تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):درگذشت عالم مصيبتى جبران ‏ناپذير و رخنه ‏اى بسته ناشدنى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816320798




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ورزش سیاسی یا سیاست ورزشی


واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: ورزش امروزی پدیده‌ای است برآمده از مدرنیسم و به همین علت دارای خصائص منحصر بخود است.

الف: ورزش توانایی تشکیل جماعت را دارد. وجود تماشاگر در ورزش قدرتی را پدید می‌آورد که در سایر پدیده‌ها یا امکان آن موجود نیست و یا بندرت توان رقابت با ورزش را دارد.

ب: مناسبات و ساختار ورزش مدنی است و عقل جمعی بر آن حاکم است. تشکیلات ورزش مدرن بصورت فدراسیون، اتحادیه، هیأت، کانون، انجمن اداره می‌شود. حدود هفتاد هشتاد سال قبل ورزش امروزی شکل گرفته‌ و جمعی شکل گرفته. گرچه عقل جمعی در سایر پدیده‌ها علی‌الخصوص در شکل‌گیری احزاب با شکست روبه‌رو شده اما در ورزش نهادینه شده و همواره رو به تعالی بوده است.

ج: گرچه روزی که کوبرتن کمیته بین‌المللی المپیک را پایه‌گذاری می‌کرد تفکر جهانی شدن را شاید در سر نداشت اما ورزش تنها پدیده‌ای است که قبل از اقتصاد و صنعت تفکر جهانی بر آن حاکم بوده است و در کنار سازمان ملل ورزش از معدود پدیده‌هایی است که تشکل جهانی، قاره‌ای، منطقه‌ای و.‌.‌. را فراهم آورده است.

د: وجود تماشاگر و شکل‌گیری جماعت در ورزش حوزه رسانه را به خود معطوف داشته است و رسانه‌ها بدلیل فراهم بودن مخاطب از هرنوع آن دیداری، شنیداری، گفتاری، نوشتاری و.‌.‌. . همواره بخشی از کارشان را به ورزش اختصاص داده‌اند و ورزش یکی از اولین پدیده‌هایی بوده است که رسانه تخصصی خاص خود را پدید آورده و در کنار آن همواره توانسته وزن قابل‌ملاحظه‌ای از حجم رسانه‌ای را بخود اختصاص دهد.

هـ: قدرت حوزه رسانه‌ای ورزش زمینه تقویت حوزه نقد را فراهم آورده و موجب شده است که در کنار تقویت حوزه نقد عقل نقاد خودبنیاد در ورزش شکل بگیرد آشکار بودن نتیجه عمل در حوزه ورزش سبب گردیده این حوزه از شفافیت برخوردار باشد.

ز: در حقیقت ورزش پدیده‌ای است راست و درست و بقول منطقیون قانون تعدی برآن حاکم است. چند صدایی و چند‌آوایی، توزیع پذیری، شرکت‌پذیری در آن ساری و جاری است و از برهان قاطع چند‌وجهی برخوردار است. در طی سال‌ها خود را به ساده‌ترین وجه در آورده و پیچیدگی بر آن حاکم نیست.

غرض از این عرایض طرح مسئله‌ای بود به نام «ورزش سیاسی و سیاست ورزشی» ناگفته پیداست که پدیده «خودتوان» ورزش را اگر به حوزه سیاست ببریم تنها بازی جوانمردانه و منصفانه کافی است که حوزه سیاست را دگرگون کند. و اگر سیاستمداران و مدیران سیاسی همین یک شد. کلمه را رعایت کنند جهان به زیباترین نحو خود اداره خواهد اگر انسانی از نزدیک شاهد برگزاری المپیک‌ها باشد مشاهده خواهد کرد که نهایت رقابت در درون میدان است و نهایت رفاقت. در کنار میدان المپیک‌ها خالق زیبایی‌ها هستند. رکوردهای افسانه‌ای که از انسان‌ها در هر رنگ و ‌نژاد و ملت و کشور به ثبت می‌رسد و همه بیانگر عظمت خالق، اما زیباتر از رکوردها محیط صاف و صمیمی و بدور از هرگونه آلودگی و دغلکاری در جامعه المپیک است که زمینه مساوی و برابر را برای همه اعم از غنی و فقیر فراهم نموده است و با کنترل دوپینگ مراقب است که کسی نتواند از نیروی کاذب استفاده کند و در حق حریف جور و جفائی بنماید و اگر خطائی از کسی سر بزند سر ضرب محروم می‌کند و از جامعه المپیک بدور می‌اندازد.

همه نیک می‌دانیم که جامعه سیاسی چنین رویکردی را ندارد. عقل جمعی را بر نمی‌تابد از جمع و جماعت هراسان می‌شود نقد را خوش آیند نمی‌بیند. چند صدایی و چند‌آوایی را قبول ندارد، توزیع‌پذیر نیست، مشارکت‌پذیر نیست، از «خود‌توانی» فرد و فردیت را می‌پذیرد نه سیستم و تشکیلات خودتوان را، شایستگی را در آن راه نیست و همواره به دنبال حاکمیت خود و تفکر خود می‌باشد. از تبعیض بدش نمی‌آید، در رقابت احترام رقیب را نه تنها ندارد که به دنبال حذف رقیب است. مثل حوزه ورزش فکر نمی‌کند که اگر حریف نباشد و حریف قدر نباشد ورزشی در کار نیست. در سیاست اصلاً نباید حریفی باشد. حوزه سیاست در تعارض با حوزه مدنیت است. رشد مدنیت و جامعه مدنی به دولت حداقلی می‌انجامد و اقتدار را از فرد گرفته به جمع می‌بخشد پس تحملش بسیار سخت است. ملاحظه می‌کنید رشد حوزه ورزش نهایتاً در تعارض با حوزه سیاست است.

خیلی از دشمنی‌های سیاسی در حوزه ورزش به دوستی مبدل گردیده اما برعکس آن که محال است. پس قبول کنیم که مدیریت سیاسی همواره از ورزش نگران است و در نتیجه برای مهار آن خود سعی دارد بر اریکه بلند قدرت ورزش تکیه زند تا خودتوانی ورزش مبدل به خودتوانی اجتماع نگردد. چه جامعه سیاسی از ورزش به دنبال ابزاری می‌گردد که بتواند با توجه به قدرت رسانه‌ای آن، به قدرت جماعت آن، به قدرت نخبگان آن، به قدرت سازمان و تشکیلات خود توان آن بر اقتدار خود بیافزاید و نیز درعرصه‌های رقابتی ورزش خود را برخ بکشد. شوروی سابق و اقمار او بسیار از این پدیده استفاده ابزاری نمودند و اتفاقاً استکبار یکی از اهداف استکباریش استفاده ابزاری از ورزش است. به زعم اینجانب تشکیلات و سازمان‌های جهانی ورزش برای جلوگیری از ابزاری شدن ورزش نهایت سعی و تلاش را کرده‌اند که دخالت دولت‌ها را در این پدیده به حداقل برسانند. برای شاهد مثال جزء 1 ماده 75 اساسنامه فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی را نقل می‌کنم.

«فدراسیون و اعضای وابسته به آن بدون در نظر گرفتن هیچگونه محدودیت زمانی و مکانی و قانونی صاحبان اصلی کلیه حقوقی هستند که ناشی از برگزاری مسابقات و دیگر رویدادهای رسمی می‌گردد این حقوق شامل هرنوع منافع مالی، سمعی و بصری و ضبط رادیوئی، حقوق تولید و پخش تلویزیونی، حقوق چندرسانه‌ای بهره‌برداری از آرم‌ها و نشان‌ها و همچنین کپی‌رایت می‌گردد». اساسنامه فدراسیون فوتبال به تصویب دولت محترم جمهوری اسلامی ایران رسیده است. تصریح بند براین است که هیچ محدودیتی نمی‌تواند ناقض این حقوق باشد حتی محدودیت قانونی. این بند در همه کشورها و فدراسیون‌های عضو فیفا در جهان ساری و جاری است و در سال گذشته شاهد بودیم که چگونه تا پای تعلیق رفتیم و نهایتاً جامعه ورزشی بود که خواسته خود را بر کرسی نشاند تاکنون تعارض جامعه سیاسی و جامعه ورزشی و منازعات پیش آمده که اکثراً به نفع جامعه ورزشی تمام شده و این هشداری به جامعه سیاسی است که دخالت خود را در جامعه ورزشی به حداقل برساند و تفکر استفاده ابزاری از ورزش را بدور اندازد و از ورزش یاد بگیرد و بازی منصفانه را در دستور کار خود قرار دهد.

معاون سابق سازمان تربیت بدنی
(سعید فائقی)






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[مشاهده در: www.p30city.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن