تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص): نماز، از آيين هاى دين است و رضاى پروردگار، در آن است. و آن راه پيامبران است. براى ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828734707




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

راز دشوارى ترك سيگار


واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: راز دشوارى ترك سيگار

راز دشوارى ترك سيگار روشن مى شود


پژوهش جديد دليل دشوارى ترك سيگار را تا حدى روشن كرده است. پژوهشگران در پنسيلوانياى آمريكا از تحقيقى بر روى موش هاى آزمايشگاهى دريافته اند كه تاثير نيكوتين بر مغز از طريق همان سازوكارهاى تاثير هروئين و ساير داروهاى افيونى است.
اما يك پديده جالب تر هم در موش هاى معتاد به نيكوتين مشاهده شد. هنگامى كه اين موش ها را در همان قفسى مى گذاشتند كه پيش از آن در آن نيكوتين دريافت كرده بودند، مغز آنها همان پيام هايى را توليد كرد كه هنگام دريافت كردن واقعى نيكوتين توليد مى كرد، اين پديده نشان مى دهد كه نشانه هايى معين اعتياد را تقويت مى كند.
در عين حال دارويى كه اثرات داروهاى مخدر را مهار مى كند، تاثير نيكوتين بر مغز و تاثير حاصل از قراردادن موش ها در قفسى كه با مصرف نيكوتين همراهى داشته است بر مغز را نيز مانع مى شود.
هر كسى كه براى ترك سيگار تلاش كرده باشد مى داند كه نيكوتين چقدر اعتيادآور است و موقعيت هايى معين ميل به سيگار كشيدن را تحريك مى كنند.
عقيده بر اين است كه بخشى از نفوذ نيكوتين بر سيگارى ها مربوط به تاثير آن بر ميزان يك ماده واسطه شيميايى در مغز به نام دوپامين است، كه باعث ايجاد احساس خوشى و لذت مى شود. اما شواهد به دست آمده از بررسى هاى متعدد روشن كرده بود كه نيكوتين همچنين ميزان اندورفين ها _ مواد شيميايى طبيعى در بدن كه اثرى مشابه داروهاى افيونى دارند _ را در مغز افزايش مى دهد.
اكنون دكتر جولى اى بلندى و همكارانش در دانشگاه پنسيلوانيا در فيلادلفياى آمريكا كشف كرده اند دست كم در موش ها نيكوتين بر همان مسيرى در مغز كه توسط هروئين و ساير مواد افيونى فعال مى شود تاثير مى گذارد.
در تجربيات اين گروه پژوهشى در موش هايى كه به آنها نيكوتين داده شده بود مقدار پروتئينى به نام CREB افزايش مى يافت. تصور مى شود كه اين پروتئين در پاسخ مغز به بسيارى از مواد معتادكننده دخيل باشد.
اما بنا بر گزارش بلندى و همكارانش در نشريه «نورون» ميزان اين پروتئين نه تنها هنگامى كه به موش ها نيكوتين داده مى شود بلكه هنگامى كه آنها را در محلى قرار مى دادند كه قبلاً در آنجا نيكوتين گرفته بودند افزايش مى يافت.
اين اثرات در موش هايى كه فاقد گيرنده هاى افيونى هستند مشاهده نمى شود. اين گيرنده ها هم به مواد ضددرد طبيعى بدن و نيز به داروهايى مانند هروئين و مرفين پاسخ مى دهند، يك دوز واحد داروى نالوكسان كه اثر هروئين و داروهاى مشابه را مهار مى كند، هر دو پاسخ، هم پاسخ به نيكوتين و هم به پاسخ محلى كه با نيكوتين همراهى داشت را مانع شد.
اين نتايج امكان استفاده از داروهاى مهاركننده افيونى را براى درمان اعتياد مطرح مى كند.
در تحقيقات قبلى داروهاى مهاركننده افيونى در كمك به ترك سيگار موثر نبوده اند. اما دكتر بلندى و همكارانش يادآور مى شوند كه اين بررسى ها در بيمارستان ها يا آزمايشگاه ها انجام شده اند، در مكان ها يى كه افراد معمولاً سيگار روشن مى كنند، بنابراين آنها معتقدند مطالعه اثرات اين داروها هنگامى معنادار خواهد بود كه آ نها را درست پيش از قرار گرفتن افراد در موقعيت هايى كه ميل به سيگار كشيدن را در آنها بيدار مى كند به كار برند.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[مشاهده در: www.p30city.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن