واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: سفر رئيس سازمان انرژي اتمي روسيه به ايران لغو شد ديدار در وين به جاي تهران
گروه سياسي؛ در شرايطي كه قرار بود رئيس سازمان انرژي اتمي روسيه راهي تهران شود تا درباره راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر و تعيين تاريخ دقيق بهره برداري از آن به مذاكره با همتاي ايراني خود بپردازد، برخي مقامات مسوول از لغو اين سفر خبر دادند. در عوض قرار است سرگئي كرينكو با رضا آقازاده در وين و در حاشيه پنجاه ودومين كنفرانس سالانه مجمع عمومي آژانس بين المللي انرژي اتمي با يكديگر ديدار و گفت وگو كنند.
كرينكو بنابر اعلام قبلي قرار بود در شهريورماه براي تعيين زمان نهايي راه اندازي نيروگاه بوشهر به ايران بيايد. زمان راه اندازي نيروگاه بوشهر تاكنون بارها به تعويق افتاده و روس ها تاكنون برخلاف آنچه از قبل اعلام كرده اند با كارشكني مانع از تحقق وعده هاي خود شده اند. هر چند كه در اين ميان، همواره هيات هاي روسي به تهران آمدوشد داشته اند تا درباره اقدامات تكميلي نيروگاه مذكور به رايزني با مسوولان ايراني بپردازند. در همين راستا، روز گذشته رئيس جديد شركت اتم استروي اكسپورت، پيمانكار نيروگاه بوشهر به همراه چند تن از مسوولان اين شركت براي بحث و گفت وگوهاي كاري از جمله درباره مراحل پاياني راه اندازي نيروگاه بوشهر و نيز بازديد از اين نيروگاه وارد تهران شدند.
اين در حالي است كه سرگئي كرينكو رئيس سازمان انرژي اتمي روسيه در خرداد گذشته، درباره زمان راه اندازي نيروگاه بوشهر گفته بود كه امور مربوط به راه اندازي اين نيروگاه تا پاييز سال جاري انجام خواهد شد. با اين وجود، جداي از مذاكراتي كه اين روزها بين ايران و پيمانكار روسي نيروگاه بوشهر صورت مي گيرد رايزني هاي ديگري نيز در وين برگزار مي شود. اين ديدار در حاشيه نشست سالانه سازمان انرژي اتمي برگزار خواهد شد.
پنجاه و دومين كنفرانس سالانه مجمع عمومي آژانس بين المللي انرژي اتمي ¸ تا ±⊃3; مهر در وين، پايتخت اتريش، با شركت روساي سازمان هاي انرژي اتمي كشورهاي عضو اين آژانس به مدت يك هفته برگزار مي شود. اين كنفرانس پس از نشست فصلي شوراي حكام كه ⊃2;⊃2; سپتامبر كار خود را آغاز مي كند، برپا مي شود.
همچنين قرار است در نشست فصلي شوراي حكام گزارش مديركل آژانس درباره فعاليت هاي صلح آميز هسـته يي ايران مورد بررسي قرار گيرد.
يك مقام مسوول در گفت وگو با ايسنا با اعلام ديدار كرينكو و آقازاده در وين و مذاكره درباره نيروگاه بوشهر خاطرنشان كرد؛ سفر كرينكو به تهران به زمان ديگري و احتمالاً بعد از ديدار روساي سازمان هاي انرژي اتمي ايران و روسيه در وين موكول شده است.
آقازاده چندي قبل بر ضرورت اجراي تعهدات از سوي روسيه تاكيد كرده و گفته بود؛ ايران توقع دارد راه اندازي اوليه نيروگاه بوشهر در اواخر سال صورت پذيرد.
از سوي ديگر يك پايگاه اينترنتي به نقل از منابع روسي نوشت در پي بحران گرجستان روسيه از تلاش هاي ديپلماتيك عليه ايران كنار كشيده و به دنبال تكميل ساخت نيروگاه بوشهر است.
به گزارش ايسنا پايگاه اينترنتي«دبكا» گزارش داد؛ مناقشه گرجستان همكاري امريكا- روسيه در خصوص مساله ايران را تخريب كرد.
به گزارش ايسنا اين منابع گفتند مسكو نه تنها از جبهه ديپلماتيك تحريم ها عليه برنامه هسته يي ايران كنار كشيد بلكه تصميم گرفت ساخت رآكتور هسته يي ايران در بوشهر را تا پيش از پايان سال جاري و پس از تاخيرهاي پي درپي به دليل اصرارهاي واشنگتن تكميل كند.
براساس اين گزارش، مسكو اكنون متعهد به تكميل رآكتور بوشهر ظرف چهار ماه آينده است.
اين سايت در ادامه با اشاره به حضور هيات روسي در تهران نوشت؛ روسيه در عمل كردن به تهديدش تاخير نكرد و هياتي هسته يي از روسيه در تهران است. آنها دست كم 10 روز در ايران خواهند ماند تا مشكلات سرپا شدن و فعال شدن رآكتور بوشهر تا آخر سال 2008 را حل كنند.
روابط روسيه و غرب پس از آنكه كرملين براي شكست تلاش گرجستان در بازپس گيري اوستياي جنوبي، سربازاني را به منطقه اعزام كرد در بدترين شرايط قرار گرفته است.
الكساندر سادوونيكوف، سفير روسيه در ايران، چندي پيش اعلام كرده بود تا پايان سال جاري ميلادي آزمايش كلي همه فازهاي نيروگاه اتمي بوشهر انجام خواهد شد و اوايل سال آينده ميلادي برق هسته يي وارد شبكه توليد برق ايران مي شود.
سفير روسيه تاكيد كرد مسكو به طور جدي مصمم به تكميل و راه اندازي نيروگاه بوشهر است و خود را در قبال تكميل و راه اندازي اين پروژه مسوول مي داند و به عنوان يك طرف ذينفع، مايل است در كوتاه ترين زمان ممكن اين پروژه را به اتمام برساند و اين يك حقيقت روشن و يك واقعيت است.
وي اطمينان داد تاخير يا تعطيل شدن اين پروژه به نفع روسيه نيست چرا كه طولاني تر شدن آن به ضرر طرف روس هم هست و هزينه ها را براي آن افزايش مي دهد.
سفير روسيه در تهران همچنين يكي ديگر از دلايل تاخير در روند ساخت و راه اندازي نيروگاه بوشهر را عدم همكاري مطلوب از سوي برخي كشورها دانست كه به گفته وي قرار بود برخي تجهيزات نيروگاه از سوي اين كشورها تامين شود.
در همين حال آندري نسترنكو نماينده رسمي وزارت امور خارجه روسيه با اشاره به آزمايش موفق سفينه بر سفير اميد ايران گفت؛ اگر ايران از مقاصد اعلام شده در بهره برداري مسالمت آميز از فضا به دقت پيروي كند، برنامه فضايي آن براي ثبات و امنيت بين المللي خطري نخواهد داشت.
وي افزود؛ ايران در چارچوب برنامه فضايي خود براي پرتاب مستقل ماهواره به مدار پايين آماده مي شود.
اين مقام روسي تاكيد كرد؛ نگراني بيان شده از طرف امريكا از استفاده از فناوري هاي توليد موشك فضايي براي ساخت موشك هاي بالستيك اساس كافي ندارد و ايران هم اكنون برخي از انواع موشك هاي بالستيك را دارد كه برد آنها تا دو هزار كيلومتر است.
دوشنبه 11 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]