واضح آرشیو وب فارسی:فارس: توسط رئيس سازمان بهزيستي كهگيلويه و بويراحمد صورت گرفت تشريح عملكرد سازمان بهزيستي كهگيلويه و بويراحمد
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان بهزيستي استان كهگيلويه و بويراحمد، عملكرد سازمان بهزيستي اين استان در دولت نهم را تشريح كرد.
سعيد جاودانسيرت در گفتگو با خبرنگار فارس در ياسوج اظهار داشت: اهداف سازمان بهزيستي در راستاي فعاليت در حوزه توانبخشي، فرهنگي، پيشگيري، اشتغال و مشاركت مردمي است كه هر كدام از اين حوزهها به شاخههاي مختلف تقسيم و فعاليتهاي خود را به مرحله ظهور گذاشته و گامهاي خوبي در بهتر زيستن جامعه هدف بردارد.
وي گفت: يكي از نيازهايي كه در مجموعه بهزيستي احساس ميشد، موضوع آموزش نيروي انساني شاغل در سازمان بهزيستي و آموزش كساني كه طالب دانش بودند، است.
اين مسئول تصريح كرد: در اين راستا با پيگيري مسئولان استاني و كشوري و همكاري سازمان بهزيستي كشور و از طريق ارتباط با دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي كشور و دانشگاه جامع علمي ـ كاربردي و نشان دادن ظرفيت علمي استان، توانستيم مجوز يك مركز جوامع علمي ـ كاربردي بهزيستي در استان را دريافت كنيم.
جاودان سيرت اظهار داشت: اين مراكز با 30 دانشجو كه در سه رشته كار خود را آغاز كرد و خوشبختانه با توسعه اين مراكز نيروي انساني شاغل در بهزيستي و طالب علم را جذب و در حال حاضر با هفت رشته و 300 دانشجو فعاليت خود را ادامه ميدهد.
وي با اشاره به مشاركتهاي مردمي و شناسايي خيران در سازمان بهزيستي استان اظهار داشت: ما توانستيم با كمكهاي نقدي و غيرنقدي خيران استاني و غيراستاني دو همايش بزرگ در سطح استان براي معلولان و مددجويان برگزار كنيم.
جاودانسيرت افزود: علاوه بر كمكهاي نقدي و غيرنقدي، 50 درصد از سهميه ساخت مسكن براي معلولان و مددجويان از طريق مشاركت مردمي ارائه شد.
وي خاطرنشان كرد: با اهداي زمينهاي مردمي به سازمان بهزيستي و با تشكيل هيئت امنا توانستيم يك مركز جامع توانبخشي با اعتباري بالغ بر 40 ميليارد ريال در يكي از اين زمينها احداث كنيم.
جاودانسيرت از راهاندازي اولين كنگره ژنتيك كشور در استان خبر داد و افزود: اين كنگره براي پيشگيري از بروز معلوليت در استان، آگاهي، شناخت، راهنمايي و چگونگي معاينه و غربالگري معلولان را به پزشكان و كارشناسان آموزش ميدهد.
وي با بيان اينكه هدف سازمان بهزيستي استان پيشگيري از معلوليت در بدو تولد كودكان است، افزود: در اين راستا سازمان بهزيستي مراكز غربالگري شنوايي را در سطح استان راهاندازي كرد تا نوزاداني كه از نظر شنوايي مشكلي دارند از طريق اكيپهاي مستقر در شهرستانها معالجه و نزد متخصصان بالاتر فرستاده شوند.
جاودانسيرت يادآور شد: با همكاري مراكز خصوصي و پايگاه بهزيستي در سطح استان بيش از 90 درصد كودكان واجد شرايط تحت سنجش بينايي قرار گرفتهاند.
وي با بيان اينكه با غربالگري صورت گرفته در سطح استان، 18 هزار معلول شناسايي كرديم، افزود: براي نگهداري، آموزش، كمك به خانوادههاي معلولان، توسعه مراكز نگهداري معلولان جسمي، ذهني، آموزشپذيري آنها با عنايت دولت نهم رشد بيش از 70 درصدي در تحت حمايت قرار دادن واجدان شرايط و ارائه خدمات مورد نظر به آنها را داشتيم.
رئيس سازمان بهزيستي استان افزود: يكي از كارهايي كه براي اولين بار در سطح كشور انجام گرفت و استان ما يكي از استانهاي پيشرو در اين مسأله بود، موضوع مراقبت از بيماران رواني مزمن در خانواده است.
وي خاطرنشان كرد: در اين راستا با استفاده از متخصصان روانپزشكي، پزشك و پرستار توانستيم جمع كثيري از بيماريهاي رواني مزمن را در كنار خانوادههايشان مورد مداوا قرار دهيم.
جاودانسيرت تصريح كرد: با عنايت دولت نهم و خيران توانستيم طرح خانه خيرين در استان را راهاندازي كنيم و اين مركز را با خانه خيران در سطح كشور ارتباط دهيم تا خدمات مطلوبي به افراد واجد شرايط ارائه شود.
وي يادآور شد: در سفر هيئت دولت به استان، اجراي طرح چتر ايمني رفاه با اعتبار بالغ بر 5 ميليارد براي كاهش فقر و زدودن فقر از چهره جامعه هدف در استان ارائه و اجرايي شد.
جاودانسيرت با بيان اينكه زير پوشش بردن براي ما افتخار نيست، افزود: به دليل فقر و محروميت حاكم بر جامعه هدف و با عنايت دولت نهم توانستيم مجوز زير پوشش قرار دادن يك هزار و 500 خانوار در نوبت در سفر اول رئيس جمهور به استان را عملي كنيم.
وي اظهار داشت: اعتبارات سازمان بهزيستي از سال 75 تا 87 رشد بسيار خوبي داشته كه اعتبارات ملي رشد بيش از 85 درصدي و اعتبارات استاني رشد منفي داشته و نميتواند جوابگوي خدمات ارائه شده به جامعه هدف باشد.
جاودانسيرت گفت: يكي از سياستهاي دولت در سازمان بهزيستي ارائه خدمات مطلوبتر به جامعه روستايي است و تلاشمان بر اين بوده كه بتوانيم خدمات خود را به مراكز روستايي ببريم و مجتمعهاي روستايي را راهاندازي كنيم.
وي هدف اين مجتمعها را شناسايي جامعه هدف و به اجرا در آوردن تمامي برنامههاي سازمان بهزيستي در سطح كلان دانست.
رئيس سازمان بهزيستي استان اذعان داشت: از ابتداي انقلاب تا پايان سال 84 و با عنايت دولت نهم، توانستيم مراكز مجتمع روستايي را از 12 تعداد در سطح استان به 20 تعداد برسانيم كه اين امر باعث شد كه جامعه هدفمان را مشخص و خدمات اين سازمان را به آنها ارائه دهيم.
وي با بيان اينكه با مشاركت مردمي و همكاري سازمان بهزيستي كشور در سال گذشته توانستيم مجوز 114 واحد مسكوني براي معلولان و مددجويان ارائه دهيم، افزود: تا پايان سال 83 تنها 38 مسكن براي معلولان ساخته شده بود ولي تا پايان 86 و هفته دولت 196 مسكن ساخته و به مددجويان تحويل داده شد.
جاودانسيرت گفت: سياست سازمان بهزيستي توانمندسازي افراد جامعه هدف و زير پوشش درآوردن آنهاست كه با ايجاد اشتغال پايدار، توانستيم آنها را به مرحله خودكفايي برسانيم.
وي با اشاره به اينكه تا پايان سال 83 مبلغ 083/4 ميليون ريال در اشتغال هزينه شده، افزود: اين مبلغ تا پايان سال 86 بالغ بر 486/20 ميليون ريال افزايش داشته است.
جاودانسيرت گفت: اين اعتبار از طريق وام صندوق مهر امام رضا (ع)، بيمه كارفرمايي، بنگاههاي كوچك و زودبازده پرداخت شده است.
وي تصريح كرد: بيش از 385 خانوار در حوزه توانبخشي و اجتماعي به مرحله خودكفايي رسيدند.
رئيس سازمان بهزيستي استان در حوزه فرهنگي و پيشگيري اذعان داشت: يكي از سياستهايي كه دولت نهم داشت، واگذاري خدمات سازمان به بخش خصوصي و در واقع توسعه بخش خصوصي بوده است.
وي با بيان اينكه در اين زمينه يكي از سازمانهاي بسيار پيشرو در سطح كشور هستيم، افزود: با عنايت دولت نهم، بخش عظيمي از فعاليتهاي دولتي سازمان بهزيستي مانند مراكز ژنتيك، غربالگري، درمان اعتياد، پايگاه سنجش بينايي، درمان بيماريهاي رواني به بخش خصوصي واگذار شده است.
جاودانسيرت يادآور شد: در حال حاضر 438 مركز و پايگاه خصوصي در سطح استان فعاليت ميكنند.
وي اظهار داشت: يكي از نيازهايي كه در حوزه فرهنگي و پيشگيري احساس ميشود موضوع آموزش مهارتهاي زندگي به افراد زير پوشش بود كه سازمان بهزيستي با هدف آگاهي و آموزش پيش از ازدواج، آموزش زندگي خانواده، پيشگيري از معلوليت، تحول خوبي در اين امر ايجاد كرده است.
جاودانسيرت با اشاره به اينكه معلوليتها در سطح استان آمارهاي بالايي را به خود اختصاص دادهاند، افزود: با وجود اينكه در حوزه توانبخشي 8 هزار نفر زير پوشش خدمات حمايت بهزيستي قرار دارند، افراد فراواني وجود دارند كه به علت كمبود اعتبار زير پوشش قرار نگرفتهاند و حمايت و تلاش جدي مسئولان استاني و كشوري را ميطلبد تا با افزايش اعتبارات در اين حوزه، بتوانيم افراد بيشتري را زير پوشش قرار دهيم.
رئيس سازمان بهزيستي استان كهگيلويه و بويراحمد افراد زير پوشش را شامل مستمريبگيران، دانشآموزان و دانشجويان، بيماران رواني و ضايعات نخاعي دانست و افزود: يارانهاي كه به اين افراد پرداخت ميشد، رشد 25 درصدي را شاهد بوده است.
جاودانسيرت با اشاره به اينكه كمترين هزينه كه به يك معلول در خانواده داده ميشود 320 هزار ريال است، افزود: در راستاي ارائه خدمات مطلوبتر پروندههاي معلولان و سالمندان را به بخش خصوصي واگذار كرديم.
رئيس سازمان بهزيستي استان راهاندازي مراكز نگهداري سالمندان، عقبماندههاي جسمي و ذهني و بيماران رواني و يك مركز نگهداري روزانه سالمندان و بيماران رواني از ديگر خدمات ارائه شده به جامعه هدف بهزيستي در حوزه توانبخشي عنوان كرد.
وي با بيان اينكه سازمان بهزيستي به تنهايي توانايي كمك به جامعه هدف را ندارد، گفت: از ارگانها، سازمانها و نهادها از جمله شهرداري و مسكن شهرسازي تقاضا داريم براي مناسبسازي فضاي فيزيكي نگهداري معلولان بيش از پيش اين سازمان را حمايت كنند.
وي افزود: توسعه مراكز آموزشي تربيتي مهد كودكها و روستا مهدها از ديگر اقدامات حوزه امور اجتماعي است كه توانستيم بيش از 204 روستا مهد را در اين راستا راهاندازي كنيم.
جاودانسيرت خاطرنشان كرد: با توجه به مهم بودن بحث تغذيه كودكان، يك وعده غذاي گرم در طول هفته به كودكان زير پوشش روستا مهدها داده ميشود.
وي موضوع ناهنجاريهاي اجتماعي را از مسائل مهم امروزي جامعه عنوان كرد و افزود: در راستاي مقابله با ناهنجاريهاي اجتماعي از جمله كودكآزاري و همسرآزاري، اورژانس اجتماعي راهاندازي شده است و بهزودي شماره تلفن 123 به صورت شبانهروزي در اختيار هماستانيهاي عزيز خواهد بود كه ميتوانند معضلات اجتماعي را با اين تلفن با ما در ميان بگذارند.
رئيس سازمان بهزيستي استان با اشاره به اينكه 22 هزار نفر از سوي اين سازمان براي دريافت سهام عدالت معرفي شدهاند، افزود: از اين تعداد در مرحله اول 11 هزار نفر از سود سهام عدالت برخوردار شدند.
وي با اشاره به اينكه در سال جاري يك هزار خانوار زير پوشش سازمان بهزيستي استان قرار خواهند گرفت، گفت: 500 خانوار در حوزه توانبخشي و 500 خانوار در حوزه اجتماعي است.
وي در ادامه از افزايش مستمري و هزينه زندگي جامعه هدف در سازمان بهزيستي خبر داد و گفت: 60 درصد يارانهها به خانوادههايي كه روابط عاطفي با كودكان خود دارند، پرداخت ميشود.
جاودانسيرت واگذاري پروندههاي جامعه هدف معلولان به بخش خصوصي، شناسايي معلولان در سطح استان، اجراي توانبخشي مبتني بر جامعه در مراكز روستايي، غربالگري شنوايي و غربالگري تيروئيدي را از ديگر اقدامات اين سازمان عنوان كرد و افزود: اميدواريم با خدمات ارزشمندي كه دولت به سازمان بهزيستي داده است، بتوانيم جامع هدفمان را به سوي خودكفايي و توانمند شدن ببريم.
وي يادآور شد: در طي سال جاري يك هزار و 287 نفر از معتادان در مراكز درمان سرپايي مداوا شدند كه هدف ما حمايت از اين افراد براي پذيرش آنها در خانواده و جامعه براي اشتغال و خودباوري است.
رئيس سازمان بهزيستي استان كهگيلويه و بويراحمد يادآور شد: در موضوع ورزش، امسال سه مدال برنز آمادگي جسماني دختران و پسران در جشنواره فرزندان مهر بهزيستي كشور كسب شد. انتهاي پيام/ر
سه شنبه 12 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 281]