واضح آرشیو وب فارسی:الف: احتمال كاهش قيمت بنزين سوپر
مدير عامل شركت پخش فرآورده هاي نفتي ايران با بيان اينكه در حال حاضر آمادگي براي ساخت 50 تا 100 جايگاه عرضه سوخت طي مدت 6 ماه وجود دارد، گفت: تمهيداتي در دستور كار قرار گرفته تا قيمت بنزين سوپر كاهش پيدا كند.
به گزارش مهر سيد نورالدين شهنازي زاده امروز در نشستي با خبرنگاران با بيان اينكه وزارت نفتي آمادگي دارد 50 تا 100 جايگاه عرضه سوخت را طي مدت 6 ماه و در صورت صدور مجوز و واگذاري زمين به جايگاه هاي فعلي اضافه كند، خاطرنشان كرد: در مدت 30 سال گذشته ميزان جمعيت كشور 5 برابر و تعداد خودروها شش برابر شده است، اين در حالي است كه در مدت زمان ذكر شده تعداد 7 جايگاه در نقاط مركزي تهران به بهره برداري رسيده و 12 جايگاه از رده خارج شده است.
مديرعامل شركت پخش فرآورده هاي نفتي ايران تاكيد كرد: در حال حاضر دولت در راستاي اجراي اصل 44 قانون اساسي اجازه ساخت جايگاه را ندارد و با اين حجم پايين استقبال از ساخت جايگاه توسط بخش خصوصي قطعا با مشكل مواجه خواهيم شد.
وي از عدم همكاري سازمانهاي مختلف همچون شهرداري، مسكن و شهرسازي، زمين شهري و غيره در واگذاري زمين براي احداث جايگاه عرضه سوخت خبر داد و افزود: سازمانهاي مذكور احداث جايگاه را وظيفه وزارت نفت و شركت پالايش وپخش فرآورده هاي نفتي مي دانند.
مديرعامل شركت پخش فرآورده هاي نفتي ايران با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوي شركت پخش براي خروج از بحران تصريح كرد: در حال حاضر 2 قطعه زمين از شهرداري گرفته شده و يك قطعه زمين هم در منطقه تهرانپارس با مشاركت بخش خارجي براي ساخت يك جايگاه 32 تلمبه اي دو منظوره در نظر گرفته شده است.
وي در عين حال تاكيد كرد: اگر راهكاري براي همكاري ساير ارگانها پيدا نشود دولت بايد براي خريد و ساخت جايگاه به فكر مصوبه باشد.
شهنازي زاده همچنين با اشاره به كاهش مصرف بنزين سوپر ياد آور شد: طرحي از سوي شركت پالايش و پخش آماده و به ستاد مديريت حمل و نقل و مصرف سوخت كشور ارائه شده كه قيمت بنزين سوپر كاهش پيدا كند.
به گفته وي در صورت تصويب اين طرح متقاضيان بنزين سوپر مي توانند از كارت سوخت خود براي دريافت اين فرآورده استفاده كنند.
وي در ادامه از افزايش ميزان كارمزد جايگاه ها خبر داد و گفت: در حال حاضر 39 جايگاه درجه يك، 342 جايگاه درجه 2، 633 جايگاه درجه سه و 394 جايگاه خارج از رده در تهران وجود دارد كه كارمزد آنها به ترتيب 82، 70، 60، 50 و 47 ريال است.
به گفته شهنازي زاده در صورت ارتقاي درجه جايگاه ها كارمزد آنها نيز افزايش پيدا مي كند.
مديرعامل شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران درادامه اظهار داشت: از ابتداي امسال تا 26 مرداد ماه، ميانگين توليد روزانه گاز مايع 4 هزار تن بوده، اين در حالي است كه 8/42 ميليون ليتر بنزين موتور و 1/18 ميليون ليتر نفت سفيد در مدت ذكر شده از پالايشگاه هاي كشور توليد شده است.
به گفته وي در همين مدت 7/85 ميليون ليتر نفت گاز و3/83 ميليون ليتر نفت كوره نيز در كشور توليد شده است.
وي با بيان اينكه توليد نفت گاز نسبت به مدت مشابه سال گذشته 2/2 ميليون ليتر افزايش پيدا كرده است، گفت: از ابتداي سال روزانه 5هزار و 520 تن گاز مايع در كشور مصرف شده و پيش بيني مي شود با توجه به افزايش مصرف اين فرآورده ها در شش ماهه دوم سال اين ميزان به 7 هزار تن برسد.
شهنازي زاده مصرف بنزين كشور را روزانه 1/69 ميليون ليتر ذكر كرد و افزود: سال گذشته مصرف بنزين 7/71 ميليون ليتر در روز بود كه آمار امسال نشان دهنده كاهش روزانه 6/3 درصد در مصرف بنزين است.
مدير عامل شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ميزان مصرف نفت گاز در سال جاري را 1/87 ميليون ليتر در روز اعلام و تاكيد كرد: سال گذشته 8/79 ميليون ليتر گازوييل در كشور سوزانده شده است.
به گفته وي مصرف نفت كوره نيز در سال جاري به 2/44 ميليون ليتر در روز رسيده است كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 38 درصد رشد مصرف را شاهد بوده ايم.
شهنازي زاده مجموع مصرف فرآورده در سال جاري را 220 ميليون ليتر بر شمرد و اضافه كرد: در سال گذشته افزايش 8 درصدي مصرف فرآورده در كشور مشاهده مي شود.
وي با بيان اينكه در حال حاضر در بخش توليد بنزين و نفت گاز با كمبود مواجه هستيم، اضافه كرد: مابه التفاوت كمبود اين دو فرآورده از خارج تامين مي شود.
به گفته وي امسال روزانه 7/18 ميليون ليتر بنزين وارد كشور شد كه با توجه به واردات روزانه 4/29 ميليون ليتر در سال گذشته، كاهش 36 درصدي را در بخش واردات بنزين شاهد هستيم.
شهنازي زاده ياد آور شد: امسال 3/8 ميليون ليتر در روز نفت گاز وارد كشور شد كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ( 7 ميليون ليتر در روز ) افزايش 5/18 درصدي در واردات اين فرآورده مشاهده مي شود.
مديرعامل شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران با بيان اينكه در حال حاضر هيچ نگراني در بحث تامين و ذخيره سازي بنزين وجود ندارد، خاطرنشان كرد: هم اكنون 31 هزارتن گاز مايع،1/1 ميليارد ليتر بنزين، 430 ميليون ليتر نفت كوره، 65/1 ميليارد ليتر نفت سفيد و 2 ميليارد ليتر نفت و گاز در كشور ذخيره سازي شده است.
وي با بيان اينكه آمار فروش بنزين در تهران در روزهاي گذشته به ركورد بي سابقه 5/ 14 ميليون ليتر در روز رسيد، اظهار داشت: افزايش ميزان مسافرتها، افزايش ذخيره بنزين موجود در كارتهاي سوخت، عرضه بنزين 400 توماني، قطعي برق و پايان مهلت استفاده از كوپن بنزين از جمله عواملي شلوغي و ازدحام در جايگاه هاي عرضه سوخت در هفته هاي گذشته بوده است.
شهنازي زاده اضافه كرد: در حال حاضر تهران با كمبود 200 جايگاه عرضه سوخت مواجه است؛ ضمن اينكه بحث سامانه هوشمند سوخت نيز در ايجاد صف هاي طولاني در جايگاه هاي عرضه سوخت بي تاثير نيست.
وي در بخش ديگري از سخنانش ياد آور شد: آمار استاندارد كاركرد نازل در دنيا 5هزار ليتر در روز است، اين در حالي است كه برخي از نازل ها در تهران روزانه 11 هزار ليتر كاركرد دارند، اما در عين حال آمار خرابي ناشي از سامانه كارت هوشمند سوخت در نازل هاي تهران درحال حاضر به حدود 13 درصد رسيده است.
مديرعامل شركت پخش فرآورده هاي نفتي قيمت تمام شده هر ليتر بنزين وارداتي را 850 تومان اعلام كرد و گفت: قيمت بين المللي نفت گاز در حال حاضر 1100 تومان است و اين در حالي است كه در ايران هر ليتر گازوييل به قيمت 16 تومان عرضه مي شود.
شهنازي زاده ظرفيت ذخيره سازي انبارهاي شركت پخش را 6/9 ميليارد ليتر عنوان كرد و گفت: تلاش مي شود تا پايان امسال اين ميزان به 11 ميليارد ليتر و تا پايان سال 1391 به 15 ميليارد ليتر افزايش پيدا كند.
وي در خصوص گزارش موسسه استاندارد مبني بر بروز تخلف در برخي از جايگاه هاي عرضه بنزين تصريح كرد: هيچ گزارشي در اين باره از موسسه استاندارد دريافت نشده است، اما احتمال تخلف يا كم فروشي در جايگاه هاي عرضه سوخت دور از ذهن نيست.
مديرعامل شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران در خصوص تامين سوخت نيروگاه هاي در فصل زمستان توضيح داد: به دليل بحث خشكسالي در فصل تابستان هم ميزان مصرف سوخت مايع در نيروگاهها افزايش پيدا كرد و با توجه به در پيش بودن زمستاني سخت سعي مي شود سوخت مورد نياز نيروگاه ها تامين شود.
به گفته شهنازي زاده با اجراي يك طرح ضربتي، برنامه اضافه كردن هزار فروند نفت كش به ناوگان حمل و نقل زميني در دستور كار قرار گرفته و با ارائه تسهيلات به بخش خصوصي اين نفت كش ها واگذار خواهد شد.
وي همچنين با اشاره به اينكه تاكنون 243 جايگاه دو منظوره عرضه سي ان جي در كشور راه اندازي شده است، خاطرنشان كرد: مكانيابي ساخت 800 جايگاه به پايان رسيده و تجهيزات لازم از منابع داخلي وخارجي خريداري شده، ضمن اينكه علميات ساختماني احداث 388 جايگاه نيز تاكنون انجام شده است.
شهنازي زاده از راه اندازي 17 جايگاه سيار عرضه سوخت در نقاط مختلف تهران خبر داد و افزود: تلاش مي كنيم مشكلات جايگاه ها را هر چه زودتر حل كنيم.
پنجشنبه 14 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 306]