واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: كوتاه و خواندني
ضربان قلب بيش از هفتاد بار خطر ناك است
پزشكان متخصص جراحي قلب موسوم به "كنگره جامعه اروپايي قلب" ديروز در همايشي بين المللي اعلام كردند اگر قلب انسان بيش از هفتاد مرتبه در دقيقه ضربان داشته باشد خطر ناك است.
به گزارش واحد مركزي خبر به نقل از پايگاه اينترنتي خبرگزاري آنسا پزشكان حاضر در اين كنگره ساليانه گفتند اگر قلب انسان بيش از هفتاد بار در دقيقه بتپد، شخص با خطر انفاركتوس مواجه مي شود.
نتايج بدست آمده ، حاصل انجام تحقيقات و تلاش روبرتو فراري مدير كلينيك قلب دانشگاه فرارا است كه طي برگزاري اين كنگره نيز رياست كنگره جامعه اروپايي قلب را بر عهده داشته است.
اين تحقيق تحت عنوان "توجه ويژه به فركانس ضربان قلب" در مجله لانست در شماره آخر ماه آگوست به چاپ رسيده است . اين كنگره تا سال 2010 ميلادي به كار خود ادامه خواهد داد.
پزشكان تصريح كردند از امروز ضربان بالاي نبض بايد به عنوان عاملي خطر ناك همانند كلسترول در نظر گرفته شود. بر اساس تحقيقات به عمل آمده اگر فردي سالم داراي ضربان قلب بيشتري باشد بهترين روش براي كاهش تعداد ضربان، انجام تمرينات فيزيكي ساده اما دائمي است. زيرا تمرينات فيزيكي ساده و مداوم طي روز تعداد ضربان قلب را كاهش مي دهد. رئيس اين تيم پزشكي گفت كاري كه قلب ما طي يك روز انجام مي دهد باور كردني نيست. قلب ما صد هزار بار ضربان دارد يعني سي و پنج ميليون دفعه طي يك سال كه نه هزار ليتر خون را در بدن به جريان مي اندازد. بنابراين براي انجام تمام اين كارها قلب انسان نياز به سي كيلو گرم انرژي طي يك روز دارد كه اين ميزان با اكسيژني كه به همراه خون به بدن مي رسد تامين مي شود.
فعاليتهاي ميكروسكوپي بدن به تصوير كشيده شد
دانشمندان به كمك تكنولوژي منحصر به فردي فعاليتهاي سيستم پيام رسان شيميايي بدن را مشاهده كردند. به گزارش مهر، محققان دانشگاه ناتينگهام موفق به توليد تكنولوژي منحصر به فردي شدند كه براي اولين بار به آنها اجازه مي دهد به صورت مستقيم و زنده فعاليتهاي ميكروسكوپي شيميايي سيستم پيام رسان بدن را مشاهده كنند.آنها با استفاده از مولكولهاي داروي جديدي كه برچسبي از فلورسانس به آنها متصل شده و يك دستگاه برش ليزري توانستند حركت مولكولهاي حامل فلورسانس و اتصال آنها به گيرنده ها را كه تحت تاثير اشعه درخشان شده بودند، توسط ميكروسكوپهاي حساسيت بالا به صورت زنده و در ابعاد يك تك مولكول مشاهده كنند. اين گيرنده ها (Abenosine) در بدن با اتصال به پروتئينها سبب ايجاد واكنش درون سلولها شده و در قسمت بسيار ريزي از غشاي سلول به نام ميكرودومين كه واكنش سلولها نسبت به داروها و هورمونها را تعيين مي كنند، قرار گرفته اند.محققان بر اين باورند كه اين گيرنده ها نقش مهمي در بروز التهابات دروني بدن داشته و كسب اطلاعات بيشتر در مورد چگونگي شكل گيري آنها در توليد داروهاي ضد التهابي كه تنها بر گيرنده هاي مرتبط با ميكرودومين ها موثر باشند، تاثير مهمي خواهد داشت.
بر اساس گزارش ساينس ديلي، پروفسور استيو هيل محقق و مسئول اين پروژه اظهار داشت: اندازه ميكرودومين ها به اندازه اي است كه مي توان 5 ميليون از آنها را بر روي يك نقطه جا داده و بر روي هر يك از آنها نيز 10 هزار گيرنده قرار داد. اما با وجود كوچكي بيش از حد اين ذرات، تكنولوژي جديد مي تواند نحوه اتصال يك تك مولكول را به يكي از اين گيرنده ها دقيقا در زمان اتصال به تصوير بكشد.اين سيستم نوين ديدگاه جديدي نسبت به فعاليتهاي دروني بدن و همچنين شيوه هاي جديد براي توليد دارو براي بيماريهايي نظير آسم و آرتروز با تاثيرات جانبي كمتر به دنبال داشته و مي تواند تاثير گيرنده هاي آدنوزين را در بروز انواع بيماريها در انسان كشف كند.
زنان خانه دار در معرض خطر اگزماي غيرآلرژيك
يك فوق تخصص پوست گفت: زنان خانه دار به دليل تماس با مواد شوينده و سفيد كننده و مواد شيميايي در معرض اگزماي غيرآلرژيك هستند; چرا كه تماس مداوم پوست با مواد شوينده باعث از بين رفتن لايه هاي محافظ پوست شده و اين امر منجر به نازك شدن و در نتيجه ترك خوردن پوست مي شود. دكتر كامران بليغي، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفت وگو با ايسنا ، در تعريف اگزما اظهار كرد: اگزما به طور كلي به واكنش هاي التهابي پوست اطلاق مي شود به صورتي كه ابتدا در لايه هاي فوقاني پوست، آب جمع مي شود و بعد از مدتي تاول ها خشك شده، فرو مي ريزد و خارش شديدي در محل ايجاد مي كند. وي در ادامه با اشاره به اين كه در ايجاد اگزماي پوستي عوامل ژنتيكي نقش مهمي ايفا مي كنند، گفت: با اين حال برخي عوامل محيطي و بيروني نيز در تشديد اگزما نقش دارند. دكتر بليغي با دسته بندي اگزماهاي تماسي به دو دسته حساسيت زا (آلرژيك) و غيرحساسيت زا (غيرآلرژيك) در توضيح اگزماي تماسي غيرآلرژيك گفت: اين نوع اگزماي پوستي در اثر تماس با يك ماده محرك به وجود مي آيد و به زمينه هاي ژنتيكي فرد مربوط نمي شود. وي در مورد ويژگي هاي تحريك كننده ماده محرك، بر پوست تصريح كرد: فرمول شيميايي ماده، قدرت نفوذ در پوست و pH ماده محرك مهمترين عوامل تحريك كننده پوست و ايجاد اگزماي پوستي غيرآلرژيك هستند. وي در پايان با تاكيد بر نقش مهم ژنتيك در بروز اگزماي آلرژيك اضافه كرد: تماس با فلزات مانند نيكل كه در زنان بيشتر نمود پيدا مي كند و كرومات در سيمان كه يك واكنش آلرژيك در محل تماس با آن ماده و يا حتي محل هاي دور ديده مي شود، از شايع ترين علل محيطي اگزماي آلرژيك محسوب مي شوند.
آسيب مغزي خطر ابتلا به آلزايمر را افزايش مي دهد
پژوهشگران دريافته اند; آسيب مغزي مي تواند خطر بروز آلزايمر را افزايش دهد.
به گزارش ايسنا، نتايج يك تحقيق جديد كه در مجله علمي "سانيسل" منتشر شده است، نشان مي دهد كه آسيب هاي مغزي مي تواند در تشكيل پروتئيني نقش داشته باشد، اين پروتئين با بيماري آلزايمر در ارتباط است. گروه محققان از دانشگاه هاي واشنگتن و ميلان مي گويند; يافته هاي آنها توجيه مي كند كه چرا جراحات مغزي خطر بروز آلزايمر را افزايش مي دهد.
اين پژوهش نشان داد: چنين آسيب هاي مغزي مي تواند باعث افزايش مقدار پروتئين آميلوئيد بتا شود كه اين امر نيز به نوبه خود باعث افزايش ميزان پلاك هاي آميلوئيد در ارتباط با بيماري آلزايمر مي شود. دكتر ديويد برودي از دانشگاه واشنگتن دراين باره اظهار داشت: سطح اين پروتئين بلافاصله پس از آسيب مغزي تشديد مي شود و به تدريج كاهش مي يابد اما در واقع همزمان با بهبود حال بيمار، اين ميزان افزايش پيدا مي كند. وي تاكيد كرد كه اين تحقيق سوالات بيشتري را در ذهن متخصصان بوجود آورده است كه به مطالعات ادامه خواهند داد.
اروپا هم نسبت به خطرات عوارض جانبي تزريق بوتاكس هشدار داد
طبق يك گزارش جديد كه در آلمان منتشر شده است، چند ماه پس از هشدار مقامات آمريكايي نسبت به تزريق بوتاكس، مقامات اروپايي نيز نسبت به خطرات عوارض جانبي احتمالي تزريق اين ماده برطرف كننده چين و چروك هاي صورت هشدار دادند.
به گزارش ايرنا به نقل ازخبرگزاري فرانسه، در هفته نامه "فوكوس" آمده است، سازمان داروهاي اروپا" كه در لندن مستقر است تا اوت 2007 بيش از 600 مورد تاثير منفي را كه بالقوه با تزريق اين درمان آرايشي پر طرفدار مرتبط بود به ثبت رسانده است كه در 28 مورد مصرف كننده هاي بوتاكس جان خود را از دست داده اند. سم بوتولينوم كه بوتاكس از آن تهيه مي شود، يك سم طبيعي است كه در غذاهاي در حال فاسد شدن يافت مي شود و 40 ميليون برابر قوي تر از سيانور است.
فوكوس نوشت، در آلمان "موسسه فدرال محصولات دارويي و پزشكي" 210 گزارش با يك ارتباط مشكوك با بوتاكس دريافت كرده است كه پنج مورد به مرگ منجر شده است.
ميليون ها نفر در سراسر جهان از بوتاكس براي برطرف كردن چين و چروك هاي صورت خود استفاده مي كنند. در آمريكا و اروپا استفاده از سم بوتولينوم از جمله بوتاكس براي درمان بيماري هايي از جمله گرفتگي هاي عضلات پلك يا گردن ، برطرف كردن خطوط صورت يا عرق كردن زيادي تاييد مي شود. "اداره نظارت بر دارو و غذاي آمريكا" (اف.دي.اي) در ماه فوريه هشدار داد كه استفاده از بوتاكس مي تواند عوارض جانبي جدي از جمله مرگ به همراه داشته باشد اما استفاده از آن را ممنوع نكرد. اين سازمان در آن زمان تاييد كرد كه در ميان اين تلفات هيچ بيماري كه بوتاكس را براي مصارف آرايشي مصرف كرده بود، ديده نشده است اما مصرانه از مردم درخواست كرد كه نسبت به خطرات ناشي از عوارض جانبي اين ماده هشيار باشند. مقامات گفتند، تزريق دوزهاي كم بوتاكس ماهيچه را فلج مي كند و از انقباض آن براي چهار تا شش ماه جلوگيري مي كند كه اين ويژگي براي برطرف كردن موقت خطوط اخم مطلوب به نظر مي رسد اما اگر اين ماده اشتباها روي ماهيچه هاي ديگراثر كند بالقوه كشنده است.
افزايش احتمال پوسيدگي دندان كودكان
با مصرف قطره آهن
يك دندانپزشك كودكان اظهار كرد: وجود ساكاروز در برخي از داروها و قطره هايي همچون آهن و مصرف آنها توسط كودكان، استعداد پوسيدگي يا شروع دندان درد را در آنها افزايش مي دهد.
دكتر هايده پژند، متخصص دندانپزشكي كودكان و استاد دانشكده دندانپزشكي مشهد در گفتگو با ايسنا با بيان اين مطلب گفت: يكي از نگراني هاي مادران، ايجاد لكه هاي زردرنگ روي دندان هاي كودكان است كه بر اثر مصرف شربت ها و داروهاي خوراكي قطره آهن تتراساكلين به وجود مي آيند كه هيچ جاي نگراني نيست.
دكتر پژند افزود: اين لكه هاي رنگي براثر رنگ گرفتن لكه هاي ناشي از پوسيدگي به وجود مي آيند (مخصوصا در ابتداي پوسيدگي كه لكه هاي سفيد رنگي روي دندان ايجاد مي شود).
وي در پايان به مادران توصيه كرد: به منظور پيشگيري از رنگ گرفتن و پوسيدگي دندان ها در اثر مصرف داروهاي حاوي قند و ساكاروز ، حتما بايد بعد ازمصرف، دندان هاي كودكان را با آب و پنبه يا گوش پاك كن تميز كنند.
دوشنبه 11 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 456]