واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: در برخي کشورهاي دنيا وقتي قرار است مردي به زودي پدر شود در کلاس هاي آموزشي خاصي ثبت نام مي کند و با مسايل علمي در رابطه با نوع رفتار با همسر، قبل و بعد از فارغ شدن و تربيت فرزندان خود آشنا مي شود و گاهي وقتي جلسه اي براي توضيح آمادگي هاي لازم براي فارغ شدن و روزهاي پس از آن براي خانم ها برگزار مي شود، همسر نيز مي تواند حضور داشته باشد.
حس پدرشدن براي هر مردي متفاوت است. براي بعضي مردان، اين حس بلافاصله پس از ديدن جواب مثبت آزمايش همسرش ايجاد مي شود اما براي برخي ديگر به آغوش کشيدن فرزند، چنين حسي را در پي خواهد داشت.
اما در دوران بارداري همسرتان، آنچه از همه مهم تر است، احترام گذاشتن، صبر کردن و حضور هميشگي شما در کنار او است. بررسي ها و تحقيقات حالت عاطفي مادر و تاثير آن روي جنين نشان مي دهد که اگر مادر آرام باشد، کودک نيز آرامش خواهد داشت. نگراني مداوم مادر در دوران بارداري، موجب ترشح هورمون هايي مي شود که عامل فشار روحي هستند و بر اثر نفوذ اين هورمون ها درون جفت، حالت مادر به کودک منتقل مي شود.
بنابراين پدران هم مي توانند عامل نگراني هاي مادر و فرزند باشند؛ هم مي توانند با ايجاد آرامش و ايجاد محيطي امن و حمايتي و دور از هرگونه دغدغه و اضطراب به مادر کمک کنند تا کودکي را پرورش دهد که او هم فارغ از فشارهاي روحي رواني باشد.
حضور همسر در کنار يک زن باردار به او احساس امنيت خاطر مي بخشد. به اين ترتيب، زن مي داند که کسي هست که پس از فارغ شدن، انتظارش را بکشد، کلمات محبت آميز بگويد و نوازش هاي همسر، همگي در روحيه يک زن باردار تاثير بسيار دارد.
نقش همسر در حمايت از زن باردار
مردان مي توانند با انجام اين کارها بيشتر خود را در اين دوران سهيم بدانند:
۱) همراه هميشگي او باشيد: سعي کنيد در ويزيت هاي دوران بارداري همسرتان هميشه او را همراهي کنيد. به صحبت هاي پزشک همسرتان گوش دهيد. مطالب خواندني را بخوانيد و اجراکردني ها را در کنار او اجراکنيد. اگر نوار ويديويي به شما داده شده، ببينيد و حتي کتاب هايي را که درمورد بارداري، زايمان و مراقبت از نوزاد به شما توصيه مي شود، بخوانيد. حتي مي توانيد با همسرتان به فروشگاه کتاب برويد و در اين زمينه ها کتاب تهيه کنيد.
۲) در طرح ريزي مراقبت از نوزاد کمک کنيد: با همسرتان در مورد اينکه نوزاد به چه وسايلي نياز دارد صحبت و مشورت کنيد. درمورد اتاق خواب و نحوه چيدمان اتاق او و جاي خوابش تصميم گيري کنيد. قسمتي از خانه را که بسيار زيباتر، خوش رنگ تر و داراي تهويه و پنجره مناسب است با نظر هم براي او انتخاب کنيد. اگر قرار است رنگ خاصي براي پرده يا ديوار اتاق او انتخاب کنيد با هم مشورت کنيد. با همسرتان خريد برويد و با هم به بودجه تان توجه کنيد.
۳) آموختن و يادگيري را فراموش نکنيد: اگر برايتان مقدور است سعي کنيد با همسرتان به کلاس هاي آموزشي بارداري و زايمان برويد.
به همسرتان کمک کنيد تا در دوران بارداري هميشه سلامت بماند. به او کمک کنيد تا غذاهاي سالم بخورد ورزش کند و اگر سيگار مي کشد، آن را ترک کند و هرگز الکل و داروهاي غيرمجاز مصرف نکند.
خطرهاي خانگي و مواد خطرناک و سمي بايد از او دور باشد. مانع از رفتن همسرتان به مکان هاي خطرناک شويد. خودتان هم سيگارتان را ترک کنيد. دود سيگار شما براي مادر باردار و نوزاد ضرر دارد. اگر هر دو علاقه مند به ادامه روابط زناشويي تان هستيد، اين روابط را ادامه دهيد. در بسياري از موارد داشتن روابط زناشويي براي زوجين در بارداري، بي خطر است. البته مي توانيد با پزشک همسرتان هم مشورت کنيد. براي جلوگيري از انتقال عفونت هاي جنسي از کاندوم استفاده کنيد. البته بهتر است اگر به اين بيماري ها مبتلا هستيد، قبل از تصميم گيري براي بارداري، آزمايش خون و HIV بدهيد.
نقش همسر در دوران شيردهي
براي همسر خود يک حامي باشيد. اگر همسرتان دوست دارد به فرزندش شير بدهد، او را حمايت کنيد. مرد با حضورش در تمامي لحظات شير دهي، عوض کردن و خواباندن کودک مي تواند حس امنيت را به همسرش منتقل کند. زن به خاطر زن بودنش نبايد تمامي وظايف را به دوش بکشد.
نقش همسر در تغذيه مناسب زن باردار
رژيم شما تاثير زيادي روي انتخاب موادغذايي همسرتان هم دارد. اگر تاکنون علاقه اي به خوردن ميوه وسبزي هاي متنوع نداشتيد، از هم اکنون هم خود و هم همسرتان بايد خود را به خوردن اين غذاها عادت دهيد. غلات، حبوبات، کمي برنج، شير کم چرب و لبنيات کم چرب، پنير و ماست، گوشت بدون چربي و جوجه و مرغ، مقدار زيادي ميوه و سبزي انتخاب هاي خوبي هستند.
رعايت اين رژيم غذايي براي سلامت همسر باردارتان و فرزند در حال رشد شما بسيار مفيد خواهد بود. خودتان هم رژيم غذايي سالمي را انتخاب کنيد چرا که رژيم براي شما که به تازگي صاحب فرزند شده ايد، مفيد است. او را تشويق کنيد مايعات کافي بنوشد. در مورد مصرف داروهاي گياهي و مکمل ها هم با پزشک مشورت کنيد و هرگز بدون مشورت پزشک دارويي را به همسرتان ندهيد. چرا که مصرف داروهاي بدون نسخه تاثير بدي روي سلامت مادر و جنين دارد و حتي ممکن است به نوزاد صدمه بزند.
اين سوال ها را از خود بپرسيد و پاسخ دهيد:
▪ اين کودک چقدر زندگي مرا تغيير مي دهد؟
▪ چقدر بايد براي رفع نيازهاي کودکم هزينه کنم؟
▪ چگونه مي توانم يک پدر خوب باشم؟
▪ در دوران بارداري همسرم چه کارهايي بايد انجام دهم؟
▪ قبل از اينکه با همسرتان براي ويزيت هاي معمول برويد، سوال هايي را که برايتان بي پاسخ است روي برگه بنويسيد تا در ملاقات با پزشک فراموش نکنيد. از پرسيدن هرگونه سوالي از پزشکتان خجالت نکشيد.
▪ اگر همسرتان نياز به سونوگرافي دارد، در سه ماهه دوم و سوم حتما با او همراه شويد. در اين صورت قادر هستيد سر، دست ها و پاي نوزاد خود را ببينيد. حتي از هفته ۲۰ به بعد قادر هستيد جنسيت فرزند خود را بدانيد.
هزينه هاي نورسيده
خيلي از پدر و مادرها از اينکه نوزاد نورسيده شان چقدر هزينه برايشان به ارمغان آورده است، تعجب مي کنند البته هزينه هاي جانبي تر تولد نوزاد با برنامه ريزي هاي قبل از تولد قابل کنترل است. مي توان از اين هزينه هاي تازه خيلي راحت کاست. مي گوييد چگونه؟ به اين ۶ مورد توجه کنيد:
▪ نگاهي به بودجه تان بيندازيد. يک نوزاد چگونه مي تواند روي درآمد و مخارج شما اثر بگذارد؟
▪ به اين نکته بينديشيد که آيا قرار است همسرتان در بيمارستان خصوصي زايمان کند يا دولتي؟ آيا بيمه هستيد و بيمه هزينه هاي زايمان را تقبل مي کند يا چقدر هزينه بر عهده خود شماست؟
▪ آيا جامعه و محل کارتان حمايتي را برايتان در نظر گرفته است؟
▪ چقدر مرخصي خواهيد داشت؟
▪ بيمه بهداشتي داريد؟ چقدر از هزينه هاي تولد نوزاد و بارداري همسرتان را با بيمه مي توانيد پرداخت کنيد؟
▪ آيا عادت داريد پس انداز کنيد؟ از پس اندازتان چقدر براي اين تولد در نظر گرفته ايد؟
▪ وسايل ضروري و موردنياز نوزادتان را يادداشت کنيد. ببينيد کدام وسيله ضروري است و خريد آن لازم است و از کدام مي توان صرف نظر کرد. اگر فرزند بزرگ تري داريد، ببينيد کدام وسيله او را مي توان براي اين نوزاد مورد استفاده قرار داد.
▪ از قبل از تولد و در طول بارداري براي اينکه زياد دچار سردرگمي و مشکل مالي نشويد وسايل را به تدريج خريداري کنيد.
▪ اگر در مورد هزينه هاي جانبي زايمان و تولد نگران هستيد، با يکي از اعضاي خانواده و دوستان نزديک خود صحبت کنيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]