واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: مربی کاله که مسئولان تیمش امسال قرارداد فرهاد نظری افشار را با تنها 15 درصد افزایش نسبت به سال گذشته بستند هم این موضوع را قبول دارد اما گلهمند است چون بازیکنی که ارزش واقعی او 150 میلیون تومان بود، با پیشنهاد 250 میلیون تومانی جابهجا شد. مهر: نقل و انتقالات والیبال در حالی انجام میشود که پیشنهادهایی با چند برابر رقم همیشگی به برخی بازیکنان و انعقاد قرارداد با آنها در نیمه شب، فصل آشفته و پرانتقادی را در جابهجاییها موجب شده است.
به گزارش مهر، هنوز فرصت تعیین شده سازمان لیگ فدراسیون والیبال برای ثبتنام تیمهای لیگ برتری فصل آینده مسابقات باشگاههای کشور به پایان نرسیده تا مشخص شود که لیگ 90 با حضور چه تعداد و چه تیمهایی برگزار خواهد شد. با این حال چند روزی است که مدیران و مربیان به طور جدی رایزنی برای به خدمت گرفتن بازیکنان مورد نظرشان را آغاز کردهاند.
در مدت کوتاهی که از نقل و انتقالات جدید والیبال میگذرد، برخی بازیکنان قراردادهای سال گذشته خود را تمدید کردهاند و برخی هم هنوز به پیشنهادهایی که برای انتخاب تیم جدیدشان داشتند، پاسخ ندادهاند. اما در این میان جابهجاییهایی هم انجام شده؛ البته با رقمهای آنچنان بالا که موجب گلهمندی بعضی مربیان شده است. تا آنجا که کار به فدراسیون و اعتراض مربیان شاکی به رئیس هم کشیده شده است!
البته طبیعی است که مبالغ نجومی پیشنهادی مربیان و مدیران آنها به بازیکنانی داده میشود که در حد خود بزرگ هستند و تاثیرگذار و به همین دلیل شایسته بررسی پیشنهادهای مختلف و درنهایت منعقد کردن قراردادهایی بزرگ هم هستند. اما به هر حال پول زیاد گرفتن هم حد و اندازه دارد نه اینکه آنقدر از عرف و منطقه خارج شود که داد مربیان را دربیاورد. حتی مربی مانند مانند بهروز عطایی که به قول خودش باشگاه پول داری دارد، با این حال برای جذب بازیکن با حساب و کتاب و منطق پیش میرود نه فضایی!
عطایی که طی دو فصل گذشته با کاله عنوان سوم لیگ ایران را به دست آورد در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: " با شروع نقل و انتقالات دوباره سر و کله بعضیها پیدا شده است. یکسری آدمها ورود کردهاند که باعث شدهاند همه چیز به هم بریزد. جابهجاییها در حال انجام است در حالیکه هیچ عقل و منطقی در آنها نیست. تا به اینجا قراردادهایی بسته شده که خارج از عرف و مقررات بوده است."
صحبت کردن در مورد قراردادهای بازیکنان با مبالغ خیلی بالا شرایطی مانند اتهام تبانی دارد که شاید مدرک مستندی برای ثابت کردن آن وجود نداشته باشد اما سرمربی کاله با اطمینان از آن صحبت میکند و حتی تاکید میکند که مستند حرف میزند. وی تصریح کرد: " آقایانی که تازه از راه رسیدهاند، بدون قائل شدن حریمی پیشنهادهای خارج از عرف میدهند و حتی ساعت یک و نیمه شب اقدام به بستن قرارداد و تیم میکنند! دادن چنین پیشنهادهایی و موفقیت در نقل و انتقالات از این راه، آینده ندارد. مدیران و مربیان حداقل با خود صداقت داشته باشند".
آنچه مسلم است اینکه در هیچ شرایطی نمیتوان بازار عرضه و تقاضا را محدود کرد. به خصوص در ورزش که بیشترین جاذبهاش برای ورزشکاران پول آن است. اگر غیر از این بود محمد موسوی عراقی، آرش کشاورزی و مجتبی شبان از تیم قهرمان پیکان به طرف داماش کشیده نمیشدند که در لیگ گذشته کاملا دور از انتظار بود. رحمان داودی هم متمایل به تیم تازه از راه رسیده گیتیپسند نمیشد.
پیمان اکبری، سرمربی تیم پیکان هم یکی از مربیان معترض نسبت به چگونگی نقل و انتقالات است. البته نه از بابت جدایی بازیکنانش. بلکه از این جهت که جابهجاییهای خارج از چارچوب قانون انجام میشود. وی به خبرنگار مهر گفت: "قانون سقف افزایش قراردادها برای هر سال را 20 درصد تعیین کرده که شاید تا 30 درصد هم جا داشته باشد اما نه بیشتر از آن که امسال شاهد آن هستیم."
اکبری یادآور شد: "دوست دارم بازیکنان پول خوبی بگیرند اما نه بیرویه؛ این حق یکسری بازیکنان و ملیپوشان است که بابت بازی خود پول زیاد هم بگیرند. اما تعداد این افراد بیشتر از 6-5 نفر نیست. برای سایر بازیکنان باید شرایط متعادل ایجاد شود. در همین چند روز گذشته جابهجاییهایی انجام شد و قراردادهایی بسته شد که سه چهار برابر سال گذشته بود. بازیکنی 50 میلیون میگرفته طبق قرارداد جدید 250 میلیون میگیرد".
مربی کاله که مسئولان تیمش امسال قرارداد فرهاد نظری افشار را با تنها 15 درصد افزایش نسبت به سال گذشته بستند هم این موضوع را قبول دارد اما گلهمند است چون بازیکنی که ارزش واقعی او 150 میلیون تومان بود، با پیشنهاد 250 میلیون تومانی جابهجا شد. وی گفت: "کاله هم پولدار است و میتواند پول خوب بدهد اما هرچیزی حدی دارد. نباید قیمت بازیکن را 140 درصد افزایش دهیم".
به گزارش خبرنگار مهر، داماش گیلان تیمی بود که فعالیتهای خود در لیگ برتر را با قراردادهای بالا آغاز کرد. خیلیها معتقدند که این تیم بدعتگذار انعقاد قراردادهایی با مبالغ خارج از عرف در لیگ والیبال بود. راهی که امسال گیتی پسند هم آن را در پیش گرفته است. تیمی که برای حضور در لیگ 90 اعلام آمادگی کرده است و گفته میشود برای جذب نفراتی مانند سعید معروف، رحمان داوودی، جواد محمدی نژاد و فرهاد ظریف مبالغی خیلی بالاتر از حدشان و حتی نزدیک به 500 میلیون تومان هم پیشنهاد داده است.
البته مصطفی کارخانه که هدایت این تیم اصفهانی را بر عهده گرفته معتقد است افزایش قراردادها اتفاقی نیست که امسال برای اولین بار شاهد آن هستیم. وی به خبرنگار مهر گفت: "با افراط و تفریط مخالفم. اما به هر حال بازیکن اول پول را میشناسد و بیشتر با حساب و کتاب مالی تیمش را انتخاب میکند. هر تیمی هم به نسبت اعتبارات خودش برنامهریزی میکند. دنیا، دنیای حرفهای است. افزایش قراردادها سالهای گذشته هم بوده است".
در هر حال فصل جدید نقل و انتقالات والیبال هنوز شروع نشده، گله و شکایت مربیان را به دنبال داشته است. به خصوص اینکه برخی از قراردادهای جدید نیمه شب منعقد شده است. علاوه بر بهروز عطایی که نسبت از این قضیه گله مند بود، پیمان اکبری هم نسبت به آن انتقاد کرد.
وی گفت: "باشگاه ها حق ندارند به هر قیمتی بازیکن بگیرند. اما مسئولان آنها ساعت 30 دقیقه بامداد به در خانه یا خوابگاه بازیکن رفته اند و در نیمه شب قرارداد نجومی بسته اند. نباید شرایطی ایجاد شود که باشگاه های از تیمداری خودداری کنند".
به گزارش مهر، بهتر است فدراسیون و سازمان لیگ والیبال روی روند نقل و انتقالات نظارت داشته باشند البته نه در حد دخالت؛ چون ادامه روند کنونی نه تنها پشتوانه سازی و بازیکن سازی را به رکود میکشاند بلکه باعث میشود تیمهایی که از نظر مالی قدرت بالایی ندارد در تکمیل ترکیبی در حد لیگ برتر به مشکل بربخورند و این در نهایت به بدنه تیم ملی آسیب میزند.
درست است که امسال خلاف این موضوع ثابت شد و تیمهایی مانند هیئت کرمان و باریج اسانس با وجود هزینه کم موفق عمل کردند اما در دراز مدت این موضوع به ضرر والیبال تمام شده و چه بسا باعث کاهش تعداد لیگ برتریها میشود. چون تیم هایی که معقولانه هزینه کردند همیشه ماندگارتر بودهاند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 273]