واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نشست اتحاديه اروپا بدون تصميمي مهم در حمايت از گرجستان پايان گرفت دو دستگي اروپاييان در برابر روسيه
گروه بين الملل؛ نشست اضطراري اتحاديه اروپا كه با هدف بررسي موضوع بحران قفقاز برگزار شده با انتشار بيانيه يي به كار خود پايان داد. در اين بيانيه از روسيه خواسته شده است بيش از اين خود را در انزوا از اروپا قرار ندهد. رهبران اروپايي متفقاً تاكيد كردند حمله روسيه به گرجستان غيرقابل قبول بوده و روابط اين كشور با اروپا را در مسير ناهمواري قرار داده است.ديروز دوشنبه، نشست اضطراري اتحاديه اروپا براي بررسي بحران قفقاز برگزار شد و انگليس از نمايندگان كشورهاي اروپايي خواست با در نظر گرفتن اقدامات نظامي روسيه در گرجستان روابط و شراكت خود را با روسيه به حال تعليق درآورند. سخنگوي گوردون براون نخست وزير انگليس با اعلام اين خبر افزود؛ «ما معتقديم براي بازبيني بنيادي در كيفيت روابط روسيه با اتحاديه اروپا بايد تعليق مذاكرات دوجانبه با روسيه را كه با هدف شراكت و همكاري بيشتر ميان روسيه و اتحاديه اروپا انجام مي شود، در نظر بگيريم. گوردون براون نخست وزير انگليس ديروز (دوشنبه) براي شركت در نشست اضطراري پارلمان اروپا وارد بروكسل شد. اگرچه برخي كشورهاي اروپايي خواستار پاسخگويي به اقدامات روسيه در گرجستان شده اند اما از احتمال تحريم روسيه كمتر سخن به ميان آمده است.از ديگر سو خبرها از بروكسل حاكي از آن است كه كشورهاي اروپايي در خصوص چگونگي پاسخگويي به اقدامات روسيه در گرجستان دچار نوعي دودستگي شده اند. فرانسه، آلمان و ايتاليا اعلام كرده اند اعمال هرگونه اقدامات تنبيهي عليه روسيه كه بزرگترين تامين كننده انرژي مورد نياز اروپا است، اقدامي ناپخته است و بايد از آن پرهيز كرد. در مقابل گوردون براون نخست وزير انگليس همچنان به برخورد شديد با روسيه اصرار دارد. از سوي ديگر فرانسيس فيلون وزير امور خارجه فرانسه كه كشورش رياست دوره يي اتحاديه اروپا را نيز برعهده دارد، گفت؛ «امروز بحث تحريم مطرح نيست و بيشتر بحث گفت وگو مطرح است.» سيلويو برلوسكوني نخست وزير ايتاليا نيز اعلام كرد كشورش انتظار ندارد تصميماتي در اتحاديه اروپا اتخاذ شود كه شرايط را وخيم تر كند. برلوسكوني در گفت وگويي با كانال 5 تلويزيون ايتاليا گفت؛ «روسيه همچنان از چنان توانايي هسته يي برخوردار است كه مي تواند بيست بار جهان را نابود كند. روسيه كشوري است با رشد متوسط اقتصادي 7 تا 8 درصد در سال كه از منابع عظيم نفت و گاز برخوردار است.» برخي از كشورهاي اروپايي نظير آلمان و فرانسه از بيم تخريب مناسبات خود با روسيه و واكنش شديد مسكو، خواستار اتخاذ موضعي ملايم تر درخصوص روسيه هستند.
از سوي ديگر ديميتري مدودوف رئيس جمهور روسيه در آستانه برگزاري نشست اتحاديه اروپا به كشور عضو اين اتحاديه هشدار داد كه در صورت وضع هرگونه تحريمي عليه روسيه، مسكو نيز تلافي كرده و هيچ گونه عقب نشيني از تصميم خود مبني بر به رسميت شناختن استقلال آبخازي و اوستياي جنوبي نخواهد داشت. مدودوف در مصاحبه با تلويزيون روسيه گفت؛ «اعمال تحريم به وضع قوانين ويژه يي نياز دارد كه در صورت لزوم ما نيز مي توانيم چنين قوانيني وضع كنيم.» از سوي ديگر در حالي كه غرب سعي دارد به نحوي حمايت خود را از ميخائيل ساكاشويلي رئيس جمهور گرجستان نشان دهد، روز گذشته سرگئي لاوروف وزير امور خارجه روسيه بار ديگر درخصوص حمايت اروپا از گرجستان هشدار داده و اعلام كرد مسكو خواستار خلع ساكاشويلي از قدرت در گرجستان است. لاوروف در بخشي از سخنان خود كه بوي تهديد نيز مي داد، گفت؛ «اگر ايالات متحده امريكا و متحدان اروپايي اش به جاي در نظر گرفتن منافع ملي خود و منافع مردم گرجستان از رژيم ساكاشويلي جانبداري كنند مرتكب اشتباهي تاريخي خواهند شد.» اين اظهارات لاوروف درست ساعاتي پيش از برگزاري نشست اتحاديه اروپا در بروكسل ايراد شد. لاوروف همچنين با ابراز اميدواري از اينكه نشست اتحاديه اروپا تصميمي منطقي را در پي داشته باشد، گفت؛ «اميدوارم آنها با در نظر گرفتن منافع بنيادي اروپا تصميم گيري كنند.» در خلال ماه گذشته با در گرفتن جنگ ميان روسيه و گرجستان، روابط روسيه و غرب به تيره ترين سطح خود پس از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي سابق رسيده است. روسيه همچنين در موضع گيري ديگري به منظور اعمال فشار بر اروپا و امريكا اعلام كرده است احتمال مي دهد كشتي هاي امريكايي كه حامل كمك هاي بشردوستانه به گرجستان بوده اند، به اين كشور اسلحه نيز حمل كرده اند. آندره نسترنكو سخنگوي وزارت خارجه روسيه اعلام كرده است چنين ترديدهايي بخشي از انگيزه هاي روسيه را براي مطرح كردن تحريم تسليحاتي گرجستان شكل مي دهد. نسترنكو در كنفرانس خبري خود اعلام كرد ظن و گمان هايي وجود دارد مبني بر اينكه كشتي هاي حامل كمك هاي بشردوستانه به گرجستان، اسلحه و تجهيزات نظامي نيز حمل مي كرده اند. نسترنكو همچنين اعلام كرد روسيه از حضور پليس بين الملل و ناظران نظامي بيشتر در اوستياي جنوبي استقبال مي كند.
دوشنبه 11 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]