تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تکمیل روزه به پرداخت زکاة یعنى فطره است، همچنان که صلوات بر پیامبر (ص) کمال نماز ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836733819




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

موش ها ميهمان دائم زباله هاي شهر


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: موش ها ميهمان دائم زباله هاي شهر
ناهيد جعفر پوركامي
شهر ما هنوز شهر انسان هاست نه موش ها ولي اگر در ميان جوي فاضلاب و نهرهاي كنار خيابان دقت كنيد درخواهيد يافت كه موش ها به سرعت شهر را اشغال مي كنند زاد و ولدشان سريع است با هيچ سمي از بين نمي روند منقرض نمي شوند جثه شان درشت تر و نسل شان روز به روز بيشتر و گسترده تر مي شود. آنها بلاياي طبيعي شهر ما هستند آلاينده هايي زنده .
اين وقت سال كه مي شود اوج روزهاي موشي است هم زاد و ولدشان به اوج مي رسد و هم طرح هاي مختلف براي مبارزه با آنها جدي تر مي شود ولي هيچ كدام از اين طرحها به نتيجه نمي رسد مگر با رعايت يك اصل . تا وقتي زباله هست موشها سراغ هيچ غذاي ناشناسي نمي روند. تا وقتي زباله هاي سبزيجات در جوي ها يافت مي شود آنها زحمت ترك شهر را به خود نمي دهند. يادمان باشد هر وقت موشهاي درشت از كنار جوي ها رد مي شوند هروقت كناره هاي پياده رو سبز مي شوند و جيغ ترس عده اي را در مي آورند اول ياد عملكرد خودمان بيفتيم . قبل از هر چيز نگاهي به سطل هاي زباله پر (آن هم در هر ساعت از شبانه روز) بيندازيم به جوي آب هاي گرفته روبه روي خواربارفروشي ها و ميوه فروشي ها دقت كنيم شهر خانه ماست . تحويلش بگيريم .
نقش شهرداري ها را هم از ياد نبرده ايم . در همه شهرهاي بزرگ دنيا موش ها ساكنان دوم يك شهرند. ساكنان ثابت و جان سختي كه حاضر نيستند خانه شان را ترك كنند اما يك تفاوت اساسي دارد. در اغلب اين شهرهاي بزرگ موش ها معمولا در نظر اول به چشم نمي آيند زير يك شهر ساكنند. نه كنار جوي هستند نه در روز روشن مزاحم شهروندان مي شوند. اقدامي كه تا پايان امسال و نيمه سال آينده به طور آزمايشي انجام مي شود راه حلي درست براي بسياري از مشكلات از جمله موش ها است سرپوشيده كردن جوي هاي اصلي چندين سود شهري دارد. اول آنكه سطح معابر گسترش خواهد يافت دوم اينكه جلو ريختن زباله در جوي ها و تامين غذاي موش ها گرفته مي شود و از همه مهمتر با اين پوشيدگي مثل اكثر شهرهاي بزرگ دنيا موش ها به زندگي زير زميني شان محكوم مي شوند و ارتباط شان با بيرون (آن هم در روز روشن ) قطع مي شود. اگر اين طرح در شهر تهران رخ دهد شايد افزايش روز افزون موش ها اندكي كنترل شود و در نتيجه طرحهاي مبارزه با موش و ريشه كن كردن آنها تا حدودي نتيجه دهد. در غير اينصورت افزايش تعداد موش ها اگر سرعت گيرد به روزي مي رسيم كه ما بين موش ها زندگي مي كنيم نه آنها بين آدم ها شهرهاي ما خانه هاي خوب ما هستند برايشان دل بسوزانيم پول خرج كنيم و تحويلشان بگيريم .
به معضلات مهمي كه اين موجود موذي ايجاد مي كند اشاره كرده ايم . از راه هاي مبارزه خانگي و شهري گفته ايم .تلاش هاي شهرداري و البته وظايف شهروندي ما نيز در اين متن پيش روي شما قرار گرفته است . هر چه باشد شهرها خانه هاي خوب ماست بايد تحويلش بگريم و با آلايندهايش بجنگيم .
قهرمان جوي هاي آب
اين روزها متاسفانه ناف شهر بزرگي همچون تهران را با موش بريده اند! بايد روزي كه عبيد زاكاني و كونتر گراس و جان اشتاين بك پاي موشها را به عالم فرهنگ باز كردند فكر اينجايش را هم مي كردند. چه كسي فكرش را مي كرد آن جانورهاي ريز و مظلومي كه در طول تاريخ هميشه لقمه چپ گربه ها بودند روزي سوهان روح آدمهاي بدبختي شوند كه خودشان در پر و بال دادن به اين جانورها دست طولاني داشته اند.
جنگ و ستيز موش ها و آدم ها حتي از جنگ و ستيز موش ها و گربه ها هم سابقه پر و پيمان تري دارد. اگر دعواهاي موش ها و گربه ها به چهار تا قابلمه بر سرهم كوبيدن و نقشه هاي شرورانه براي همديگر كشيدن در كارتون تام و جري خلاصه مي شود دعواهاي ما آدم ها در طول تاريخ با موش ها نه توانست به سرانجام مباركي ختم شود و نه توانست در نهايت همزيستي مسالمت آميزي را به همراه داشته باشد.
اينها همه كارتون است هر چند در تمام اين سال ها دعواي ما با موش ها خوب از پس بازي در نقش تام دست و پا چلفتي برآمده ايم .
بهتر است سري به طومار افتخاراتمان بزنيم تا دستمان بيايد كجاي كار مي لنگد . از سال 1919 تا 1928 ميلادي چهره محبوب خيلي از ما آدم ها كسي يا بهتر است بگوييم جانوري نبود خبر « ميكي موس » يك موش سوپراستار. عبيدزاكاني هم كه در قرن ششم شعر بلند بالايي سرود كه قهرمانش يك موش بود همان داستان معروف موش و گربه . انيميشن تام و جري هم كه ديگر گفتن ندارد.
حالا به همه اينها رمان « موش و گربه گونترگراس و « كرم ها و موش ها » از جان اشتاين بك و فلوت سحرآميز « هانس كريستن اندرسن » و فيلمهاي « دالان سبز » و « استوارت ليتل » راهم اضافه كنيد.
امسال سال موش است طالع شهر ما هم انگار با موش گره خورده . اين را مي توان بر پيشاني شهرمان خواند. همان كوچه و خيابان هايي كه در سطر سطرشان موش ها برخوان گسترده شهري شكم چراني مي كنند و از لابه لاي آب كثيف جوي ها براي ما دستي به نشانه قهرماني تكان ميدهند. تقصير خودمان است . قهرمان هاي ما ديگر از پرده سينما و صفحه تلويزيون و دل داستان ها رخت بربسته اند و به جايي خيلي نزديكتر كوچ كرده اند. درست توي جوي روبه روي خانه ما.
قهرمان هاي دوست داشتني انتظار هورا كشيدن ما را مي كشند. بله ناف شهر ما را با موش بريده اند. شايد بارها با اين صحنه مواجه شده باشيم در پياده رو خيابان مشغول قدم زدن هستيد كه ناگهان يك موجود خاكستري عظيم الجثه مثل برق از جلوي چشمانتان رد ميشود و تا بخواهيد به خودتان بياييد غيبش زده است . عكس العمل شما در آن لحظه از دو حال خارج نيست . يا فرار را برقرار ترجيح مي دهيد و يا اگر خيلي شجاع باشيد سر جاي خود مي ايستيد و در كمال آرامش با تلفن همراه مشاهدات خود و نشاني محل مربوطه را به سامانه 137 گزارش مي كنيد .
اين روزها ديدن موش در خيابان هاي شهر و بخصوص در جوي هاي آب اتفاق عجيبي نيست و با توجه به اينكه در فصل تابستان فصل زاد و ولد اين جانوران موذي قرار داريم نگراني و ترس شهروندان از اين مساله هر روز بيشتر از قبل ميشود. « سعيد محسني رئيس اداره ساماندهي مشاغل و صنايع مزاحم از راه و روش مبارزه و كنترل موشها مي گويد : در سال هاي اخير شاهد رشد بي رويه موشها در خيابانها بوده ايم و علتش تنها به كشور و شهر ما اختصاص ندارد و مشكل همه كشورهاست و موش هم موجودي است كه تكثير آن بسيار زياد است بنابراين ريشه كني موش ها امكان پذيرنيست و ما فقط مي توانيم رشد آن را كنترل كنيم . مقصر هم خود ما شهروندان هستيم . مثلا برخي از مردم خوراكي هاي نيمه خورده و زباله هايشان را داخل جوي آب مي ريزند و موش ها هم تجمع مي كنند و اين بهترين تغذيه براي آنان است .تا زمانيكه در سطح شهر زباله ـ آن هم تا اين اندازه وجود دارد معضل موش را هم به طور جدي و همه گير داريم .
وي در خصوص اينكه چه راهكارهايي براي مبارزه باموشها در نظر گرفته شده مي افزايد : پس از اجراي طرح ناحيه محوري ما تيمهايي را در ناحيه هاو براي تكميل اين كار تشكيل داده ايم . البته طرح مبارزه با موش ها چند مرحله دارد كه بايد با دقت فراوان و به ترتيب آن را انجام داد.
وي خاطرنشان مي كند : و ظيفه مبازره باموش ها برعهده اداره ساماندهي مشاغل است . همانطور كه از نام اداره پيداست وظيفه ما مبارزه با مشاغل و صنايع مزاحم است بيشتر با بند 20 سروكار داريم . كار جابجايي و رنگ آميزي كيوسك هاي مطبوعاتي و گل فروشي نيز باماست . اما شركت سازماندهي كه متولي مبارزه باموش هاست وظيفه كنترل اين دست از جانوران موذي را نيز برعهده دارد و نه ريشه كن كردن آنها. پس بخشي از كار اداره ساماندهي مشاغل مبارزه باموش ها و طعمه گذاري آنهاست .
رئيس اداره ساماندهي مشاغل در خصوص اينكه موش ها از كجا آمده اند مي گويد : اگر دقت كنيد موشهايي را مي بينيد كه از لحاظ جثه بزرگ ترند و اينها نژادشان نروژي است . موش هاي نروژي از طريق باربري كشتي ها به شهرهاي بندري و پس از آن حمل و نقل به شهرهاي مختلف بويژه تهران وارد خيابان هاي شهر شدند و چون زاد و ولد سريع دارند و در برابر بيماري ها و سموم مقاومند و به سرعت رشد مي كنند.
سعيد محسني مي افزايد : بعضي از مناطق اداري ـ تجاري هستند با تعداد زيادي وزارتخانه سفارتخانه بيمارستان هاي بزرگ دولتي و مجتمع هاي بزرگ . دژبان مركز كوي دانشگاه دانشگاه تهران و... مقدار زيادي زباله توليد مي كنند كه محل رشد و تغذيه موش هاست . روزانه بيش از سه ميليون نفر به صورت شناور تردد مي كنند و هر كدام از اين افراد با توليد زباله باعث تجمع زاد و ولد حيوانات موزي از جمله موش ها مي شوند. شهروندان بايد بهداشت را رعايت كنند و زباله هاي خود را داخل جوي آب و نهرها نريزند. به عنوان مثال ميدان وليعصر يكي از مكان هايي است كه فروشندگان مواد غذايي مانند پيراشكي و ساندويچ به تعداد زياد در آن مستقر هستند و معمولا هم جويها پر از خوراكي هاي نيمه خورده مردم است .مسلم است موش ها وقتي غذا داشته باشند ديگر سراغ طعمه و سم نمي آيند. ما در حال حاضر حدودا سالي 8 ميليون تومان صرف مبارزه و كنترل موش ها مي كنيم . ولي ابتدا بايد ميان مردم فرهنگسازي شود .
وي در پايان به عموم شهروندان توصيه مي كند : مواد غذائي خود را داخل جوي آب نريزند و زباله هاي شان را راس ساعت 9 شب بيرون منزل بگذارند. زاد و ولد موش ها تا پايان تابستان بسيار زياد است و به همين دليل مردم بايد در اين فصل بيشتر رعايت كنند.
راه هاي مبارزه با مهمانان موذي شهر
« موش كشي در چند مرحله »
اول بايد محل تجمع و ورودي اصلي موش ها را شناسايي كرد . پس از شناسايي منافذ و راه هاي ورودي 2 بار كار طعمه گذاري موش ها انجام شود. با استفاده از سم هاي مخصوص موش ها را از بين برد پس از اين دو مرحله لاشه ها را به درستي جمع آوري كنند. تا اينجاي مبارزه باموش يك روند طبيعي دارد ولي از اين مرحله به بعد « كارگران اداره ساماندهي شدت عمل بيشتري به خرج مي دهند تا بت موش هاي قلدر زنده برخورد كنند. مرحله سوم مبارزه با موش ها نام واضحي دارد لانه كوبي . در اين مرحله حساس گودال ها و محل هاي زندگي موش ها را كه قبلا شناسايي شده بود خراب مي كنند تا در اين مرحله نيز هم تعدادي موش از بين برود و هم زاد و ولدشان متوقف شود.
در مرحله آخر انسداد لانه پيگيري مي شود. اين مرحله از اين قرار است كه با مصالحي چون خرده شيشه و سيمان محل ورودي و خروج موش ها و لانه هايشان را مسدود مي كنند تا با زنداني شدن موش ها در لانه شان غذا به آنها نرسد و از بين رفتن موش ها را در پي داشته باشد.
اين مراحل تمام تلاش « اداره ساماندهي » است و اگر نتيجه بدهد تنها كنترل جمعيت اين حيوان موذي و جان سخت را در پي دارد. موفقيت اين كار برعهده همه شهروندان است كه با رعايت نظافت غذاي اين جانور موذي را تامين نكنند.
جمشيد سلامي يكي از شهروندان در اين رابطه مي گويد : « قبلا اهالي زباله ها را در سطل هاي مكانيزه مي ريختند اما حالا زباله ها خود را اطراف پرت مي كنند بدون آنكه متوجه باشند اين كار شرايط مناسبي را براي رشد موش ها فراهم ميكند. متاسفانه بسياري از رهگذاران و ساكنان به تذكرات ما بي اعتنا هستند. »
شايد امروز هم خيلي ها گذاشتن تله را بهترين راه براي انقراض نسل موش ها بدانند ولي مسلما استفاده از سموم شيميائي مرسوم تر و موثرتر است .
از يكي از متصديان داروخانه درباره ميزان نياز مردم به مرگ موش مي پرسم آقاي دكتر هم با پوزخندي جواب مي دهد : ما خودمان هم از حملات موش ها بي نصيب نمانده ايم . اينجا مردم براي خريد مرگ موش خيلي مراجعه مي كنند . دو سه روز پيش يك بچه 9 ساله آمده بود و مرگ موش مي خواست كه نداديم !
از خصوصيات و ويژگي هاي موش مي پرسم كه دكتر در جواب مي گويد : « موش ها در سال بين 4 تا 6 بار زايمان دارند و در هر زايمان 6 تا 7 موش به دنيا مي آيد . رعايت نكردن نظافت و ريختن زباله يكي از عوامل اصلي تكثير و افزايش معضل موش هاست . موش ها به تنهايي عامل ايجاد بيماري نيستند ولي ناقل برخي بيمارهاي خطرناك از قبيل طاعونند. »
« امير درمكي » يكي ديگر از جواناني است كه از دست زيادي موش ها گله مند است و مي گويد : « شما اگر زمان آبگيري باغچه هاي كنار پياده رو حواستان جمع باشد مي بينيد با جاري شدن آب در سوراخ پياده روها موش ها يكي يكي از پناهگاه هاي خود خارج مي شوند و در جاي ديگر پناه مي گيرند تا اوضاع عادي شود!
ازدياد و افزايش جمعيت موش ها دلايل زيادي دارد. بافت فرسوده و نهرها و جوي ها آلوده مسلما محيط مناسبي براي جولان دادن اين جانوران موذي را فراهم مي كند ولي مسلما آنها در خيابان ها و كوچه هاي شهر به دنبال غذا هستند زباله هاي شهروندان هم بهترين منبع غذا و تغذيه آنهاست .
امسال سال موش است و طالع شهرهاي ما هم در حد فراواني با موش ها گره خورده است و اين مساله را به آساني مي توان در همه خيابان ها و كوچه ها و سطح پياده روها و جوي فاضلاب ديد
تا وقتي زباله هست موش ها هيچگاه سراغ طعمه و سم نمي روند و تا وقتي زباله هاي سبزيجات و پس مانده غذا در جوي ها يافت شود آنها زحمت ترك شهر را به خود نمي دهند
سرپوشيده كردن جوي هاي اصلي شهر كمك موثري براي كاهش شمار موش هاست اول اينكه مانع از ريختن زباله ها و تامين كامل غذاي موش ها مي شود و پس از آن مبارزه با موش ها در فضاي سربسته جويها آسانتر خواهد بود
سعيد محسني رئيس اداره ساماندهي مشاغل و صنايع مزاحم : موش ها موجوداتي جان سخت هستند كه زاد و ولد بسيار زيادي هم دارند بنابراين ريشه كني حيات موش ها در شهرها امكانپذير نيست و كنترل رشد آن نيز فقط با مشاركت عموم مردم و پاكيزه نگه داشتن جوي ها قابل دست يابي است
 چهارشنبه 13 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 574]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن