واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: نساجي در طرح آمايش صنعت و معدن
صنعت نساجي سابقه طولاني در كشورمان دارد و همواره نقش بالايي در ايجاد اشتغال و توليد بازي كرده است.
ورود چين و هند به بازار منسوجات جهان مشكلات عمدهاي براي كشورهايي كه در اين عرصه فعاليت ميكنند، ايجاد كرده است. با تمام اين تفاسيرصنعت نساجي در ايران همچنان از مزيت برخوردار است.
در همين زمينه مديركل صنايع نساجي وزارت صنايع از برنامه احداث واحدهاي توليد پارچه چادر مشكي و ايجاد واحدهاي توليدكننده پوشاك در طرح آمايش صنعت و معدن خبر داده و ميگويد: اجراي اين طرحها نيازمند موافقت بانك عامل براي گشايش اعتبار است.
گلناز نصرالهي با بيان اينكه كارخانه حجاب شهر كرد طرحي را براي تكميل خط توليد پارچه چادر مشكي خود به ظرفيت 10 ميليون متر مربع ارائه داده است. ميگويد: ارزش اين طرح 20 ميليون دلار پيشبيني شده و در صورت عملي شدن آن، ظرفيت توليد اين كارخانه از نظر كمي و كيفي افزايش خواهد يافت.
وي تاكيد ميكند كه توليد پارچه چادرمشكي در كشور با شكست روبرو نشده است. وزارت صنايع اين اطمينان را به سرمايهگذاران ميدهد كه درصورت توليد پارچه چادر مشكي مرغوب، حمايتهاي لازم را براي توليداقتصادي اين پارچه انجام دهد.
به گفته وي در حال حاضر كارخانههاي ، و در زمينه توليد پارچه چادر مشكي فعالند كه البته در حال حاضر كرپ ناز و حجاب شهركرد پارچه چادري مرغوب توليد نميكنند.
در اين ميان توليد كارخانه ناي زرين از كيفيت مناسبي برخوردار است كه البته توليد اين واحد نيزكم شده و سرمايهگذاران در اين طرح معتقدند توليد در شرايط فعلي صرفه اقتصادي ندارد.
البته ميزان توليد ناي زرين در حد استاندارد نيست كه در اين زمينه در حال انجام اقداماتي براي تكميل خط توليد خود است.
ميزان توليد فعلي پارچه چادرمشكي دركشور سالانه 5/1 تا 2 ميليون مترمربع است. در اجراي طرح آمايش صنعت و معدن دو طرح توليد پارچه چادرمشكي در استانهاي چهارمحال و بختياري و فارس پيشبيني شده كه ظرفيت هركدام از اين طرحها 10 ميليون مترمربع و سرمايه لازم براي اين دو طرح حدود 100 ميليارد تومان است.
به نظر ميرسد كه صنعت نساجي در حال حاضر نياز به يك طرح جامع دارد كه نصراللهي از آغاز تدوين طرح جامع نساجي با مشاركت وزارت صنايع، انجمنها و تشكلهاي نساجي، چرم و كفش خبر ميدهد و ميگويد: قصد داريم با تدوين اين طرح نقاط ضعف و قوت، تهديدها، فرصتها و همچنين اقداماتي كه ميتوان درجهت رفع موانع رشد صنعت نساجي و چرم و كفش وجود دارد را شناسايي كنيم.
از طرفي، توليد پوشاك در داخل كشور ارزش افزوده بالايي را به همراه دارد و ايجاد واحدهاي دوزندگي ميتواند درارتقاي كمي و كيفي توليد پارچه تاثيرگذار باشد.
بر همين اساس، ايجاد واحدهاي ريسندگي و بافندگي و توسعه صنعت نساجي بويژه درسيستم پنبهاي داراي توجيه است ولي با توجه به ارزش افزودهاي كه واحدهاي دوزندگي دارا هستند، درتدوين استراتژي صنعت نساجي و تهيه طرح آمايش صنعت توجه ويژهاي به توليد پوشاك شده است.
همچنين رونق توليد پوشاك صنعتي ميتواند باعث افزايش كمي وكيفي توليد پارچه و ساير محصولات نساجي مانند نخ شود.
مديركل صنايع نساجي ادامه ميدهد در طرح آمايش صنعت و معدن يك پروژه توليد پوشاك با ظرفيت 500 هزار دست و با سرمايه 3 ميليارد تومان دراستان اصفهان پيشبيني شده و اعتبارات ارزي و ريالي اين طرح درقالب طرح آمايش توسط وزارت صنايع تامين خواهد شد.
وي همچنين از اختصاص بخشي از تسهيلات پنج ميليارد دلاري واردات مواد اوليه مورد نياز صنايع به صنعت نساجي خبر ميدهد و ميگويد: پرداخت مابهالتفاوت نرخ ارز به صنعت نساجي تاكنون به نتيجه قطعي نرسيده است.
از سوي ديگر، برنامه ايجاد واحدهاي توليد پارچه با سيستم پنبهاي دراستانهاي فارس، گيلان، مازندران و اصفهان در قالب طرح آمايش صنعت و معدن با ظرفيت 35 ميليون مترمربع پيشبيني شده است همچنين توليد پارچه جين در استانهاي آذربايجان شرقي، بوشهر، قم و گيلان پيشبيني شده كه سرمايه هر يك از اين طرحها 5/11 ميليارد تومان برآورد ميشود.
طرح توليدحوله نيز در استانهاي آذربايجان غربي، اصفهان و بوشهر با ظرفيت 6 هزار و 500 تن در دستور كار قرار دارد.
نكته قابل توجه اينكه، صنعت نساجي ظرفيت 18 درصد اشتغالزايي دارد و يكي از موارد مورد بحث در وزارت صنايع و معادن درطرح آمايش صنعت و معدن است. براساس اين طرح ايجاد صنايع در استانها با ارزيابي استعدادهاي منطقهاي صورت ميگيرد و در آن قطبهاي تخصصي صنعتي ايجاد و از احداث صنايع مغاير با استعداد منطقه جلوگيري ميشود.
همچنين در صنعت نساجي نياز به برندهاي اختصاصي داريم. براي تحقق اهداف اقتصادي سند چشمانداز بيست ساله ما نياز به 500 هزار ميليارد تومان سرمايهگذاري داريم كه سهم بخش صنعت و معدن در اين ميان 18 و نيم درصد است كه بخشي از آن نيز بايد براي نگهداري صنايع و تعميرات هزينه شود.
ما ميتوانيم با برنامهريزي دقيق و افزايش توليدات از لحاظ كمي و برندسازي، علاوه بر اروپا، بخشي از بازار كشورهاي همسايه را بدست آوريم. از سوي ديگر توجه به طراحي لباس و توسعه رشتههاي مربوط نساجي، تجهيز و تعويض ماشين آلات فرسوده نساجي، جلوگيري از ورود محصولات بيكيفيت خارجي، بازنگري تعريفهاي گمركي مربوط به نساجي و تسهيل صادرات محصولات نساجي از اقدامات ضروري براي توسعه بخش نساجي است.
چهارشنبه 13 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]