تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):هر كس در مسجد سهله دو ركعت نماز بخواند، خداوند، دو سال بر عمر او مى‏افزايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835121688




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سرطان بیضه


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: سرطان بیضه ،شایعترین نوع سرطان در مردان 35-15 ساله است. اگرچه بیشترین میزان شیوع این سرطان در سنین 15 تا 40 سالگی است اما در هر سن دیگری نیز احتمال بروز آن وجود دارد.
از موفقیت های درمانی بالایی برخوردار است و معمولا قابل معالجه است.سالیانه 7500 مورد سرطان بیضه در ایالات متحده تشخیص داده می شود که تقریبا فقط 400 مورد آن منجر به مرگ می شود.

بيضه چيست؟
بيضه قسمتی از سيستم توليد مثل آقايان است. اين عضو در يک ساک پوستی به نام اسکروتوم قرار گرفته است وتوسط يک کورد طناب مانند در پشت قاعده آلت تناسلی متصل است.بيضه ها هورمون مردانگی توليد می کنند که بيشترين و مهمترين آنها تستوسترون است؛ علاوه بر آن توليد اسپرم نيز به عهده اين ارگان است. سلولهای اسپرم از بيضه ها به لوله های کوچکی به نام وازدفران منتقل می شوند و سپس وارد اپيديديم می شود؛ در تمام طول مسير اسپرم درون مايعی به نام مايع منی (Semen) شناور است اين مايع توسط غدد پروستات و وزيکول سمينال توليد می شود. در طی انزال اين مايع از طريق لوله پيشابراه ( که از وسط آلت عبور می کند) به نوک آلت رسيده و از بدن خارج می گردد.
در بيضه چند نوع سلول وجود دارد که هر يک وظيفه خاصی دارند مثلا يک گروه هورمون توليد می کنند و گروه ديگر اسپرم. در هر نوع از اين سلولها ممکن است يک يا چند نوع سرطان بروز کند که درمان آنها متفاوت خواهد بود.

سه نوع سرطان اصلی و مهم بيضه عبارتند از:
۱- تومورهای سلولهای زايا(Germ cell) :اين تومور شايعترين نوع سرطان بيضه است و از هر ۱۰ مورد سرطان بيضه ۹مورد آن از اين دسته اند.اين سرطان سلولهای توليد کننده اسپرم را درگير می کند و خود شامل دو گروه سرطان است سمينوما که معمولا در اواخر دهه ۳۰تا اوايل دهه ۵۰سالگی ديده می شود. گروه ديگر سرطان غير سمينومايی است که در سنين جوانتری ديده می شود و معمولا درفواصل سنين ۱۸تا ۴۰سالگی اتفاق می افتد.
۲- تومورهای استرومال:که در سلولهای توليد کننده هورمون مردانگی وبافت همبند اطراف آن ديده می شود. اين تومورها معمولا خوش خيم هستند و به بيرون بيضه گسترش نمی يابند و با عمل جراحی کاملا برطرف می شوند.
۳- تومورهای بيضه ای ثانويه: که ناشی از متاستازتومورها به ساير نقاط بدن هستند. اين نوع تومورها معمولا در مردان بالای 50 سال دِده می شوند و شايعتر از تومورهای اوليه با منشا خود بيضه هستند. درمان معمول آنهابرداشتن توسط جراحی و سپس راديوتراپی و شيمی درمانی است.
در پسربچه هايی که لوسمی حاد(کم خونی) دارند گاهی سلولهای لوسمی می تواند به بيضه گسترش يابد وسرطان ايجادنمايد. سرطان پروستات، ريه، پوست، کليه و ساير ارگانها نيز می تواند به بيضه گسترشيابد. اين سرطانها چون ناشی از گسترش تومورهای ديگر هستند معمولا پيش آگهی خوبی ندارند.


چه تعدادی از مردان به اين سرطان مبتلا میشوند؟
خطر ابتلا به اين سرطان ۱به ۳۰۰است يعنی از هر ۳۰۰مرد يک نفر به آن مبتلا می شود.

علت سرطان بيضه چيست؟
علت دقيق اکثر موارد سرطان بيضه مشخص نيست ولی تعدادی ازعوامل خطر مستعد کننده ايجاد اين سرطان شناخته شده است.
وجود عوامل خطر معمولاشانس ابتلای فرد به اين بيماری را افزايش می دهد. سرطان های مختلف عوامل خطر متفاوتی دارند؛ بعضی از عوامل خطر مثل سيگار کشيدن قابل کنترل است ولی بعضی ديگر مانند سن ونژاد قابل تغيير نيستند. با اين وجود تاکيد می کنيم که داشتن يک و يا حتی چند عامل خطر به معنای اين نيست که فرد حتما مبتلا به سرطان خواهد شد، فقط شانس ابتلا به سرطان در وی افزايش می يابد و بهتر است در فواصل مناسب از نظر وجود سرطان مربوطه چک شود.
به هر حال شانس ابتلا به سرطان بيضه حتی در صورت وجود عوامل خطر آن اندک است.

عوامل خطر سرطان بيضه عبارتند از:
• نهان بيضگی:اين مشکل عامل خطر اصلی به حساب می آيد. قبل از تولد بيضه يک جنين پسر در شکم وی قرار دارد و درست قبل از تولد و يا ماههای اول بعد از تولد بيضه ها پايين آمده و درون اسکروتوم قرار می گيرد ولی تقريبا در ۳% از پسران بيضه ها پايين نمی آيد که به آن نهان بيضگی گويند و بايد در همان سنين کودکی نسبت به پايين آوردن آنها به وسيله جراحی اقدام کرد در غير اينصورت در بيضه باقيمانده درشکم شانس سرطان بيضه بسيار افزايش می يابد.
• سابقه خانوادگی:اگر پدر، برادر و يا فرزند مردی مبتلا به سرطان بيضه شده باشد احتمال ابتلا به سرطان بيضه در وی بالاتر خواهد بود.
• ايدز و عفونت HIV :هيچ عفونت ديگری به جز اچ. آی. وی.( ويروس ايدز) شانس ابتلا به سرطان بيضه را افزايش نمی دهد.
• نژاد و قوميت:اين سرطان در سفيدپوستان آمريکايی واروپايی از آسيايی ها و آفريقايی ها بِشتر است.
• سايز بدن:محققان سوئدی به تازگی دريافته اند که اين سرطان در افرادی که به طور ژنتيکی اندامی کشيده و لاغر دارند بيشتر ديده میشود.

آبا می توان از سرطانبيضه پيشگيری کرد؟
هيچ يک از عوامل خطر سرطان بيضه قابل پيشگيری نيستند چون از بدو تولد وجود دارند ولی از طرفی بسياری از افراد مبتلا به سرطان بيضه هيچ عامل خطری ندارند به همين دليل راهی برای جلوگيری از ابتلا به اين سرطان وجود ندارد. فقط اکيدا توصيه می شود که نهان بيضگی پسربچه ها در همان اوان کودکی درمان گردد و فردی نيز که سابقه خانوادگی سرطان بيضه دارد مرتبا بيضه های خودرا معاينه و در صورت لمس توده سريعا به پزشک مراجعه نمايد.

چگونه سرطان بيضه شناخته میشود؟
بسياری از سرطانهای بيضه در مراحل اوليه شناخته میشوند.اکثر موارد اولين علامت لمس يک توده در بيضه است ولی بعضی از سرطانهای بيضه تامراحل بسيار پيشرفته نيز هيچ علامتی ندارند. گاهی سرطان بيضه در طی چکاپ ساليانه ويا در طی بررسی های مربوط به ناباروری يافت می شود.افراديکه مراقب سلامتی خود هستندو مرتبا برای چکاپ دوره ای مراجعه می کنند بهتر است از پزشک خود بخواهند معاينه صحيح بيضه توسط خود فرد آموزش داده شود.


نشانه های سرطان بيضه لمس توده،تورم و درد نشانه های اصلی هستند.
از هر ۱۰مورد سرطان در ۹مورد توده ای دربيضه لمس می شود.اين توده معمولا بدون درد است و فقط ناراحتی خفيفی ايجاد می کند. گاهی ممکن است بيضه فرد بزرگ و يا متورم و يا سنگينی و دردی در ناحيه ژنيتال و يااسکروتوم احساس گرددعائم ديگری که کمتر شايعند عبارتند از: رشد و تورم دردناک پستانها، کاهش ميل جنسی، رشد موهای صورت و بدن در پسران جوان(قبل از سن بلوغ).علل شايع اين علائم آسيب و يا عفونت بيضه است و تنها بعد از رد شدن علل فوق احتمال وجود سرطان مطرح ميگردد.

وقتی به پزشک مراجعه می کنيد چه اقداماتی انجام میشود؟
شرح حال کاملی از شما گرفته می شود و به طور کامل معاينه می شويد. پزشک بيضه ها رااز نظر وجود تورم، درد ،توده و يا بزرگ شدن غدد لنفاوی بررسی می نمايد. در صورت لمس توده و شک به سرطان، سونوگرافی بيضه درخواست می گردد. سونوگرافی به پزشک کمک می کند که اطلاعاتی در مورد جامد بودن توده و يا محتوی مايع بودن آن کسب نمايد. سونوگرافی هيچ درد و ناراحتی ايجاد نمی کند؛ شما روی تخت درازمی کشيد ، ناحيه اسکروتوم و بيضه برهنه می شود و قدری ژل روی بيضه ماليده می شود وپروب دستگاه روی بيضه قرار می گيرد. علاوه برآن آزمايشات خون هم درخواست میگردد.وجود مارکرهای سرطانی(LDH ,βHCG ,αFP) به تشخيص بيماری و يا تشخيص موارد عودکمک می کند.
در بعضی از سرطانها با جراحی بيضه درگير به طور کامل برداشته می شودو برای بررسی به آزمايشگاه پاتولوژی فرستاده می شود تا نوع دقيق سرطان با جزئيات تعيين گردد. بندرت در بعضی از سرطانها ابتدا از بيضه نمونه گرفته می شود و در صورت نياز عمل جراحی انجام می شود.
عکس قفسه سينه و سی تی اسکن برای بررسی متاستاز ويا گسترش تومور به ساير نقاط بدن استفاده می شود. در صورت شک به درگير شدن ستون مهره ها و يا مغز و يا برای تعيين مرحله بيماری ام.آر.آی درخواست می گردد. گاهی برای بررسی وجود متاستاز به غدد لنفاوی و يا وجود تومور فعال در اسکار(جای باقيمانده) تومور قبلی از نوعی اسکن به نام اسکن PET استفاده می گردد.
بااستفاده از اين روشهای تشخيصی مرحله سرطان تعيين می گردد . تعيين مرحله سرطان برای انتخاب نوع درمان و تعيين امکان متاستاز و يا بررسی امکان بهبودی کامل بسيار لازماست.
- در مرحله 0 :سرطان فقط درهمان محل است و هيچ گسترشی ندارد حتی به بافتهای عمقی تر.
- در مرحله۱:غدد لنفاوی ناحيه را درگير نکرده وتستهای خونی نيز طبيعی است.
- درمرحله۲:سرطان به غدد لنفاوی همان ناحيه گسترش يافته است ولی غددلنفاوی ساير نقاط را درگير نکرده است.
- در مرحله۳:سرطان به غدد لنفاوی دوردست و يا ساير ارگانهای بدن گسترش يافتهاست.

چگونه سرطان بيضه را درمان میکنند؟
بعد از تشخيص سرطان و تعيين مرحله آن،مناسب ترين درمان موجود برای بيمار انتخاب می شود. اگر مبتلا به سرطان بيضه هستيد پزشک در مورد نوع درمان و درصد موفقيت درصد موفقيت آن برای شما توضيحاتی می دهد. گاهی ممکن است برای اطمينان بيشتر به يک متخصص ديگر ارجاع داده شويد.
به طور خلاصه درمان شامل سه مقوله جراحی، راديوتراپی و شيمی درمانی است.


با عوارض ناشیاز بيماری و درمان آن چگونه می توان برخورد کرد؟
هر نوع درمانی ممکن است عوارض جانبی داشته باشد که چند ماه طول بکشد ولی اکثرا از بين می روند؛اما بعضی از اين عوارض دائمی هستند که با توجه به اينکه اکثر مبتلايان جوان هستنداين عوارض ممکن است برای آنها ناراحت کننده باشد:
• يکی از عوارض ناشی از درمان، ناباروری است . خوشبختانه امروزه وجود بانکهای اسپرم در مراکز ناباروری پيشرفته کشور اين امکان را فراهم آورده که قبل از شروع هر نوع درمانی فرد مبتلا به اين مراکز مراجعه نمايد و مقاديری از اسپرمهای خود را با هزينه ناچيزی برای يک دوره 20ساله در شرايط مناسب حفظ نمايد و در صورت بروز اشکال در اسپرم سازی بعد از درمان وتمايل به بچه دار شدن می تواند از اسپرمهای خود استفاده نمايد. لازم به ذکر است که در فرد مبتلا به سرطان اسپرمها سالم هستند و بيماری مستقيما به فرزند منتقل نمیشود. البته به هر حال در فرزندان به خاطر سابقه خانوادگی مثبت ريسک ابتلا، بالاتراز افراد عادی است.
• ممکن است جای خالی بيضه در اسکروتوم برای جوانان ناراحت کننده باشد. امروزه پروتزهای مناسبی وجود دارد که می توان سايز مناسب آن را درون اسکروتوم قرارداد تا فرم ظاهری بيضه حفظ گردد.


نکته آخر:
اگر مبتلابه سرطان بيضه هستيدافسرده و نااميد نشويد(به خصوص اگر در سنين جوانی قرار داريد)هنوز هم زندگی زيبا ودرازمدتی در پيش روی خود داريد و به همه آرزوهای خود خواهيد رسيد. فقط سعی کنيد بامعاينات دوره ای دقيق، استفاده از پروتز ، درمانهای مناسب برای رفع ناباروری و سايرتکنيکهای جديد کنار بيايد و از آنها در راه بهبود زندگی خود بهره ببريد.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 329]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن