واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: مطبوعات تركيه از سفر گل به جمهوري ارمنستان استقبال و مخالفان از ان انتقاد كردند
تهران/ واحد مركزي خبر/ سياسي 1387/06/14
مطبوعات تركيه امروز پنج شنبه از تصميم عبدالله گل رئيس جمهور اين كشور براي سفر به جمهوري ارمنستان براي ديدن مسابقه فوتبال بين تيمهاي دو كشور استقبال و ان را ديداري تاريخي دانستند اما مخالفان دولت به اين تصميم گل به شدت اعتراض كرده اند .
به گزارش خبرگزاري فرانسه از انكارا ، دفتر رياست جمهوري تركيه شب گذشته اعلام كرد گل به دعوت سرژ سركيسيان رئيس جمهور ارمنستان براي ديدن مسابقه فوتبال دو كشور كه در چارچوب مسابقات مقدماتي براي شركت در جام جهاني سال دو هزار و يازده برگزار خواهد شد به ايروان خواهد رفت.
گل از هنگام استقلال ارمنستان در سال 1991 نخستين رئيس جمهور تركيه خواهد بود كه به ارمنستان سفر خواهد كرد. اين در حالي است كه انكارا و ايروان درباره
" كشتار " ارامنه به شدت اختلاف دارند و روابط ديپلماتيك نيز ندارند .
رياست جمهوري تركيه اعلام كرد " اين سفر در چارچوب اين مسابقه صورت مي گيرد و امكان دارد بار ديگر فضاي دوستي را در اين منطقه حاكم كند و رئيس جمهور اين دعوت را پذيرفته است ".
شمار زيادي از مطبوعات تركيه از جنبه " تاريخي " اين ديدار كه چند ساعت بيشتر نخواهد بود و طي ان گل و سركيسيان با يكديگر گفت وگو خواهند كرد تمجيد اما مخالفان به شدت از اين ديدار انتقاد كردند.
تونسا توسكاي معاون رئيس حزب ملي تركيه گفت " در حاليكه ملت تركيه به دروغ به كشتار متهم مي شوند و هيچ نشانه اي وجود ندارد كه ارمنستان از سياست خود در اين خصوص دست برداشته است ، براي اين سفر هيچ توجيهي وجود ندارد ".
حزب خلق جمهوريخواه كه بزرگترين حزب مخالف دولت تركيه است از تصميم گل براي سفر به ارمنستان انتقاد كرد و مصطفي اوزوريك يكي از مسئولان اين حزب گفت" دليلي براي اين سفر وجود ندارد . ارمنستان مرزهاي تركيه را به رسميت نمي شناسد و تركيه را به كشتار جمعي متهم مي كند ".
وي تاكيد كرد " اين اقدام فقط اردوي دشمن و مشخصا ارمنستان را تشويق مي كند" .
سازمانهاي ترك كه با جمهوري اذربايجان ابراز همبستگي مي كنند نيز از تصميم گل براي سفر به ارمسنتان انتقاد كردند. جمهوري اذربايجان كشوري مسلمان و زبان ان تركي است و با انكارا روابط بسيار نزديكي دارد .
حزب عدالت و توسعه حاكم بر تركيه نيز ترجيح داده است درباره اين سفر اظهار نظر نكند و اعلام كرده است هيچ يك از نمايندگان اين حزب گل را در سفر به ايروان همراهي نخواهد كرد.
اما تحليلگران مطبوعات معتقدند " ديپلماسي فوتبال " فرصتي است تا نوعي عادي سازي در روابط دو جانبه بين انكارا و ايروان به وجود ايد كه تحت الشعاع كشتار ارامنه قرار گرفته است.
چنگيز كندر در روزنامه راديكال نوشت " ديپلماسي فوتبال ياداور ديپلماسي واليبال است كه در سال 1972 بين امريكا و چين رخ داد ".
وي افزود با وجود انكه در داخل تركيه از تصميم گل براي سفر به ايروان انتقاد مي شود اما در درازمدت اين اقدام بر روابط بين دو كشور همسايه تاثيرات مثبتي خواهد داشت .
حسن كمال از روزنامه مليت فراتر از اين گفت و پيشنهاد كرد در ورزشگاه ايروان پيش از مسابقه فوتبال بين تيمهاي دو كشور به خاطر دوران فاجعه اميز در تاريخ مشترك دو كشور و رنجي كه ارامنه و تركها در گذشته متحمل شده اند يك دقيقه سكوت شود.
ارامنه مي گويند در دوران امپراتوري عثماني بين سالهاي 1915 و 1917 ميلادي حدود يك و نيم ميليون نفر كشته شدند .
كد104/130/0003/01013/01011
پنجشنبه 14 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]