واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: پژوهش و تحقيق به روحيه فرصتطلبانه نياز دارد
فرصتي را از دست ندادم و هميشه سعي كردم از فرصتهايي كه برايم پيش ميآيد بهترين استفاده را ببرم چون فرصتها غنيمت هستند و ديگر تكرار نميشوند. به نظر من اين دسته از افراد فرصتطلب كه زمان را براي انجام كارهاي پژوهشي از دست نمي دهند فرصت طلب از نوع خوب آن هستند چرا كه پژوهش و تحقيق نياز به روحيه فرصت طلبانه دارد. كساني كه علاقمندند اكتشاف كنند وليكن نميدانند از كجا بايد شروع كنند اگر اين افراد هدف را مشخص كنند، براي هدف ارزش قائل شوند و براي آن بينهايت تلاش كنند بدون شك به مقصود ميرسند.
به گزارش سرويس دانشگاه و تشكل برنا، در راستاي تكريم نخبگان و پژوهشگران برتر و انقلابي كه علم نانوتكنولوژي در زندگي پديد آورده است و رويكرد كنوني پژوهشگران به ويژه نسل جوان در توجه به اين حوزه، ليلا صادقزاده محقق حوزه نانوتكنولوژي و گياهان دارويي با حضور در برنامه 5+شب به معرفي تازههاي پژوهشي خود پرداخت.
تثبيت اثرات دارويي گياهان با نانوتكنولوژي
ليلا صادقزاده با اشاره به زمينه فعاليت پژوهشي خود اذعان داشت: تاكنون در زمينه گياهان دارويي گرايش گياهان بوم ايران تحقيق كردهام و رويكرد پژوهشها در چند سال اخير اين بوده كه فقط اثر آنتيباكتريال گياهان را بررسي نميكنيم.
وي افزود: در حال حاضر با استخراج گياهان و بررسي اثرات دارويي درماني آنها با علم نانوتكنولوژي شاخه بايومتريال اثرات دارويي آنها را پايدار ميكنيم.
صادقزاده تصريح كرد: مثلاً گياه آويشن را با روشهاي مختلف عصارهگيري و مايع كرديم. يعني جامد نبود. بعد اثرات دارويي را روي بيماري حصبه و باكتري سالمونلا پاراتيپ A بررسي كرديم. نتايج بررسيها نشان داد كه آويشن از آنتيبيوتيكهاي جنتامايسين و كانامايسين كه آنتيبيوتيكهاي شيميايي هستند قويتر است.
وي افزود: در مرحله بعد اثرات دارويي را طولاني يعني پايدار كرديم. به اين صورت كه توسط پليمر نشاسته، از دارو ماكروسفر سپس نانوسفر تهيه كرديم و در مرحله بعد به نانوتكنولوژي رسيديم.
وي تاكيد كرد: در مورد داروها هدف اين بود هر شش ساعت دارو استفاده نشود بلكه طوري باشد كه اثرات درماني آن تا 48 ساعت تاثير دارويي خود را حفظ كند و اين كار در تخصص شاخه اي از بايومتريال است.
پژوهشگر جوان در خصوص مزاياي گياهان دارويي به ويژه آويشن گفت: گياهان دارويي عوارض جانبي ندارند. مثلاً از آويشن براي تقويت قواي روده استفاده ميشود. پنيسيلينها براي درمان سرماخوردگي چرك را خشك ميكنند در حالي كه سيستم دو پايه بدن را ضعيف ميكنند اما با استفاده از آويشن به صورت بخور نه لزوماً خوراكي براي كساني كه طعم خوراكي آن را دوست ندارند ميتوانيم باكتريها را بدون عوارض جانبي دفع كنيم.
كشف اثرات آنتيباكتريال گياهان
صادقزاده در ادامه در خصوص آخرين اكتشاف خود گفت: بررسي اثرات آنتيباكتريال گياهان مختلف كه گونههاي مختلفي دارند تازهترين اكتشاف در اين حوزه بود.
وي افزود: كار اول بررسي اثرات آنتيباكتريال سه گونه آويشن ايران روي شش نوع ميكروارگانيسم بيماريزا بود سپس اثرات گياهان را بررسي و از آنها نانو تهيه ميكرديم.
در ادامه صادقزاده خاطر نشان كرد: فقط يك كار غيرشاخهاي داشتم كه مربوط به زماني است كه خودم اضطراب داشتم كه باعث شد كار بررسي و اكتشاف گياهان را شش ماه تعطيل كنم و به اين موضوع بپردازم و نتيجه پروژه بررسي اضطراب در دهه گذشته شد كه در آن اضطراب را در يك دهه بررسي كردم. اين تحقيق يك تحقيق روانشناسي در مورد اضطراب بود كه روي اشخاصي از قشرهاي مختلف كه فوقالعاده مضطرب بودند انجام شد.
وي در خصوص برخورداري از لابراتور خانگي با اشاره به امكانات پژوهشي و پتانسيلي كه در هر دانشگاهي وجود دارد، گفت: من در خانه آزمايشگاه يا لابراتوار ندارم و بيشتر در دانشكده مهندسي پزشكي دانشگاه امير كبير و پژوهشكده گياهان دارويي سازمان جنگلها و مراتع ايران به فعاليتهاي پژوهشي خود ميپردازم.
فرصتها غنيمت هستند
صادقزاده در پاسخ به اينكه چقدر از فرصتها استفاده بهينه كرده تصريح كرد: تقريباً از 17 سالگي خدا كمك كرد درمسير علم قرار گرفتم و فرصتي را از دست ندادم و هميشه سعي كردم از فرصتهايي كه برايم پيش ميآيد بهترين استفاده را ببرم چون فرصتها غنيمت هستند و ديگر تكرار نميشوند.
وي در مورد اينكه آيا انسانهايي كه سر فرصت كار را تمام ميكنند فرصتطلباند؟ معتقد است: به نظر من اين دسته از افراد فرصتطلب از نوع خوب آن هستند يعني از فرصتها خوب استفاده كردند و زمان را از دست ندادند.
هدفمندي و تلاش سخت لازمه رسيدن به مقصود
صادقزاده در پيامي به كساني كه نابغهاند و اكتشاف انجام داده يا كساني كه علاقمندند اكتشاف كنند وليكن نميدانند از كجا بايد شروع كنند، گفت: اگر اين افراد هدف را مشخص كنند، براي هدف ارزش قائل شوند و براي آن بينهايت تلاش كنند بدون شك به مقصود ميرسند.
وي تصريح كرد: يكي از رموز موفقيت من رعايت همين نكات بوده است. هيچ وقت از شكست نترسيدم و تلاشم را رها نكردم.
وي همچنين با تاكيد بر پيگيري اهداف جديد در مورد تازهترين طرح اكتشاف خود گفت: در حال حاضر در نظر دارم در زمينه نانو به طور عميق وارد شوم و به عنوان آخرين پروژه، بررسي اثرات آنتيباكتريال اسانس گونههاي مختلف اكاليپتوس را در برنامه دارم و به صورت نانو ذراتي براي بيماري تنفسي تهيه ميكنم.
اثر مثبت حمايت خانواده
صادقزاده با اشاره به حمايتهاي خانواده و تاثير مثبت آن بر روحيه پژوهشگر گفت: خانوادهام هميشه مشوق هستند و شكستهايم را تحمل كردند و در اين ميان مادرم با انرژي مثبتي كه به من ميداد در حفظ روحيه من بسيار مفيد بود.
وي افزود: مادرم بهترين دوستم بوده و هميشه همه خستگيها، موفقيتها و شكستهايم را با مادرم تقسيم ميكردم.
وي با اشاره به تاثير مطالعه در پرورش روحيه پژوهشگري گفت: قانون طب بوعلي سينا در شروع كار و الحاوي رازي را در ادامه مطالعه ميكردم و در حال حاضر مقالات پژوهشگران امريكايي و ژاپني را از طريق اينترنت مطالعه ميكنم.
صادقزاده در خصوص اينكه كار گروهي بهتر است يا انفرادي اذعان داشت: من هميشه و از دوران مدرسه انفرادي كار كردم و استرس نداشتم ولي در كار گروهي چون زمان از دست ميرفت استرس پيدا ميكردم. كار گروهي را يك بار بيشتر تجربه نكردم و با توجه به اينكه در كار گروهي دچار استرس و اضطراب ميشوم سعي كردم انفرادي كار كنم.
وي در پايان با اشاره به حضور بينالمللي مقالاتش گفت: تا به حال مقاله بايوتكنولوژيام بينالمللي شده و سال پيش مقام اول را كسب كرد.
***
سه شنبه 12 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]