تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز در اول وقت خشنودى خداوند، ميان وقت رحمت خداوند و پايان وقت عفو خداوند است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816388659




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تندیس خیام نیشابوری در دانشگاه اسپانیا رونمایی شد!!!


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: تندیس حکیم عمرخیام نیشابوری به عنوان نخستین تندیس یک شخصیت ایرانی در اسپانیا در محوطه‌ی دانشکده زبان وادبیات این دانشگاه، همزمان با روز بزرگداشت این ادیب و دانشمند ایرانی، رونمایی شد.

[تصویر: 785.JPG]



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این مراسم با حضور دكتر خرمشاد رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همراه بود.
همچنین در كنار این مراسم همایشی علمی برپا یود كه دکتر «کارمن اسکریبانو رودناس» از دانشگاه سنپابلو ، «سانتیاگو اسکوبارگومز» از دانشگاه کمپلوتنسه (درباره‌ی عمر خیام فیلسوف) و «خوسه فرانسیسکو کوتیاس» از دانشگاه آلیکانته (درباره عمر خیام شاعر)، مقالات علمی خود را ارائه دادند.
در حاشیه این مراسم نمایشگاهی از کتاب‌های نوشته شده دربار‌ه‌ی خیام و هم‌چنین رباعیات این دانشمند و شاعر ایرانی به زبان اسپانیولی برپا شد.

[تصویر: 787.JPG]


اداره كل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اعلام كرد: در این آیین كه به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و با همکاری دانشگاه کمپلوتنسه مادرید، روز چهارشنبه 28 اردیبهشت ماه برگزار شد، شماری از شخصیت‌های فرهنگی و علمی ایرانشناسان استادان مقامات دانشگاهی ، صفاری سفیر جمهوری اسلامی، سرپرست رایزنی فرهنگی كشورمان و علاقمندان به فرهنگ ایران زمین حضور داشتند.
دکتر خرمشاد رییس سازمان فرهنگ وارتباطات در سخنانی به بررسی و تحلیل شخصیت خیام پرداخت و اظهار كرد: به عنوان یک ایرانی، جز تشکر نمی توانم چیزی بگویم. هزار سال پس از خیام و هزاران کیلومتر دورتر از سرزمین خیام در اسپانیا افرادی گرد هم آمده اندو درباره شخصیت ادبی ، فلسفی و علمی صحبت می‌کنند.

[تصویر: 786.JPG]


وی خاطرنشان كرد: به عنوان یک همیشه دانشجو، این پرسش را مطرح می‌کنم که «چرا ما و شما خیام را بزرگ می دانیم و تجلیل می کنیم؟» دلیل اول این است که عمر خیام مرد علم و فرهنگ بود و دلیل دوم این که خیام عالمی چند وجهی و پیچیده بود. خیام رساله هایی در باره مکانیک ، هیدرواستاتیک، هواشناسی، نظریه در مورد موسیقی و بحثی در مورد هندسه تزئینی دارد. گفته می شود که گنبد شمالی مسجد اصفهان بر اساس محاسبات خیام طراحی شده است.

[تصویر: 788.JPG]


رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: آخرین رساله فلسفی او نشانگر گرایش‌های اوست . او یک عارف بود زیرافرق هست بین عرفان و تصوف ، عرفان در چارچوب تشیع و تصوف در چارچوب اهل سنت مطرح است. در اثبات عارف بودن خیام مطالبی گفته شده است که به مواردی اشاره می کنم. بعضی ها او را حجه الحق و بعضی ها او را امام نامیده اند.. اینها واژگانی است که به عرفا نسبت داده می شود.

[تصویر: 789.JPG]


وی تصریح كرد: بعضی می گویند خیام فقیه بوده و علاو ه بر این طبیب هم بوده است. زیرا گفته می شودبه طور مشخص آبله سلطان سنجر را درمان کرده است. عمر خیام به عنوان کسی که در نیشابور و خراسان زاده شده است هم عصر کسان دیگری بوده است، وقتی خیام زندگی خود را شروع می کند ابن سینا و بیرونی در انتهای زندگی خود بوده اند . فارابی، رازی، ابن سینا و بیرونی همه عالم بوده اند شبیه خیام. این عصر یعنی هزار سال پیش تصویر ایران را در حوزه علمی شان می دهند. وقتی همزمان در نقاط مختلف ایران کسانی مثل خیام زندگی می کردند یعنی در ایران فضای علمی حاکم بود. یعنی ایران فقط سرزمین شعر نبوده ، سرزمین طب، عرفان ، فلسفه ، ریاضی و نجوم و ... بوده است.
دكتر خرمشاد گفت: خیام خیلی پیش از کپرنیک به غزالی ثابت کرده که جهان به دور زمین نمی گردد و دو حرکت وضعی و انتقالی دارد. تقویم جلالی به عنوان تقویم ایران و افغانستان کم خطا ترین تقویم بشری است که خیام تنظیم نموده است به عنوان یک مرد فرهنگی رساله ای به نام نوروزنامه دارد که در آن با نثری بسیار زیبا نوروز را توصیف کرده است. رسیدن علم خیام از ده قرن تاکنون و جریان یافتن علم او در ایران که تا روم گسترده بود نشان می دهد که علم در روزگاران قدیم حد و مرز نداشته است و اجداد ما بخل نداشته اند و آن را اشاعه می دادند.
در پایان رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تصریح كرد: امیدوارم که در عصر ما هم اینگونه باشد و همه ملت ها از دستاوردهای علمی بهره مند شود. به عنوان یک معلم ایرانی شهادت می دهم که ایران بازگشت به عصر طلایی علم و تمدن را پایه گذاری کرده است. با همه سر و صداهای تبلیغاتی ایران برای رسیدن به قله های علم و تمدن مصمم است. در این جستجو بعضی از پارادوکس های مدرنیته حل می شود. از جمله پارادوکس علم و دین و این شرایطی است که امیدواریم با رسیدن به آن با کمک دوستان و علاقمندانش خدمتی به همه انسانیت شود





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن