واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: در سخنراني پيش از خطبههاي نماز جمعه تهرانحجتالاسلام تقوي:قرآن تشكيل خانواده را از آيات الهي به حساب ميآورد
گروه سياسي: رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور با اشاره به آيه 30 سوره «روم»، گفت: كانون خانواده يكي از آيات الهي است و قرآن زندگي مشترك و تشكيل خانواده را از آيات الهي به حساب ميآورد و همين يك آيه براي توجه به اهميت امر ازدواج و تشكيل خانواده كافي است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، حجتالاسلام والمسلمين سيدرضا تقوي، رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور كه به عنوان سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه اين هفته تهران سخن ميگفت با تبريك حلول ماه مبارك رمضان، سلسله مباحث سيره نبوي خود را با محوريت رفتار پيامبر (ص) در محيط خانواده و مديريت ايشان در اين محيط پيگيري كرد و گفت: خانوده يك كشور كوچك است، هر چه براي اداره كشور نياز است، همه آن مسائل در حد كوچكتر براي محيط اداره خانواده لازم است.
تقوي تصريح كرد: به هر حال كانون خانواده اولين جايي است كه انسان در آن متولد ميشود و شخصيتش براي شكلگيري پايهگذاري ميشود بنابراين جا دارد به مسئله خانه و خانواده توجه بيشتري داشته باشيم.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور با اشاره به مباحث قبلي خود ابراز كرد: اسلام تشكيل خانواده و تحولاتي را كه در اين محيط به وجود ميآيد از نشانههاي خدا ميداند؛ «وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ».
اين كارشناس علوم ديني افزود: كانون خانواده يكي از آيات الهي است و قرآن زندگي مشترك را از آيات الهي به حساب ميآورد و همين يك آيه براي توجه به اهميت امر ازدواج و تشكيل خانواده كافي است.
سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه اين هفته تهران تأكيد كرد: در تفكر اسلامي پاسداري از حريم خانواده وظيفهاي براي اعضاي خانواده و حاكميت اسلامي است؛ حكومت اسلامي در برابر نهاد خانواده يك وظيفه ويژه و سنگين دارد.
وي افزود: در اسلام هركس كه به خدا، پيامبر و اسلام ايمان آورده باشد، در برابر پاسداري از حريم خانواده وظيفه سنگيني را بر دوش خود احساس ميكند و در آيه 6 سوره تحريم آمده است: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ عَلَيْهَا مَلَائِكَةٌ غِلَاظٌ شِدَادٌ لَا يَعْصُونَ اللَّهَ مَا أَمَرَهُمْ وَيَفْعَلُونَ مَا يُؤْمَرُونَ» كه هر چيزي كه بنيانهاي خانواده را بلرزاند و روند طبيعي خانواده را كه روند امنيت و آرامش است، متخل كند، ميتوان به آتش تعبير كرد.
اين كارشناس علوم ديني اظهار كرد: خانواده نيازمنديهايي دارد كه مدير آن بايد به آن توجه كند، تا محيط خانواده راه سعادت را طي كند. يكي از اين نيازها حكمت است.
تقوي توضيح داد: در سيره نبوي خانواده بر منباي حكمت بايد اداره شود. عشق نقش نيروي محركه در اداره خانواده و حكمت به منزله چراغ راه است.
رئيس شوراي سياستگذاري ابراز كرد:پيامبر علاوه بر اينكه به اعضاي خانواه عشق ميورزيد، با تدبير و حكمت نيز خانواده خود را اداره ميكرد؛ حكمت قطبنماي زندگي است و كشتي خانواده بايد به وسيله عقل، خرد و حكمت به سرمنزل مقصود برسد.
تقوي با ذكر روايتي از پيامبر مبني بر اينكه «خانهاي كه در آن حكمت نباشد، جز خرابشدن راهي ندارد»، تصريح كرد: حكمت اقتضا ميكند هر كس سهمي را در اداره خانواده داشته باشد.
سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه اين هفته تهران تقسيم كارها، تشويق به همكاري، احترام به همسران، چشمپوشي از خطاها، مهرباني به كودكان را سيره نبوي در محيط خانواده بيان كرد.
اين كارشناس مسائل ديني در پايان در اين ارتباط به مسئله كودكآزاري اشاره و خاطرنشان كرد: كودكآزاري يكي از پديدههاي جهان امروز و لكه ننگي براي بشر است و به همين دليل اعلاميه جهاني دفاع از حقوق كودك در سال 1959 تنظيم شد.
جمعه 15 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]