واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: بازگشايي «خساپا»، «شخارك» و «شپنا» در انتظار تاييد «بورس»
گروه بورس- نماد شركتهاي سايپا، پتروشيمي خارك و پالايشگاه اصفهان به ترتيب حدود يك ماه و نيم، دو ماه و يك ماه است كه در بورس بسته شده و معاملهاي روي سهام آنها صورت نميگيرد.
به گزارش خبرنگار ما، شركتهاي ياد شده با وجود ارائه اطلاعات به بورس تاكنون شاهد بازگشايي نماد خود نبودهاند.
براساس اين گزارش شركت سايپا هفته گذشته حتي اطلاعيه ثبت افزايش سرمايه خود را به بورس ارائه كرده است و به نظر ميرسد دليلي براي توقف نماد آن وجود نداشته باشد.
از سوي ديگر برخي از كارشناسان بر اين باورند كه دليل توقف نماد سايپا به دليل تقسيم سود بالا در مجمع است زيرا اين امر ممكن است پس از بازگشايي نماد موجب تاثير منفي روي شاخص كل شود، بنابراين اين نماد در روزي باز خواهد شد كه برخي معاملات، تاثير مثبت بالايي بر شاخص بگذارد تا از اين طريق اثر منفي بازگشايي سايپا خنثي شود.
همچنين مديرعامل شركت پتروشيمي خارك در مجمع عمومي سالانه اين شركت گفت: EPS اعلام شده شركت به بورس، رقم 375تومان است اما به رغم اين اعلام، نماد اين شركت نيز بسته است.
گزارش خبرنگار ما حاكي است كه گزارش سه ماهه عملكرد شركت پالايشگاه اصفهان و بودجه اين شركت نيز به بورس اعلام شده اما نماد آن همچنان در توقف به سر ميبرد.
همچنين تاكنون صورتهاي مالي سه ماه شركتهاي پتروشيمي خارك و پالايشگاه اصفهان با وجود دريافت از اين شركتها در سايت بورس قرار نگرفته است.
خبرنگار دنياياقتصاد بهرغم پيگيريهاي مكرر براي تماس با رييس اداره نظارت بر ناشران بورس موفق نشد پاسخ سوالات يادشده را از اين معاونت دريافت كند.
انتشار الكترونيك اطلاعات شركتهاي بورسي
همچنين رييس اداره نظارت بر ناشران بورسي سازمان بورس و اوراقبهادار گفت: شركتهاي حاضر در بازار از اول مهرماه امسال ملزم خواهند بود تا اطلاعات خود را تنها از طريق شبكه اطلاعرساني ناشران (كدال) به اين سازمان ارسال كنند.
به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاعرساني بازار سرمايه، «امير حمزه مالمير» افزود: دورههاي آموزشي لازم در فاز نخست طرح كدال به 128 شركت بورسي داده شده است تا شرايط براي ارسال اطلاعات شركتهاي بازار اول از طريق اين سامانه مهيا شود.
وي به نامه هفته گذشته سازمان بورس و اوراقبهادار به شركتهاي حاضر در بازار اول اشاره كرد و اظهار داشت: در اين نامه از شركتها خواسته شده است تا زيرساختهاي لازم را براي ارسال اطلاعات از طريق كدال فراهم كنند.
مالمير خاطر نشان كرد: شركتهايي كه تاكنون در دورههاي آموزشي كدال شركت نكردهاند، ميتوانند هفته جاري در دو دوره آموزشي اين سامانه حضور يابند. رييس اداره نظارت بر ناشران بورسي سازمان بورس و اوراقبهادار تصريح كرد: هيچ توجيهي پس از الزامي شدن اين طرح قابل قبول نيست، به طوري كه تمامي عواقب آن متوجه شركتها خواهد بود.
وي گفت: اگر بحث امضاي ديجيتال رفع شود، سازمان بورس و اوراقبهادار ديگر هيچگونه اطلاعات كاغذي را از شركتها دريافت نخواهد كرد.
مالمير در خصوص فاز دوم طرح شبكه اطلاعرساني ناشران افزود: تمامي شرايط و امكانات لازم براي آغاز عمليات اجرايي اين طرح فراهم شده است، به گونهاي كه از ماه آينده فاز دوم كدال شروع ميشود.
رييس اداره نظارت بر ناشران بورسي سازمان بورس و اوراقبهادار درباره وضعيت تابلو چهارميها اظهار داشت: تا پايان شهريورماه در مورد 60 شركت حاضر در اين تابلو تصميمگيري خواهد شد. وي ادامه داد: بر اساس بررسيهاي به عمل آمده، عمده شركتهاي حاضر درتابلوي چهارم از بورس اخراج خواهند شد و تنها تعداد كمي از آنها به تابلوي دوم راه خواهند يافت.
مالمير در مورد وضعيت ورود شركت ذوبآهن اصفهان به بورس گفت: اداره نظارت بر ناشران بورسي سازمان بورس و اوراقبهادار قصد دارد تا با انتشار اطلاعات شركتها، آمادگي لازم را براي ورود آنان به بورس فراهم كند.
وي اضافه كرد: در همين راستا در هفتههاي گذشته صورتهاي مالي سالهاي قبل، تصميمات مجمع، پيشبيني سود سال 87 و ... شركت ذوبآهن اصفهان به بازار منعكس شده است.
مالمير با بيان اينكه در حال حاضر اطلاعات ذوبآهن اصفهان به عنوان ناشر غير بورسي به بازار منعكس شده است، افزود: به هنگام ورود اين شركت به بورس، تنها اطلاعات آن از ناشر غير بورسي به بورسي تغيير خواهد يافت.
رييس اداره نظارت بر ناشران بورسي سازمان بورس و اوراقبهادار در مورد وضعيت ورود بانكها به بورس اظهار داشت: كارشناسان اين سازمان تاكنون چند جلسه را با نمايندگان بانكهاي صادرات ايران و ملت برگزار كردهاند تا اطلاعات اين بانكها همانند ذوبآهن به بازار منعكس شود.
وي خاطر نشان كرد: سازمان بورس و اوراقبهادار مكاتبهاي را با بانك تجارت انجام داده است تا جلسات آموزشي، نحوه ارسال اطلاعات اين بانك به بورس برگزار شود تا بانك تجارت نيز مشكلي در امر اطلاعرساني به هنگام درج نامش در بورس نداشته باشد.
مالمير در مورد زمان ورود بانكها به بورس گفت: بر اساس تكليفي كه بر عهده اين بانكها گذاشته شده است، آنها بايد صورتهاي مالي حسابرسي شده سال 86 خود را تا 15شهريور ماه جاري به سازمان بورس و اوراقبهادار ارائه دهند.
وي ادامه داد: در صورتي كه بانكها مجامع خود را برگزار كرده، پيشبيني درآمد هر سهم و عملكرد سهماهه خود را اعلام كنند، آمادگي عرضه در بورس اوراقبهادار تهران را خواهند داشت.
رييس اداره نظارت بر ناشران بورسي سازمان بورس و اوراقبهادار عمدهترين مشكل ورود بانكها به بورس را صندوقهاي بازنشستگي آنها اعلام كرد و گفت: بانكها با در نظر گرفتن اين موضوع، صورتهاي مالي سال 86 خود را به اين سازمان ارائه خواهند كرد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود افزود: براي نخستين بار گزارش خلاصه تصميمات مجامع شركتهاي بورسي (زمان برگزاري مجمع، نام حسابرس، سود نقدي، درآمدها و سود و زيان واقعي، پاداش هياتمديره و ...) به بازار منعكس خواهد شد.
مالمير با بيان اينكه اين گزارش تا اواسط شهريورماه جاري تهيه
مي شود، اظهار داشت: سهامداران با انتشار اين گزارش به راحتي ميتوانند از تصميمات مجامع شركتهاي بورسي مطلع شوند.
وي درمورد نحوه رسيدگي به بروز تخلفات در مجامع شركتهاي بورسي گفت: هم اكنون پرونده چهار شركت بورسي به دليل «توزيع منافع موهوم» در كميته رسيدگي به تخلفات سازمان بورس و اوراقبهادار در حال بررسي است. رييس اداره نظارت بر ناشران بورسي سازمان بورس و اوراقبهادار اظهار داشت: مديران اين شركتها در جلسات كميته رسيدگي به تخلفات اين سازمان حضور يافته و دفاعيات خود را انجام دادهاند.
ماليمر خاطرنشان كرد: آراي انضباطي اين چهار شركت بورسي هفته آينده اعلام خواهد شد.
دوشنبه 11 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 228]