واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: معاون سازمان ملي جوانان: بحران هويت در ايران وجود ندارد
تهران -خبرگزاري ايسكانيوز: معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان تاكيد كرد: با توجه به آمارهاي پيمايش ملي هويت جوانان در ايران بحران هويت وجود ندارد.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" ، دكتر اسحاقي در نشست خبري درباره نتايج پيمايش ملي هويت جوانان و ويژگيهاي اين پيمايش به خبرنگاران گفت: مطالعه انجام شده براي اولين بار در كشور به صورت ممتد و طولي و در ادامه ساير مطالعات هويت جوانان در سالهاي 1379 و 1383 سازمان ملي جوانان است.
وي افزود: اين مطالعه داراي سه فاز است كه فاز اول آن انجام شده و فازهاي دوم و سوم آن نيز در حال طراحي است همچنين اميدوارم كه تا پايان سال جاري تحليل جامعي از نتايج اين مطالعه در قالب روندنمايي و پيمايش نسبت به گذشته و آيندهنگاري توسط سازمان ارائه شود.
اسحاقي هدف از اجراي پيمايش ملي هويت جوانان را كشف و شناسايي ارزشهاي ديني و الگوهايي اعلام كرد كه جوانان از آنها تبعيت ميكنند وگفت: اين پيمايش كه در مراكز استانها ، شهرستانها و روستاهاي مهم 30 استان كشور انجام شده است، 7 هزار جوان 14 تا 29 ساله را مورد بررسي قرار داده و سعي شده تا نتايج به دست آمده آن قابل تعميم به كل كشور باشد.
وي با اشاره به ابعاد مورد سنجش هويت جوانان اظهار كرد: در اين تحقيق هويت ديني ، ملي، فردي، جنسي، شغلي و سياسي جوانان مورد سوال قرار گرفته است و در حوزه هويت ديني 4 شاخصه اعتقادي، مناسكي، پيامدي و عاطفي هويت ديني مورد ارزيابي و مطالعه قرار گرفته است.
وي با اشاره به نتايج دو سوال كلي اين پيمايش اعلام كرد: بر اساس نتايج دو سوال كلي اين پيمايش بيش از 70 درصد جوانان خود را فردي مذهبي ميدانند و بيش از نيمي آنان به صورت مرتب نماز ميخوانند. همچنين 31 درصد از آنان نيز نمازهاي خود را به صورت نامنظم ميخوانند و تنها 4 درصد از جوانان اصلا نماز نميخوانند.
اسحاقي افزود: بر اساس نتايج اين پيمايش چنانچه بخواهيم به ابعاد مختلف هويت جوانان نمرهاي از يك تا چهار دهيم كه در آن نمره يك بيانگر نگرش كاملا منفي به آن بعد هويتي و نمره 4 نگرش كاملا مثبت باشد، هويت ديني نمره 23/3، هويت ملي نمره 20/3، هويت فردي 89/2، هويت شغلي 89/2، هويت سياسي 78/2 و هويت جنسي 19/3 را به خود اختصاص ميدهند.
وي در ادامه نتيجهگيري كرد كه نتايج اين تحليل و ساير مطالعات انجام شده توسط نهادها و مراكز مختلف كشور در حوزه جوانان به هيچ وجه به معناي وجود بحران هويت جوانان در كشور نيست و هيچ مقامي در كشور در خصوص بحران هويت و گسست نسلي ادعايي نكرده است.
وي در خصوص نحوه بهرهبرداري از نتايج اين پيمايش در برنامهريزيهاي كلان كشور در حوزه جوانان و ميزان توجه به آمارهاي چالش برانگيز اين پيمايش در اين برنامهريزيها، گفت: وظيفه سازمان ملي جوانان رصد تحولات و تغييرات حوزه جوانان، كشف و تحليل علل و دلايل آنها و ارائه آن به نهادهاي مسؤول و برنامهريز كشور در اين حوزه است.
به گزارش خبرنگار ايسكانيوز ، معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان افزود: اين نتايج هنوز به مراجع رسمي تصميمگيرنده اعلام نشده است در مراحل بعدي اين نتايج به همراه تحليل و ارزيابي گذشته و پيشبيني آينده به اين مراكز ارسال خواهد شد تا برنامهريزيها به نحوي صورت گيرد كه آمارها و شواهد مثبت حفظ و ارتقاء يابند و بخش چالشها نيز بيشتر مورد توجه قرار گيرد تا معضلات و مشكلات آن برطرف شود.
وي تصريح كرد: بخش مثبت اين نتايج باعث افتخار ماست و درباره بخش منفي بايد هشدارها و نگرانيها را جدي بگيريم و براي آن برنامهريزي داشه باشيم. در هر جامعهاي حتي در بهترين شرايط هم برخي نابسامانيها وجود دارد كه جامعه ما نيز از اين قاعده مستثني نيست.
اسحاقي اعلام كرد: برنامه ملي هويت جوانان كه در حال حاضر در دستوركار سازمان ملي جوانان است، با توجه به نتايج اين پيمايش بازبيني خواهد شد.
بر اساس نتايج پيمايش ملي هويت جوانان در بعد اعتقادي هويت ديني، 25 درصد از اين جوانان نهي از منكر را وظيفه عالمان ديني دانستهاند و 56 درصد نيز با اين عقيده كه عقايد ديني افراد امري شخصي و فردي است مخالف بودهاند.
بيش از 80 درصد جوانان در اين تحقيق اعتقاد داشتهاند كه اگر امربه معروف و نهي از منكر در جامعه اجرا شود مانع فساد و بيبند و باري در جامعه خواهد شد و 30 درصد از آنان نيز بر اين جمله كه «تلاش و كوشش در سرنوشت ما تاثيري ندارد و هر چه خداوند بخواهد همان اتفاق خواهد افتاد» باور كامل داشتهاند.
31 درصد جوانان اعلام كردهاند كه گاهي اوقات وقتي كار زيادي دارم، نماز نميخوانم و 79 درصد از آنان ترجيح ميدهند به جاي رفتن به حج مستحب هزينه آن را صرف امور خير ديگري نمايند. 53 درصد از جوانان معتقدند كسي كه نماز نميخواند، ديندار نيست و 15 درصد اعلام كردهاند كه چون فايده نماز خواندن برايشان مشخص نيست، نماز نميخوانند.
در بعد هويت ملي تنها 18 درصد از جوانان آروز داشتهاند كه در كشوري به غير از ايران به دنيا ميآمدند و 82 درصد از پاسخدهندگان پس از سفر به خارج كشور، براي برگشت به ايران علاقهمند بودهاند، براساس نتايج اين پيمايش، در بعد هويت ديني و ملي زنان بيش از مردان و افراد تحصيل كرده بيش از سايرين، احساس هويت داشتهاند.
در بعد هويت فردي ، 35 درصد از جوانان آروز داشتهاند كه فرد ديگري باشند و بعد در هويت شغلي نزديك به 80 درصد از پاسخگويان به اين عبارت كه «با بررسيهايي كه انجام دادهام اكنون شغل مناسب خود را شناخته و براي رسيدن به آن برنامهريزي دارم» پاسخ منفي دادهاند.
در بعد هويت سياسي جوانان، 36 درصد از جوانان به سياست و اعتقادات سياسي هيچ اهميتي نميدهند و در بعد هويت جنسي 5/79 درصد از پاسخگويان از جنسيت خود راضي بودهاند و نزديك به 20 درصد آنها كه اغلب آنان را زنان تشكيل ميدهند، از جنسيت خود ناراضياند و علاقه داشتند كه جنسيت مخالف را داشتند./146/125
دوشنبه 11 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]