموطنان در صورت تحصيل رواديد شينگن مي توانند به تمام كشورهاي عضو اتحاديه مسافرت كنند و در اين خصوص با مشكل مواجه نخواهند شد. لازم به ذكر است چنانچه دولت ايتاليا با صدور رواديد شينگن فردي مخالفت كند يا فرد را پس از ورود به اين كشور به دلايلي اخراج كند، فرد مذكور با توجه به همكاري هاي اطلاعاتي دول عضو اتحاديه اروپا در قالب سيستم
Euro Doc از سفر به ديگر كشورهاي عضو اين پيمان محروم خواهد بود.
4- صدور رواديد جعلي براي سفر به اتحاديه اروپا از جمله مواردي است كه در حال حاضر رايج است.بر اين اساس ضروري است حتماً در انتخاب شركت مسافرتي با سفارت اين كشور در تهران مشورت كنيد.
5- ورود به ايتاليا با رواديد شينگن (صادر شده از سوي ساير سفارتخانه هاي اروپايي) با مشكلاتي مواجه بوده و در صورتي امكان پذير است كه پليس بر اساس مدارك و مستندات قانع شود كه تبعه ايراني بيش از نيمي از اقامت خود را در كشور صادر كننده رواديد به سر خواهد برد.
6- رواديد صادره از سوي سفارت ايتاليا با (هر ميزان اعتبار زماني) صرفاً جهت ورود به خاك ايتاليا و براي اقامت حداكثر هشت روز اعتبار داشته و جهت اقامت بيشتر ضرورتاً بايد با مراجعه به مراكز پليس، برگه اقامت موقت دريافت كنيد. به اين منظور حتماً ظرف مدت هشت روز پس از ورود به ايتاليا (با هر نوع رواديد) خود را به نزديك ترين مركز پليس معرفي كرده و با ارائه دو قطعه عكس، برگه اقامت فوق الاشاره را دريافت كنيد. لازم به ذكر است در صورت بروز هرگونه مشكل (پزشكي، كاري و ... ) ارائه برگه اقامت ضروري است.
پي نوشت:
1- شينگن عنوان توافقات ميان تعدادي از كشورهاي اروپايي است كه با هدف كنترل بهتر مرزي و همكاري در اين رابطه به امضا رسيده است. اين كشورها عبارتند از: آلمان، اتريش، اسپانيا، ايسلند، ايتاليا، بلژيك، پرتغال، دانمارك، سوئد، فرانسه، فنلاند، لوكزامبورگ، نروژ، هلند و يونان. گفتني است در اين ميان دولت هاي نروژ و ايسلند بدون اينكه عضو اتحاديه اروپايي باشند از مقررات شينگن تبعيت مي كنند و بالعكس انگلستان به رغم عضويت در اتحاديه اروپايي متعهد به مقررات شينگن نيست. اين دولت ها بر اساس مقررات شينگن ضمن تسهيل تردد اتباع خود در محدوده شينگن، ورود و خروج اتباع خارجي را نيز به اين محدوده به صورت مشترك مديريت مي كنند.
لازم به ذكر است علاوه بر كشورهاي فوق، 10 كشور استوني، اسلواكي، اسلووني، جمهوري چك، قبرس، لتوني، لهستان، ليتواني، مالتا و مجارستان كه از سال 2004 به عضويت اتحاديه درآمده اند موظف هستند مقررات شينگن را در قوانين ورود و خروج خود وارد كنند.
جمعه 15 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4222]