واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تغيير ساعت رسمي كشور در ماه مبارك رمضان !
تغيير ساعت رسمي كشور براساس قانون به منظور بهره مندي بيشتر مردم از فرصت روز و در واقع براي ارزش گذاري به « وقت مردم » است كه مورد تاكيد آموزه هاي ديني و علماي اخلاق و انديشمندان حكيم است كه فرموده اند :
« مبادرت به كارها در صبحگاهان امري ممدوح است » « فرصت ها بسان ابر مي گذرد » « وقت طلا است » . بنابر اين هر اقدامي براي بها دادن به ارزشمندترين سرمايه آدمي كه همانا وقت و زمان اوست امري پسنديده و قابل تحسين است علاوه بر اين هدف مقدس مديريت و بهينه سازي و كاهش مصرف انرژي از اهداف مهم ديگر آن است كه تغيير ساعت در اين راستا مورد قبول و تجربه بسياري از كشورهاي جهان بوده و نزد كارشناسان امري قطعي و روشن است . از سوي ديگر منظم بودن اين تغيير امري لازم و موجب تحكيم نظم و انتظام جامعه مي شود و برعكس نامنظم كردن آن و مرتبط نمودن با امور متغير چون ماههاي قمري نظم و نسق جامعه را سست ميكند.
با اين مقدمه كوتاه پيشنهاد عده اي از دولتمردان و مجلسيان براي تغيير ساعت رسمي كشور از 12 شهريور (مصادف با اول ماه مبارك رمضان ) با مصوبه مجلس شوراي ا سلامي كه قانون رسمي كشور است مغايرت دارد و برخلاف تاكيدات مقام معظم رهبري نسبت به اجراي قانون مي باشد علاوه بر آن ضرورتي براي آن ديده نمي شود دليل آنرا در چند نكته ذكر مي كنم :
1 ـ درصورت پذيرش اين پيشنهاد بايد همه ساله زمان عقب كشيدن ساعت رسمي كشور حداقل ده روز تغيير پيدا كند يعني در سال آينده زمان تغيير ساعت رسمي كشور « دوم شهريور » و سال بعدي « 25 مرداد » و همينطور با تغييرات مكرر روبرو خواهد شد كه با نظام حكومتي و نسق كارهاي اجتماعي سازگار نيست .
2 ـ عدم تغيير ساعت رسمي در ماه رمضان هيچ مشكلي براي مردم عزيز و روزه داران ايجاد نمي كند چرا كه اوقات شرعي هر روز برمبناي ساعت رسمي كشور از طريق رسانه هاي عمومي به اشكال گوناگون اعلام مي شود و اكثر مردم در دورافتادترين نقاط كشور و روستاها با اين امور كاملا آشنا هستند و راديو تلويزيون وقت اذان صبح (امساك ) و اذان مغرب (افطار) را مرتبا اعلام مي كند و كسي از اين جهت مشكلي پيدا نخواهد كرد و از 31 شهريور مصادف با 20 ماه مبارك رمضان كه ساعت به عقب كشيده خواهد شد مردم با توجه به اهميتي كه به مسائل مذهبي و ديني خود دارند با اطلاع رساني قبلي به اين موضوع توجه كافي خواهند داشت همچنانكه به تغيير يك دقيقه اي هر روز توجه لازم دارند. آيا مردمي كه با تغييرات يك دقيقه اي اوقات شرعي آشنا هستند به تغيير يكساعتي توجه نخواهند كرد ! در زمانهاي قديم كه هيچكدام از اين وسايل ارتباط جمعي نبوده مردم دريافتن اوقات شرعي چندان مشكلي نداشتند حال جاي بسي تعجب است كه كسي بگويد در عصر ارتباطات با وجود اطلاع رساني لحظه اي در اين خصوص براي مردم مشكلي ايجاد خواهد شد!
3 ـ بر فرض يك در هزار اگر بعضي به اين تغيير توجه نكردند و در اثر غفلت و نسيان و جهل در امساك يا افطار به اشتباه افتادند كه فرض آن بسيار نادر است و در قانونگذاري و مسائل اجتماعي اصل را بر امور نادر و شاذ بنا نمي گذارند حكم چنين كسي برمبناي فتاواي فقها عظام و مراجع عاليقدر روشن است .
4 ـ ساعت يك امر قراردادي و باصطلاح اعتباري است و اصل در اوقات شرعي طلوع فجر صادق و زوال ظهر و مغرب شرعي است كه همواره در تغيير است و بي شك تغيير منظم در امور قراردادي و اعتباري براي تنظيم امور اجتماعي و ديني مورد قبول بوده و مشكلي ايجاد نمي كند و برعكس تغيير نامنظم علاوه بر ايجاد تزلزل در قانون مشكل ساز بوده و مقرون به صواب نخواهد بود.
در خاتمه لازم است اين نكته را به دولتمردان عزيز يادآوري كنم خوب است بجاي پرداختن به اين امور جزئي به حل مشكلات اساسي و نيازهاي اقتصادي و معيشتي مردم بپردازند و مردم به اين امور خود آشناترند و بطور دقيق آنها را تنظيم و رعايت مي نمايند و كسي لازم نيست از اين جهت نگران باشد.
سيد محمدرضا ميرتاج الديني
نماينده تبريز اسكو و آذرشهر
و عضو هيات رئيسه مجلس شوراي اسلامي
دوشنبه 11 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]