واضح آرشیو وب فارسی:الف: تهيهكننده فرزند خاك: ارزشفروشي ميكنيم
«سيد احمد ميرعلايي»تهيه كننده فيلم «فرزند خاك» گفت: عقايد اساسي ما توسط خودي و غيرخودي مخدوش شده و ارزشهايمان را به فروش گذاشتيم.
«احمد ميرعلايي» تهيه كننده «فرزند خاك» در نشست اين فيلم در خبرگزاري فارس اظهار داشت: فرزند خاك فيلمي است كه نه فقط به خاطر بازيگرياش بلكه براي ديالوگها، گريم، فيلمبرداري، موسيقياش بايد چندين بار ديده شود.
هر بار كه فيلم را ميبينم،چيزهاي تازهاي در فيلم پيدا ميكنم
-------------------------------------------------------------------------
وي ادامه داد: هر بار كه فيلم را ميبينم،چيزهاي تازهاي در فيلم پيدا ميكنم . يكي از نكاتي كه خيلي برايم جالب بود بازي خانم نصيرپور و خانم مقدمي و همكاري بسيار خوب و هوشمندانه آنها بود.
ميرعلايي به بازي مهتاب نصيرپور اشاره كرد و گفت:در صحنه اي از فيلم خانم نصيرپور وارد خانه ميشوند و دست و رويشان را مي شويند و با لباسشان پاك ميكند. در اين سكانس هرگز احساس نميشود كه خانم نصيرپور يك بازيگر تهراني هستند. اما متأسفانه بازيگران ما در همين شهر تهران طوري پشت فرمان مينشينند كه انگارهرگز رانندگي نكرده اند.
اين تهيه كننده سينما گفت: يك روز با آقاي حقگو سر صحنه فرزند خاك رفتيم ،وقتي سراغ خانم نصيرپور را گرفتيم گفتند مشغول بازي است. اما ما اصلا ايشان را نشناختيم. او آنقدر در نقش يك زن كرد ،خوب ظاهر شده بود كه تشخيصاش سخت بود.
ميرعلايي گفت: بازيگري فقط اين نيست كه گريمورو طراح لباس مخصوص خود داشته باشيم. بلكه اينكه چطور ميتوان بازي صميمانهاي از خود ارائه داد و به حقيقت نزديك شد خيلي مهمي است. استاداني مثل جمشيد مشايخي و علي نصيريان به مارك لباسشان توجهاي نميكنند به همين خاطر هميشه ماندگار هستند.
نصيرپور براي نقش گوانا شخصا معلم زبان كردي گرفته بود
--------------------------------------------------------------------
تهيهكننده فرزند خاك درباره انتخاب مهتاب نصيرپور براي نقش گوانا گفت: ما از سال 1385كه قرار بود اين فيلم را بسازيم خانم نصيرپور پيشنهاد كردند كه نقش گوانا را بازي كنند كه وقفهاي در كار ايجاد شد. اما ايشان همچنان پاي كار ايستادند تا روزي كه فيلمبرداري كار صورت گرفت.
وي ادامه داد: حتي خانم نصيرپور شخصا معلم زبان كردي گرفته بودند و زماني كه كار تعطيل بود در زمينه زبان تمرين مي كردند و با اينكه ما قسط اول اين پروژه را پرداخت كرده بوديم تا زماني كه فيلمبرداري شروع نشد آن را برداشت نكردند.
ميرعلايي اظهار داشت: فرزند خاك در بخش هنرياش نيز بسيار با اهميت است. اما به نظر من اثرگذاري اين فيلم بيشتر به ارادت اعضاي آن به كار و سنخيت آنها با هم برميگردد. اين فيلم حاصل لطفي بود كه ابتدايش دل محمدعلي آهنگر بود كه خيلي سوخته بود وبعد توجه شهدا كه مي ديدند چه ارادتي به آنها در اين كار وجود دارد و هيچ كس دنبال عرض اندام نيست.
وي تصريح كرد:به نظر من شهدا هم دوست داشتند،اين فيلم به خوبي ساخته شود. تمام كساني كه در اين كار همكاري كردند،از روي دل خواستند كه بيايند.
فرزند خاك بخشي از يك پروژه 10 قسمتي بود
--------------------------------------------------------
احمد ميرعلايي در ادامه اين نشست گفت: طرح و ايده اين فيلم از محمدعلي آهنگر بود كه با آقاي محمدرضا گوهري يك كار ده قسمتي به تلويزيون دادند كه يكي از قسمتهاي آن فرزند خاك بود. در پروسه تحقيقات تغييراتي اتفاق افتاد و با بچههاي تفحص ارتباطاتي برقرار شد كه در جريان اين تحقيقات سه نفر از آنها به شهادت رسيدند. اين فيلمنامه در انجمن دفاع مقدس برنده جايزه قلم طلايي شد اما هيچكس ساخت آن را پيگيري نكرد.
كسي با تانك اسقاط و تفنگ هاي بدون گلوله فيلم دفاع مقدس نمِي سازد
-----------------------------------------------------------------------------------------
وي درباره ساخت فيلم جنگي گفت: فيلم جنگي بايد ساز و كار روشني داشته باشد. انجمن دفاع مقدس بايد به فيلمنامههايي كه تأييد ميكند، امكانات نظامي بدهد. اما اين كه ما به دنبال توليد يك فيلم جنگي به اين سختي برويم باعث ميشود به مرور از فيلم جنگي دور بيافتيم و سراغ كارهاي ديگر برويم. ديگر كسي با تانك اسقاط و تفنگ هاي بدون گلوله حاضر نيست فيلم دفاع مقدسي بسازد.
مخالفتها درباره فيلمنامه دلسوزانه بود اما...
-------------------------------------------------------
وي درباره تغييراتي كه درفيلمنامه "فرزند خاك" اتفاق افتاد ،گفت: يك بخش مخالفتها درباره فيلمنامه بود كه نظرات در بخشهايي خوب بود و ما هم از آن بهره برديم ولي در بخشهايي اعمال اين نظرات منجر به قلع و قمع شدن فيلم ميشد، البته اين نظرات از دلسوزي بر ميآمد .علتش هم اين بود كه نگران شهدا بودند و ميگفتند نشان دادن استخوانهاي شهدا اهانت به آنهاست .در حالي كه ما نشان ميدهيم كه حتي استخوانهاي شهدا هم باعث بركت براي اين مردم است و مردم ما از همين استخوانها زنده هستند.
اوي افزود: من حدود 30 سال در حوزه دفاع مقدس كار مي كنم و فداكاري هاي بسياري در اين زمينه كردم و عمرم را براي دفاع مقدس گذاشتم. فكر مي كنم وقتي كه اين پيشينه ديده مي شود وقتي كه فيلمنامه خوبي هم وجود دارد بايد به آدمها اعتماد شود و آنها را براي رسيدن به يك فيلم خوب بايد هنرمند را آزاد بگذارند.
وي افزود: ما بايد مقداري بيش از پيش چشم هايمان را باز كنيم و ببينيم كه 5 سال ديگر چه فيلم دفاع مقدسي مي خواهيم داشته باشيم ؟چه سالن سينمايي براي تماشاگر به جا مي گذاريم؟ و آيا ميخواهيم با همين مقدار به جلو برويم؟ اعتماد به هنرمند بسيار به پيشرفت هنر كمك مي كند و عدم اعتماد باعث آزار يك هنرمند مي شود.
وي از حمايت بنياد فارابي و حوزه هنري براي ساخت فرزند خاك تقدير كرد و گفت: حمايت اين دو نهاد بود كه باعث شد يكي از كم هزينه ترين فيلمها كه حتي از يك فيلم شهري هم هزينه كمتري داشت با پروداكشني عظيمي ساخته شود.
احمد ميرعلايي گفت: مردم ما بايد فيلم ببينند تا تشخيص دهند چه فيلمي خوب است و چه فيلمي بد. فرزند خاك پيام هويت را به جوان هاي ما مي دهد. من شاهد اين بودم كه جوانها با ديدن فرزند خاك بهت زده ميپرسيدند كه در مملكت ما چنين اتفاقاتي هم مي افتد؟ اما متأسفانه هر وقت سراغ اين مسائل مي رويم همه مي گويند شعار ندهيم.
اين تهيهكننده سينما اظهار داشت: فيلمهايي در اين مملكت به نمايش درميآيند كه حكم قرآني ما را زير سوال مي برند ،ولي فيلمي كه چند تار موي يك زن در آن پيداست نمايش نمي دهند. ارزشگذاري ما مخدوش شده و از همين جا اعلام خطر جدي مي كنم كه ما ميزان ارزشگذاري درستي نداريم و هيأتي وجود ندارد كه به عملكرد مسئولين فرهنگي بپردازد و بد و خوب آن را تشخيص دهد. مديري كه وضعيت موجود را از اين كه هست بدتر مي كند مي گذارد و مي رود و باقي مديرها هم به خاطر اينكه مي خواهند به روز باشند سراغ فيلم هاي جوان پسند مي روند فيلمهايي كه نه فرهنگ هستند نه هنر.
وي افزود: ما اصلهايمان را فراموش كرديم و ارزشهايمان را به فروش گذاشتيم و وقتي يك كارهنري،خريدار پيدا مي كند ،ما ارزشهايمان را برايش با تيغ مي بريم. به همين خاطر است كه اعتقاد دارم ما ذائقه مردم را در مطبوعات ،ادبيات و حتي در موسيقي نابود كرديم. درهمين اسراييل اجازه داده نمي شود كه هر موسيقي پخش شود. اما مي بينيم نظرات و ارزشگذاري در اين مملكت كاملا سليقهاي است.
ميرعلايي گفت:عقيده ما متأسفانه توسط خودي و ناخودي ناديده گرفته شده است. به نظرم عدم شناخت از مقوله دفاع مقدس باعث شده است كه ما تماشاگر را از سينماي دفاع مقدس زده كنيم.
وي درباره تغيير عنوان فيلم فرزند خاك گفت: اين تغيير نام توسط كميته بازبيني جشنواره فيلم فجر پيشنهاد شد كه ما هم ديديم بهتر است اين اسم عوض شود چون احيانا در اكران عمومي ،در ارتباط با مخاطب دچار مشكل ميشود.پس به اين نتيجه رسيم كه عنوان فرزند خاك عنوان مناسبي است.اين نام به اين موضوع برمي گردد كه همه ما از خاك آمده ايم و به خاك بازميگرديم. اما به نظرم تلخ عين عسل عنوان بامسماتري است.
پنجشنبه 14 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]