تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر نمازگزار بداند تا چه حد مشمول رحمت الهى است هرگز سر خود را از سجده بر نخواهد داشت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837720882




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به كتاب - مجيد يوسفي


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: نگاهي به كتاب - مجيد يوسفي


در رديف نويسندگان آرمانخواه فرانسه قرار داده‌اند.

اما به نظرم، نام او را بايد در رديف يكي از ممتازترين نويسندگان و مصلحان اجتماعي اروپاي دو قرن اخير قلمداد كرد؛ بيشتر به اين جهت كه دغدغه‌هاي او، از جنس و سنخ دغدغه‌هاي قديسان و مصلحان بشري است و اگر قرار باشد براي همين ادعايم برهاني ارائه دهم جمله برگزيده كتاب، مناسب‌ترين برهان من است:

ديگري، ديروز متفاوت اما دور بود. امروز، او همچنان متفاوت است، اما همه جا حضور دارد: در تلويزيون اتاق نشيمن و همين طور در انتهاي شبكه‌هاي اينترنت. بنابراين براي فهميدن يكديگر، دست كم براي تحمل يكديگر، به تلا‌ش فوق‌العاده‌اي نيازمنديم.>

دومينك ولتون خود اين را در اين كتاب به نمايش گذاشته است. او تجربيات نيم‌قرن فعاليت و تجربه فرهنگي و سياسي را دستمايه راهي براي بحران‌هاي موجود در جامعه جهاني قرار داده است. هشدارها و انذار‌هاي برگ برگ كتاب حاضر، خود گوياي آن است كه دومينك ولتون رسالتش را به آرمان‌هاي جهاني ادا كرد. ‌

ولتون در اين همهمه صداهاي رعدآساي مدعيان تسهيل‌سازي ارتباطات، نگاه‌ها را به نقطه نزديك اما غريبي دعوت كرده است. او ارتباطات جهاني را يك فريب بزرگ دانسته و از صاحبان انديشه و فرهنگ خواسته از خواب خرگوشي بيدار شوند.

وقتي همه به مونيتورهاي خود خيره شده‌اند تا آخرين اخبار را دريافت كنند او نگاه همگان را به آثار و نتايج زيانبار ارتباطات سوق داده است:

از ديد ولتون، از ميان رفتن فاصله‌هاي فيزيكي اهميت فاصله‌هاي فرهنگي را آشكار كرده است.

بنابراين مرحله سوم جهاني‌سازي [اطلا‌عات و فرهنگ] كه گمان مي‌رفت دنيا را براي ساكنان آن آشناتر و انسان‌ها را به يكديگر نزديك‌تر كند، برخلا‌ف انتظار، آنان را به تفاوت‌هايشان آگاه كرده است. خاستگاه اين گسيختگي كجاست؟ در اين واقعيت كه گيرندگان پيام در همان فضا ـ زمان فرستندگان پيام زندگي نمي‌كنند و در اين واقعيت كه پيام‌هايي به طور عمده از شمال پخش مي‌شود، گيرندگان اطلا‌عاتي را كه بر مبناي مدل غربي- براي آنكه نگوييم آمريكايي- ساخته شده و احساسي از سلطه‌جويي فرهنگي القا مي‌كند، رد مي‌كنند. كافي است به واكنش مطبوعات كشورهاي جنوب (و نه فقط كشورهاي مسلمان) پس از 11 سپتامبر 2001 نگاه كنيم.

خيلي ساده، موضوع عبارت است از برخورد - كم و بيش خشونت‌بار- فرهنگ‌ها و همسايه‌هاي دنيا. بنابراين اينكه همه چيز- يا تقريبا همه چيز- را مي‌بينيم، معنايش اين نيست كه بهتر مي‌فهميم. برعكس، به گوناگوني ارزش‌ها پي مي‌بريم و همه آنچه از جنبه‌هاي ديني، سياسي و فرهنگي، ما را از يكديگر جدا مي‌كند، دقيق‌تر مي‌سنجيم. چنين بود كه غرب بامداد 11 سپتامبر2002 از ‌اش بيدار شد و در منگي و گيجي پي برد كه شماري از كشورها نه فقط ارزش‌هاي فرهنگ دموكراتيك را قبول ندارند بلكه اين كشورها هر چه بيشتر در بازار جهاني اطلا‌عات رخنه مي‌كنند بر تفاوت‌هايشان و حتي بر دشمني‌هايشان با غرب بيشتر تاكيد مي‌كنند.

دنيا متناهي است اما گوناگوني ديدگاه‌ها درباره دنيا نامتناهي است. خاستگاه اين گوناگوني اطلا‌عات است كه فاصله‌ها را مشخص‌تر، عدم تفاهم‌ها و كينه‌ها ميان شمال و جنوب را عميق‌تر و سرخوردگي‌ها را حادتر مي‌كند.

بنابراين طبيعي است كه افراد شيوه‌هاي ارتباطي‌شان را كندتر از ابزارهاي ارتباطي‌شان عوض مي‌كنند. براي آنكه در ارتباطات صورت گيرد لا‌زم است در سه سطح گسيختگي ايجاد شود.

امروز اين گسيختگي در سطح فني و اقتصادي وجود دارد، اما در بعد سوم كه به مراتب مهم‌تر است، گسيختگي ديده نمي‌شود. فنون و شبكه‌هاي ارتباطي نه‌تنها تفاهم متقابل ميان انسان‌ها را افزايش نمي‌دهند بلكه تاثير معكوس دارند.

پس اطلا‌عات بيشتر به ارتباطات بيشتر نمي‌انجامد و در عصر جامعه اطلا‌عاتي كه بايد ارتباطات فرهنگي را سازماندهي و مديريت كرد.

انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------

------------
 سه شنبه 12 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 326]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن