واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: مسافران مسير خاوران- آزادي : منتظر تكميل دومين خط ويژه اتوبوسراني تهران مي مانيم
تهران – خبرگزاري ايسكانيوز: پس از اجراي اوليه طرح اولين خط ويژه اتوبوسراني يا همان اصطلاح شهروندي «BRT » كه در كمتر از يك سال شرق به غرب تهران را متصل كرد چندان دور از ذهن نبود كه شهروندان نجواهايي مبني بر اتصال غرب تهران به جنوب شرق را بشنوند و شاهد عملياتي شدن ايده هاي جديد و كارگشاي ترافيكي باشند.
شهرونداني كه از مشتريان پر و پا قرص خطوط دومين سامانه اتوبوس هاي تندرو ( خاوران- آزادي) هستند پس از مشاهده كردن ورود بخش نخست، اتوبوس هاي جديد تندرو در خط يك، اميدواري بيشتري به تكميل و سر و سامان گرفتن هر چه بيشتر اولين خط ويژه اتوبوسراني پيدا كرده اند.
** مسافران دومين خط ويژه اتوبوسراني؛ رضايت و نارضايتي
سامانه تندروي دومين خط ويژه اتوبوسراني هم همچون ساير طرح ها و ايده هاي جديد ديگر، رضايت و نارضايتي هايي به دنبال داشت به طوري كه نمي توان به طور كامل اعلام كرد كه اين نارضايتي و رضايتمندي در حد مطلق بود، بلكه در كنار هر نارضايتي و اعتراض، نقطه مثبت و روشني كه حكايت از رضايت داشت، مشاهده مي شد.
به دنبال حذف شدن خطوط موازي «به جز خط راه آهن» در مسير خاوران- آزادي بيشتر اعتراض ها به حذف خط ميدان امام خميني بود كه توقف شهروندان در چهارراه مولوي و سوار شدن بر اتوبوس ديگري، آن ها را دچار سردرگمي كرده و اعتراضاتي در برداشت.
يكي از مسافران در اين ارتباط به خبرنگار ايسكانيوز گفت: مسوولان اگر اعلام مي كنند كه اين خط بر اساس كار مطالعاتي و نظر سنجي عملياتي شده، مگر بر اساس نظر سنجي ها، نسبت به تعداد متقاضيان بالاي خط امام خميني كسب اطلاع نكرده اند؟
وي مي افزايد: اغلب در طول مسير پياده شده و با اتوبوس هاي پايانه هاشم آباد سعدي جنوبي به ميدان توپخانه مي رويم.
شهروند ديگري تاكيد كرد كه از ترمينال خاوران اتوبوس هاي ابوذر- ناصر خسرو را سوار شده و به ميدان امام خميني مي رويم در حالي كه اين اتوبوس ها فاصله زيادي با ترمينال خاوران دارند.
** سود ما رضايت مردم است
مهندس پيمان سنندجي معاون بهره برداري شركت واحد اتوبوسراني در اين ارتباط به خبرنگار ايسكانيوز گفت: به دنبال راه اندازي خطوط سريع السير، خطوط سنتي و قديمي جابه جا شده و اين تغييرات نارضايتي هايي را به دنبال دارد كه لازم است براي اين تغييرات و خطوط ادغام شده تدبيري اعمال شود.
وي مي افزايد: به دنبال اجراي اين سامانه و حذف خطوط موازي، براي مسافران هميشگي خط بازار كه از ترمينال خاوران به مسير فوق حركت مي كنند، خط ابوذر پيش بيني مي شود كه در كميته حمل و نقل و ترافيك پيش بيني شده تا اين خط به فاصله صد متري از پايانه خاوران منتقل شود و با اين تغيير، درصدي از نارضايتي فوق به حداقل برسد.
به گفته وي، درصدد هستيم تا با برنامه ريزي و پيش بيني هاي انجام شده كمترين ضرر متوجه مردم باشد و مردم بايد بدانند كه هر گونه اقدام جديدي، تبعاتي دارد و سود مسوولان ترافيكي شهر تهران رضايت مردم است.
عده اي از مسافران اين خط كه مسير هميشگي شان مولوي است، نسبت به راه اندازي اين خط اعلام رضايت كرده و تاكيد مي كنند كه سرويس هاي ارايه شده به شهروندان بسته به گذشته كيفيت بيشتري دارد و چند تن ديگر نسبت به اتوبوس هايي كه از ميدان خراسان به سمت خاوران رفته و اغلب خالي هستند نيز اظهار رضايت كردند.
مسافر ديگري نسبت به كمبود اتوبوس هاي برقي خراسان، خاوران اعتراض مي كند و اعتقاد دارد كه چرا با وجود حجم بالاي مسافران ميدان امام حسين، مسافران مربوط به اين خط بايد در ميدان خراسان سوار بر اتوبوس هاي برقي شده و سوار و پياده شدن بر دو اتوبوس را متحمل شوند؟
شهروند ديگري كه در صف طويل خط خراسان - امام حسين ايستاده است اعلام مي كند كه تعداد اتوبوس ها محدود بوده و اغلب به صورت سرپايي و فشرده سوار بر اتوبوس مي شوند.
مهندس سنندجي در خصوص اتوبوس هاي برقي خراسان- آزادي به ايسكانيوز مي گويد: اتوبوس هاي برقي مشكلات مربوط به اتوبوس هاي گازسوز، قطعي برق و ساير معضلات را ندارد و به عنوان يك گزينه مطلوب محسوب مي شود.
وي مي افزايد: تعداد اين اتوبوس ها قبل از آغاز اين طرح 10 دستگاه بود كه پس از اجرا به 20 دستگاه اتوبوس افزايش يافته اند كه با تقويت هر چه بيشتر اين اتوبوس ها، مزاياي عزيمت مسافران به ميدان امام حسين توسط اتوبوس هاي برقي افزايش مي يابد.
يكي از جلوه هاي ويژه اين خط كه نيازي به نظرخواهي از شهروندان نداشت، نرده هاي مربوط به اين سامانه در برخي ايستگاه ها از جمله ايستگاه آقارضا و امير سليماني بود كه اغلب توسط ساكنين آن منطقه يا مغازه داران اره شده و در بعضي نقاط توسط قفل و زنجير به اموال شخصي تبديل شده بود كه معاون بهره برداري شركت واحد اتوبوسراني در اين خصوص گفت: اين حركت شهروندان به خود ما كه مجري هستيم بر مي گردد چرا كه با ايزوله كردن مسير، ايستگاه هاي مناسب، پل هاي عابر پياده و .. شرايط عبور شهروندان را فراهم كرده و مي توانيم عبور عابرين را سهل الوصول تر كنيم چرا كه در صورت ادامه اين روند، شاهد تصادفات و اتفاقات ناخوشايندي خواهيم بود.
وي مي افزايد: شهرداري هاي مناطق موظف شدند كه با گشت هاي مرتب و دوره اي، نسبت به نصب مجدد نرده هاي تخريب شده خارج از طرح مصوب اقدام كنند.
** دومين خط ويژه اتوبوسراني هنوز تكميل نشده است
تعدادي از مسافران اين خط اگرچه در ترمينال خاوران در حال سوار شدن بر اتوبوس ها هستند اما انتقادات خود را نسبت به ترمينال آزادي بيان مي كنند و از شلوغ بودن ايستگاه ميدان آزادي خصوصا در ساعات شلوغي گله مندند.
اما سنندجي معاون بهره برداري شركت واحد اتوبوسراني كه با حوصله به سوالاتي كه تنها خواسته هاي شهروندان و مسافران اين خط است، پاسخ مي دهد: اين خط هنوز تكميل نشده و نياز به تغييرات زيادي دارد.
اگر چه نيساني مدير سامانه اتوبوس هاي ويژه در زمان گرفتن گزارش مردمي از مسافران اين خط حاضر به مصاحبه و ارايه پاسخ به سوالات نشد اما معاون بهره برداري شركت واحد اتوبوسراني تعداد اتوبوس هاي فعال در اين خط را 215 دستگاه دانست و از دو برابر شدن تعداد اتوبوس هاي اسكانياي كولر دارد در اين خط خبر داد.
وي با بيان اينكه به افزايش ميزان رضايتمندي شهروندان در طي بازديدهاي دوره اي از اين خط پي برده ايم تاكيد كرد: در حال حاضر 20 اسكانيا در اين خطوط فعال است كه تعداد آن ها به 40 دستگاه ارتقا خواهد يافت.
سنندجي در برابر اظهارات مسافراني كه عقيده داشتند اتوبوس هاي قرمز رنگ موجود در اين سامانه از اتوبوس هاي فاقد كيفيت و رنگ كرده شركت واحد هستند، اعلام مي دارد: با افزايش اتوبوس هاي اسكانيا و اضافه شدن 20 دستگاه از اتوبوس هاي دو كابين در اين خط شهروندان به تحولات و رضايتمندي بيشتري خواهند رسيد.
وي تاكيد كرد: پس از تكميل نهايي اين سامانه، مشكل ارايه بليت شهروندان به راننده، همچون خط يك سامانه تندرو برطرف شده و مسافران اين خط به زودي شاهد نصب ايستگاه هاي اين مسير خواهند بود.
مهندس سيد جعفر تشكري هاشمي در حاشيه ورود نخستين بخش اتوبوس هاي جديد تندرو در حالي كه به ميله هاي اتوبوس جديد تكيه داده بود به خبرنگار ايسكانيوز گفت: ديگر نمي توان يك پروسه چند ده ساله را در زمان غير متعارف اصلاح كرد و شهروندان هم مي دانند كه نزديك به 60 سال است كه اتوبوسراني تهران با همين سبك و سياق اداره شده و هر گونه تغيير رويكرد زمانبر است.
وي تاكيد كرد: تمامي خطوط تندرو از شلوغ ترين معابر شهري مي گذرد در نتيجه در ابتدا با مشكلاتي مواجه مي شود.
تشكري هاشمي معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران اعلام مي كند كه بنا نداريم صد درصد امكانات اين خط يا ساير خطوط تندرو را فراهم كنيم و بعد از آن خط را افتتاح كنيم بلكه پس از برداشتن گام هاي ابتدايي كه نمونه آن در دومين خط ويژه اتوبوسراني مشاهده مي شود گام هاي تكميلي را برداشته و خط را مورد بهره برداري نهايي قرار مي دهيم.
به گفته وي، ايستگاه هاي دومين خط ويژه اتوبوسراني در حال نصب بوده و تا يك ماه و نيم ديگر به طور كامل نصب خواهد شد.
سنندجي معاون بهره برداري شركت واحد اتوبوسراني نيز نمونه اي از ايستگاه هاي نصب شده را مربوط به ايستگاه شهيد سعيدي دانست و گفت: با نصب كامل ايستگاه ها و كارت ريدرها مشكلات مربوط به ارايه بليت به راننده هاي اتوبوس برطرف شده و با نصب پل هاي مورد نياز اين خط و احداث تقاطع هاي مورد نياز، اين خط ويژه تكميل مي شود.
حال منتظر هستيم تا دومين خط ويژه اتوبوسراني را در زمان تكميل خط نظاره گر شويم، اگر چه هر چه زمان سپري مي شود درصد رضايت مندي شهروندان از اين خط بيشتر شده و به تحولات آن پي مي برند.
بر اساس گزارش خبرگزاري ايسكانيوز، دومين خط ويژه اتوبوسراني تهران از پايانه خاوران آغاز و به پايانه آزادي منتهي شده و از مناطق 14، 12، 11، 10، 9، 5 و 15 شهرداري تهران عبور مي كند و اين مسير با 20 كيلومتر غرب تهران را به جنوب شرق متصل مي كند.
بر اساس گفته معاون حمل و نقل و ترافيك به خبرنگار شهري ايسكانيوز، سومين خط ويژه اتوبوسراني در مسير ميدان بسيج تا پايانه مسافربري دردشت راه اندازي خواهد شد و در آينده خط چهار نيز در مسير پارك وي، بزرگراه شهيد چمران، بزرگراه نواب و ترمينال جنوب افتتاح مي شود كه در كل خطوط تندروي تهران به طول 350 كيلومتر خواهد رسيد./05/146
دوشنبه 11 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2955]