واضح آرشیو وب فارسی:الف: كشور 7 ميليارد كيلووات ساعت برق كمبود دارد
مدير عامل شركت توانير ايران گفت: كشور امسال 7 ميليارد كيلووات ساعت برق كمبود دارد كه از اين مقدار يك ميليارد كيلوولت آمپر به خاموشي تبديل شده است.
محمدعلي وحدتي امروز در گفتگو با فارس در سمنان افزود: مهمترين مشكل كمبود برق ناشي از كاهش توليد برق در نيروگاههاي برقآبي به علت خشكسالي است.
وي گفت: حجم توليد برق نيروگاههاي برقآبي را در سال جاري 3 ميليارد و 200 ميليون كيلووات ساعت است و با توجه به ميزان توليد سال قبل كه 10 ميليارد و 500 ميليون كيلووات ساعت بود، امسال 9/68 درصد در اين نيروگاهها كاهش توليد داشتيم.
وي برق توليدي در نيروگاههاي حرارتي را تا بيست و پنجم مرداد ماه جاري بيش از 89 ميليارد كيلووات ساعت اعلام كرد و افزود: در اين نيروگاهها امسال 4/16 درصد رشد توليد برق داشتيم.
مدير عامل شركت توانير ايران از مبادله الكتريكي، خريد و فروش برق با 11 كشور جهان خبرداد و افزود: جمهوري اسلامي ايران علاوه بر تامين نياز داخلي، با بسياري از كشورهاي همجوار خود نيز مبادله الكتريكي دارد.
وي تصريح كرد: كشورمان سالانه به كشورهاي پاكستان، افغانستان، تركيه و امارات متحده عربي انرژي برق صادر ميكند.
مدير عامل شركت توانير ايران اظهار داشت: از كشور تركمنستان نيز برق خريداري و با استفاده از شبكههاي انتقال داخل كشور به تركيه منتقل ميشود.
وحدتي تاكيد كرد: ايران با كشورهاي آذربايجان و ارمنستان داراي تبادل الكتريكي است و در فصل تابستان كه كشورمان به برق بيشتري نياز دارد، از اين كشور برق ميخرد و در فصل زمستان آن را پس ميدهد.
وي گفت: ايران با كشور تركيه قرارداد فروش برق بسته است و با عراق نيز در چند نقطه تبادل الكتريكي انجام و برق توليدي ايران به اين كشور صادر ميشود.
مدير عامل شركت توانير ايران با اشاره به نياز رو به رشد كشور به انرژي و بهخصوص برق ادامه داد: با كشور امارات متحده عربي براي اتصال شبكه برقرساني ايران به كابل زيردريايي مذاكراتي انجام شده است و آنها نياز دارند در برخي موارد از كشورمان برق بخرند.
وحدتي گفت: با امضاي توافقنامه سه جانبهاي بين ايران، آذربايجان و روسيه قرار است كشورمان از طريق آذربايجان به شبكه برق روسيه متصل شود.
مدير عامل شركت توانير ايران افزود: با توجه به اينكه شبكه برق روسيه بسيار بزرگ و قوي است و اين كشور ميخواهد به شبكه برق بسياري از كشورهاي اروپايي نيز متصل شود، اين توافقنامه فرصت مناسبي براي ايران ايجاد ميكند و داراي مزيتهاي متعددي براي كشور است.
وحدتي ادامه داد: كشور گرجستان در فصولي از سال از طريق ارمنستان با ايران مبادله الكتريكي انجام ميدهد و قرار است در آينده نزديك، كشور سوريه و شماري از كشورهاي ديگر منطقه خاورميانه نيز وارد چرخه مبادله صنعت برق ايران شوند.
وي اظهار داشت: مجموع صادرات برق ايران به كشورهاي ديگر، كمتر از يك درصد مصرف داخلي و برابر با 2/2 ميليارد كيلووات ساعت است.
مدير عامل شركت توانير ايران اظهار داشت: كشورمان سالانه حدود 2 ميليارد كيلووات ساعت برق نيز از كشورهاي همسايه خريداري ميكند.
وحدتي مجموع مصرف سالانه برق در كشور را 200 ميليارد كيلووات ساعت اعلام و خاطرنشان كرد: سالانه حدود 5 هزار مگاوات نيروگاه در ايران راهاندازي ميشود كه اين ميزان برابر با افزايش تقاضاي سالانه مردم به انرژي است.
پنجشنبه 14 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]