واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: بهارستان
اصرار مجلس به بركناري مشايي
عين شفقت به دولت است
احمد توكلي كنار رفتن مشايي از تركيب هيات دولت را عين شفقت و دلسوزي براي دولت احمدي نژاد به عنوان دولتي كه ارزشي بودن يكي از شعارهاي برجسته آن است، دانست.
رئيس مركز پژوهش ها در گفت وگو با «ايلنا»، در واكنش به اظهارات نمايندگاني كه معتقد بودند پس از حمايت هاي صريح مقام معظم رهبري از عملكرد دولت نهم و پرهيز از جنجال آفريني، پيگيري سخنان مشايي در مورد اعلام دوستي با مردم اسرائيل بايد منتفي شود; گفت: البته مقام معظم رهبري همواره بر استفاده از اختيارات قانوني نمايندگان تاكيد كرده اند. حتي در آخرين شرفيابي نمايندگان مجلس هشتم به حضور ايشان در سال جاري، ايشان از لزوم «نظارت سخت گيرانه» سخن گفتند. وي با بيان اينكه منظور رهبري انقلاب از بكارگيري لفظ «نظارت سخت گيرانه»، سخت گيري همراه با شفقت و دلسوزي بوده است، افزود: از اين رو فكر مي كنم سخت گيري مجلس در مورد بركناري مشايي، عين شفقت و دلسوزي براي دولت احمدي نژاد است كه ارزشي بودن، شعار برجسته اوست.
توكلي ادامه داد: فردي كه به ارزش ها و مسائل ملي بي توجه است، لايق اين دولت نيست. اصرار مجلس به بركناري چنين كسي هم به منزله جنجال آفريني نيست. نماينده تهران در ادامه اظهار داشت: مقام معظم رهبري به عنوان سكاندار اصلي انقلاب و كشور مثل هميشه از قوه مجريه كه در خط مقدم حكومت و اداره كشور فعاليت مي كند، تشكر كردند.
توكلي گفت: سه ويژگي دولت نهم كه شامل «ارزش گرايي»، «پركاري» و «مردمي بودن و ساده زيستي» مي شود از نگاه رهبري انقلاب به عنوان برجستگي هاي اين دولت به شمار مي روند.
توكلي تصريح كرد: البته اگر به فرمايشات رهبري توجه كرده باشيد، فهرستي از تذكرات به دولت نيز در سخنان ايشان وجود داشت. از جمله تذكر به اجراي صحيح قانون و عدم حاكم شدن سلايق بر آن. همچنين رهبري بر لزوم پرهيز از شتاب زدگي و دورانديشي تاكيد كردند.
رئيس مركز پژوهش ها با اشاره به اينكه تاكيد بر استقلال وزرا نيز از جمله تذكرات رهبري انقلاب به دولت بوده است، خاطر نشان كرد: ايشان به موارد ديگري هم اشاره كردند كه تماما براي جبران نقاط ضعف دولت و تقويت نقاط قوت آن بود.
تغييري در ساعت كاري مجلس ايجاد نمي شود
يك عضو هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: با توجه به تغيير ساعت كاري ادارات و سازمان ها در ماه مبارك رمضان، هيچ تغييري در ساعت كاري مجلس انجام نمي شود و طبق روال روزهاي گذشته، جلسات و صحن مجلس برگزار مي شود.
حميدرضا حاجي بابايي با بيان اين خبر به ايسنا و با اشاره به دستور كار صحن مجلس در روز چهارشنبه گفت: امروز در صحن مجلس از هادي ساعي و مراد محمدي كه موفق به كسب مدال در بازي هاي المپيك شدند و به خاطر افتخارآفريني براي كشور و تلاش زيادي كه براي به دست آوردن اين جايگاه انجام دادند، تقدير و تشكر مي شود.
روس ها مجبورند در راه اندازي نيروگاه بوشهر
عجله كنند
يك عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با بيان اين كه مهم ترين قسمت كار نيروگاه اتمي بوشهر موضوع سوخت بود كه تحويل داده شد، تصريح كرد: پس از ورود سوخت به ايران نگراني ها درباره احتمال تاخير در راه اندازي نيروگاه بوشهر به حداقل رسيد.
حشمت الله فلاحت پيشه در گفت وگو با ايسنا، با اشاره به سفر رييس جديد شركت پيمانكار روسي نيروگاه بوشهر به ايران افزود: بحث اصلي درباره اين نيروگاه بحث تحويل سوخت بود كه پس از اتمام اين كار ديگر تاخير معنا ندارد و به نظر مي رسد روس ها نيز مجبور هستند تا در راه اندازي نيروگاه بوشهر عجله كنند; به طوري كه سفر جديد شركت پيمانكار روسي نيروگاه بوشهر به ايران نيز نشان دهنده عزم جدي روس ها براي راه اندازي اين نيروگاه است.
نماينده اسلام آباد غرب در مجلس تاكيد كرد: پس از تحويل سوخت به نيروگاه بوشهر از سوي طرف روسي در ماه هاي گذشته، ديگر بهانه اي براي تاخير و تطويل راه اندازي اين نيروگاه وجود ندارد.
وي با بيان اين كه روس ها چندين بار تاريخ راه اندازي اوليه نيروگاه بوشهر را به تعويق انداخته اند، گفت: بيشترين وقفه اي كه از لحاظ زماني به ما تحميل شد، وقفه مربوط به تحويل سوخت بود كه پس از ورود سوخت به ايران، ديگر روس ها براي راه اندازي نيروگاه زمان زيادي براي از دست دادن ندارند.
ضرورت افزايش سواد اطلاعاتي شهروندان
مركز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي بر لزوم توسعه و ارتقاي سواد اطلاعاتي افراد جامعه تاكيد كرد.
دفتر مطالعات ارتباطات و فناوري هاي نوين مركز پژوهش ها طي گزارشي با بيان اين مطلب كه نگرش به مفهوم «شهروند» در جهان كنوني تغيير كرده است، افزود: پيش از اين شهروند كسي بود كه بايد يك سري خدمات اطلاعاتي به او ارائه مي شد، اما اكنون شهروند را عامل موثر، آگاه و گزينشگري مي دانند كه مي تواند نگرش و رويكرد خاص خود را نسبت به مسائل مختلف در پيش گرفته و آن را توسعه دهد و به موازات اين تغيير نگرش است كه آموزش مهارت هاي مربوط به سواد اطلاعاتي روز به روز در مدارس و دانشگاه ها فراگيرتر مي شود و بدينسان از اين پس افراد به طيفي از سوادهاي مختلف نياز خواهند داشت تا بتوانند توانمندي و قابليت خود را به صورت جمعي و فردي افزايش دهند و در جمع آوري اطلاعات مورد نياز خود گزينش تر عمل كنند.
مركز پژوهش ها افزود: در حال حاضر تفكر غالب بر اين مبنا شكل گرفته است كه اگر راه جست و جوي اطلاعات را بلد باشيم يك باسواد اطلاعاتي به شمار مي رويم، در حالي كه چشم انداز عميق تري در اين حوزه وجود دارد مبني بر اين كه تبديل شدن به كسي كه تفكر انتقادي دارد و اين كه فرد بتواند رويكردهايي را كه آموخته در جريان جست و جو، سازمان دهي و ارزيابي اطلاعات به كار برد، تنها بخشي از ويژگي يك باسواد اطلاعاتي به شمار مي رود و تغيير در نگرش و ذهنيت فرد و نحوه نگرش او به جهان پيرامون نيز يكي از ديگر ويژگي هاي آن است، زيرا سواد اطلاعاتي به همان ميزان كه به شيوه هاي عمل انسان مربوط مي شود به شيوه هاي تفكر و نگرش او نيز ارتباط مي يابد.
در بخش ديگري از اين گزارش، مركز پژوهش ها توسعه كامل قابليت افراد از طريق سواد اطلاعاتي در فرآيندهاي آموزشي را عنصري حياتي براي بقا در آينده دانست و افزود: آموزش سواد اطلاعاتي در رابطه با علوم و تكنولوژي ها نيز بسيار مهم است، چرا كه اين حوزه ها كانون توسعه اجتماعي در عصر جريان هاي جهاني اطلاعات و ارتباطات راه دور هستند و درك موضوعات علمي و تكنيكي نيز صرفا نبايد محدود به كارشناسان و متخصصان باشد، بلكه همه شهروندان بايد قادر باشند مفاهيم اساسي و كاربرد آنها براي جامعه را درك كنند، زيرا توسعه اجتماعي فقط با شهرونداني امكان پذير است كه در پيرامون علوم و تكنولوژي ها باسواد باشند.
خروج لايحه حمايت از خانواده
از دستور مجلس براي بررسي بيشتر
مخبر كميسيون قضايي و حقوقي مجلس گفت: لايحه حمايت از خانواده منهاي مواد 23 و 25 كه مورد بحث است، لايحه بسيار خوبي است كه به منجر به تحكم بنياد خانواده مي شود و همه كارشناسان معتقدند چنين مقررات جامعي را براي امور خانواده بايد داشته باشيم.
امين حسين رحيمي در گفت وگو با ايسنا، در مورد از دستور خارج شدن بررسي لايحه حمايت از خانواده در صحن علني و ارجاع آن به كميسيون حقوقي و قضايي براي بررسي بيشتر از سوي هيات رييسه مجلس گفت: كليات اين لايحه در كميسيون قضايي و حقوقي قبلا به تصويب رسيده است. در واقع هنوز وارد جز» جز» مواد آن نشد ه ايم.
وي افزود: كميسيون به ضرورت وجود چنين لايحه اي راي داده و تصور مي شود تمامي صاحب نظران حقوقي با توجه به پراكندگي قوانين و مقرراتي كه راجع به حقوق خانواده داريم، قبول دارند كه لازم است كه انسجامي در قوانين و مقررات مربوط به آيين دادرسي و دعاوي خانوادگي و حقوق خانواده داشته باشيم و در اين مساله شكي نيست.
چهارشنبه 13 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]