واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: اعتياد به تلفن همراه روبه افزايش است
تحقيقات نشان مى دهد كه امروزه تلفن هاى همراه به يك نوع اعتياد تبديل شده است و مردم تمايل زيادى به استفاده و خريد انواع مدل هاى جديد گوشى دارند.
به گزارش موبنا به نقل از سايت دنيوز، در ميان اين افراد تعداد معدودى نيز هستند كه از تلفن همراه انتظار زيادى ندارند و فقط در مواقع ضرورى از آن استفاده مى كنند و حتى نمى دانند برند تلفن همراهشان چيست. مشاهده صحنه هاى مكالمه با تلفن همراه هنگام رانندگى، درسوپر ماركت، هنگام كار در اداره و شركت، در هتل، هواپيما، ايستگاه قطار و ترمينال اتوبوس امروزه در زندگى شهرى و روستايى عادى شده است. سال ها پيش كه اين دستگاه ها وجود خارجى نداشتند مردم اصلا به اين نوع وسايل احساس نياز نمى كردند اما امروزه حتى افرادى كه از تلفن همراه خيلى استفاده نمى كنند، بدون گوشى احساس كمبود و سردرگمى مى كنند. حتى تحقيقات نشان داده كه بسيارى از افراد آن قدر به اين دستگاه ها وابسته اند كه هر چند لحظه، دستگاه خود را كنترل مى كنند كه مبادا پيامى دريافت كرده باشند يا دستگاه تلفن همراهشان خاموش شده باشد. اين تحقيقات همچنين ثابت كرده كه اكثر افراد نگران تمام شدن شارژ باترى گوشى تلفن همراه هستند كه اين مورد باعث آشفتگى و عصبانيت شان نيز مى شود. پيشتر در خبرها آمده بود كه دو كودك اسپانيايى كه به شدت به تلفن همراه معتاد شده بودند به كلينيك بهداشت روانى فرستاده شدند. اين دو كودك ۱۲ و ۱۳ ساله به طور متوسط ۶ ساعت در روز را با تلفن همراه خود سپرى كرده و به مكالمه، ارسال پيام كوتاه و يا بازى مى پرداختند. خانواده هاى اين دو كودك هنگامى كه متوجه شدند آنها بدون تلفن همراه قادر به انجام فعاليت هاى روزانه خود نيستند نگران شده و به دنبال راهى براى رفع و حل اين مشكل برآمدند. اين دو كودك دچار افت تحصيلى شده بودند و خانواده هاى خود را مجبور به پرداخت به هزينه هاى هنگفت تلفن همراه مى كردند. به گفته «Maite Utges» مدير مركز بهداشت و سلامت ذهنى كودكان و نوجوانان در شهر ليديا واقع در شمال شرق اسپانيا، يك سال طول مى كشد تا اين كودكان اعتياد به تلفن همراه را ترك كنند.وى توضيح مى دهد: اين اولين بار است كه ما درمان اعتياد و وابستگى به تلفن همراه را تجربه مى كنيم. هر دوى اين كودكان دچار اختلالات ذهنى هستند و افت تحصيلى و پرخاشگرى آنها نيز به اعتياد آنها مربوط است. اين دو كودك ۱۸ ماه است كه تلفن همراه را خريدارى كرده اند و در اين مدت هيچ كنترلى در استفاده از آن از طرف پدر و مادر آنها صورت نگرفته است.
يك تحقيق بين المللى ديگر نشان داده است كه نوجوانانى كه بيش از حد از تلفن همراه استفاده مى كنند، به عبارت ديگر معتاد به اين ابزار ارتباطى هستند، دچار آشفتگى در خواب، استرس و پريشانى مى شوند. تحقيقات همچنين نشان مى دهد كه نوجوانانى كه به تلفن همراه معتاد شده اند دچار مشكل بى خوابى و ناراحتى هاى روحى مى شوند. نتايج اين تحقيقات كه در كنفرانس «بررسى خواب نوجوانان» در آمريكا اعلام شده است، نشان مى دهد كه نوجوانانى كه در روز بيش از ۱۵ تماس تلفنى دارند يا بيش از ۱۵ پيام كوتاه ارسال مى كنند دچار مشكل كم خوابى مى شوند و در مقايسه با نوجوانان ديگر كه كمتر از ۵ تماس تلفنى در روز دارند، دچار مشكلات روانى بيشترى هستند. همچنين تحقيقات ديگرى كه روى ۲۱ نوجوان در سوئد انجام شد، نشان داده است كه نوجوانانى كه بيش از ۱۵ تماس تلفنى و ارسال پيام كوتاه در روز دارند، زمان بيشترى را با رايانه سپرى مى كنند، از مشروبات الكلى بيشتر استفاده مى كنند، ساعت خواب نا منظمى دارند، به سختى از خواب بيدار مى شوند و در وسط روز احساس خستگى بيشترى مى كنند. به گفته «Badre» كه اين تحقيق را مديريت كرده است، اعتياد به تلفن همراه در بين كودكان و نوجوانان همه گير شده است و كودكان از سنين بسيار پايين استفاده از تلفن همراه را آغاز مى كنند. تحقيق ديگرى كه توسط «فرد دنر» در دانشگاه «كنتاكى» در آمريكا روى ۸۸۲ نوجوان انجام شد، نشان مى دهد، نوجوانانى كه كمتر از ۸ ساعت در شب مى خوابند بيش از حد از تلفن همراه استفاده مى كنند و دچار مشكلات احساسى و روحى و در خط بيمارى تزلزل شخصيتى قرار دارند.
سه شنبه 12 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابرار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]