واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: سياست - نام ريشهري هم به ميان آمد
سياست - نام ريشهري هم به ميان آمد
محمدرضا يزدانپناه: اعلام خطر به «محمود احمدينژاد» درباره ريزش بدنه اجتماعي و حاميان پروپا قرصش كماكان ادامه دارد. پس از آنكه برخي اظهار نظرات و اتفاقات رخداده توسط مسوولان ارشد دولت نهم در هفتههاي اخير، به شائبه دورشدن دولت از مطالبات هوادارانش دامن زد، نگرانيها از جدايي و انشقاق ميان احمدينژاد و حاميانش افزايش يافت. در همين رابطه يك سايت اينترنتي وابسته به اصولگرايان منتقد دولت خبر داد كه «حاميان پروپا قرص احمدينژاد، پرچمدار ايجاد فشار به كابينه شدهاند.» همزمان با اين مسئله، برخي منابع خبري از پيشنهاد رضايي براي تشكيل «لويه جرگه اصولگرايان» خبر دادند.
احمدينژاد از طرف حاميانش تحت فشار است
سايت خبري تابناك متعلق به «محسن رضايي» دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام اعلام كرد كه «احمدينژاد تحت فشارهاي سنگين و كم سابقهاي قرار گرفته است.» اين سايت، فشارهاي فوق را از طرف حاميان پروپاقرص رئيس دولت و علت آن را «اظهارات نسنجيده و دور از انتظار يكي از معاونان و انتخابات سوالبرانگيز يك وزير جديد» عنوان كرد. هشدار تابناك ناظر به سخنان «اسفنديار رحيممشايي» معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري درباره دوستي با مردم اسرائيل و انتخاب «علي كردان» به عنوان وزير جديد كشور است كه واكنشهاي منفي گستردهاي را نهتنها در ميان مراجع تقليد، گروههاي سياسي اصولگرا و رسانههاي خبري بلكه در ميان حاميان سرسخت احمدينژاد، موجب شد. اين سايت خبري، علت تفاوت انتقادات فوق با حجم فشارها و انتقادات گذشته از دولت را در آن دانست كه بيش و پيش از مخالفان هميشگي دولت، اينبار حاميان پروپاقرص احمدينژاد، پرچمدار ايجاد فشار و حتي بركناري اين دو عضو كابينه شدهاند. حاميان و طرفداراني كه معتقدند سوابق و رفتار وزير جديد كشور و مواضع آقاي رحيممشايي، معاون رئيسجمهور با منش و مواضع رئيسجمهوري كه آنها به او راي داده و براي پيروزي او در انتخابات رياستجمهوري و موفقيتش در سه سال گذشته، خود را به آب و آتش زده و هزينه كردهاند، از زمين تا آسمان تفاوت دارد. تابناك سپس حاميان احمدينژاد در انتخابات 84 را به دو طيف «احزاب اصولگرا و طرفدارانشان» و «ستادهاي انتخاباتي رئيسجمهور در سراسر كشور» تقسيم كرد و گفت: «طيف دوم از وفادارترين افراد و گروهها به رئيسجمهور و آرمانهايش بودهاند، به ويژه آنكه بدانيم بخش قابل ملاحظهاي از طيف اول در سه سال گذشته به دلايل گوناگوني كه از حوصله اين بحث خارج است، به صف منتقدان دولت پيوسته يا برخي حداكثر آنكه سكوت اختيار كردهاند.» سايت متعلق به دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در عين حال اشارهاي به اين مسئله نكرد كه هيچكدام از احزاب اصولگرا در دور اول انتخابات گذشته رياستجمهوري حاضر به حمايت از احمدينژاد نشده و تنها تعداد معدودي از آنها در مرحله دوم از رئيسجمهور كنوني حمايت كردند. تابناك در ادامه پيروزي اصولگرايان منتقد دولت رايحه خوش خدمت را يكي از نشانههاي صفبندي در اردوگاه اين جريان عنوان و تصريح كرد: احمدينژاد در صورتي كه بخواهد در انتخابات رياستجمهوري سال آينده نيز شانس پيروزي داشته باشد، اساسا بايد متكي به ظرفيتهاي هواداران وفادار و پا به كار خود باشد؛ چه آنكه اصولگرايان منتقد دولت يا احزاب مطرح اصولگرا حتي در صورت نداشتن نامزدي جز احمدينژاد در انتخابات آينده، انگيزه و نشاط چنداني براي تبليغ رئيسجمهور و دفاع از اقدامات و برنامههايش همچون انتخابات سال 84 ندارند. اين سايت پس از حفظ و حمايت از دو عضو جنجالي كابينه و مقاومت در برابر خواستهاي حاميان وفادار براي بركناري آنها توسط احمدينژاد را باعث «سختتر شدن» كار رئيسجمهور در هفتههاي اخير و «سرخوردگي و ترديد هواداران سرسخت» او دانسته و صراحتا هشدار داده: شايد مسوولان و سازماندهندگان سياسي و مديريتي طيف دوم براي اقدامات رئيسجمهور و انتخابهاي جديد او توجيهاتي داشته باشند يا در گفتوگوهاي محرمانه خود با آقاي احمدينژاد نسبت به درستي اقدامات او مانع شده باشند، اما خيل عظيم طرفداران رئيسجمهور در گوشه و كنار كشور قادر به حل اين تناقضات نبوده و دچار ترديد شده باشند. بيگمان طرفداران مردد و مسئلهدار شده، تكيهگاه خوبي براي پيروزي در انتخابات پيشرو نخواهند بود.
ماموريت ويژه
احتمال ريزش بدنه دولت از دولت و تغيير مسير آنها از احمدينژاد در انتخابات آينده رياستجمهوري در حالي جدي شده كه اخيرا برخي چهرههاي نزديك و مورد وثوق احمدينژاد مانند «غلامحسين الهام»، «مهرداد بذرپاش»، «صادق محصولي» و... مامور شدهاند تا با برگزاري جلسات و ديدارهايي، حاميان را نسبت به «برخي مسائل» توجيه فكري و بهخصوص «ايدئولوژيك» نمايند. اين پروژه همزمان توسط سايتهاي خبري نزديك به دولت نيز دنبال ميشود. اين در حالي است كه برخي از منتقدان دولت و شخص احمدينژاد معتقدند كه حمايت قاطعانه رئيس دولت نهم از حلقه اول ياران خود در كابينه حتي در برابر انتقادات شديد نهادهاي قدرتمندي مانند روحانيت و مراجع تقليد از خصوصيات مثبت او به شمار ميآيد. بايد ديد كه آيا اين خصوصيت مثبت در نهايت به نفع احمدينژاد تمام ميشود يا او و مجموعه دولتش بايد بابت اين ايستادگي، هزينهاي به مراتب سنگينتر كه همان ريزش بدنه اجتماعي حامي خود است، بپردازند؟
لويه جرگه 30 نفره اصولگرايان
در همين حال، منابع خبري اصولگرايان از فعال شدن تعدادي از چهرههاي جديد و البته با نفوذ اين جريان براي نقشآفريني در انتخابات دهم رياستجمهوري خبر ميدهند. شاخصترين اين افراد «محمد محمديريشهري» وزير اسبق اطلاعات، نماينده كنوني مقام رهبري در سازمان حج و اوقاف و امور خيريه و يكي از رقباي «محمد خاتمي» در انتخابات دوم خرداد 76 است. گفته ميشود اخيرا ديدارهايي ميان او با «محسن رضايي» و «علي شمخاني» برگزار شده است. ديدارهايي كه در آنها اين دو مقام سابق بلندپايه نظامي پيشنهاد تشكيل شورايي 30 نفره از نمايندگان همه طيفهاي اصولگرا را ارائه دادهاند. لويه جرگه اصولگرايان در صورت تشكيل وظيفه دارد تا اين جريان را به يك نامزد واحد در انتخابات رهنمون سازد و مجموعه جناح راست هم بايد از اين نامزد حمايت كنند. نامزدي كه احتمال دارد خود ريشهري باشد. امري كه با توجه به اعلام تمايل اخير تعدادي از گروهها و چهرههاي راست سنتي براي حمايت از فردي روحاني در انتخابات آينده، محتمل بهنظر ميآيد.
چهارشنبه 13 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]