واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: اين سيب دوست داشتني
اپل با ارائه نرم افزاري به نام BootCamp امكان نصب سيستم عامل Windows را نيز براي كاربران خود فراهم مي كند.
ميثم لطفي : سال گذشته پس از شايعات مختلف، شركت اپل در يك خبر هيجان انگيز اعلام كرد نسل جديد محصولات سخت افزاري خود را مبتني بر پردازنده هاي اينتل ارائه خواهد كرد و PowerPC را كنار خواهد گذاشت. پس از آن با ارائه كامپيوترهاي MacBook Pro، سري PowerBook G4 را جايگزين كرد و اخيراً نيز سري جديد كامپيوترهاي MacBook را با پردازنده هاي اينتلي ارائه كرده و كامپيوترهاي iBook G4 و PowerBook را از رده خارج كرد و بدين ترتيب مهاجرت اپل به سري جديد كامپيوترهاي اينتلي تكميل شد. اپل پيش از اين از ريزپردازنده هاي شركت IBM استفاده مي كرد و از اين بابت با مشكلي روبه رو نبود. از نظر كارايي و هزينه و همچنين با توجه به سوابق بسيار خوب و پشتيباني شركت IBM نيازي به اين تغيير براي اپل ملاحظه نمي شد.
آنچه اپل را به سمت اين تغيير سوق داد چندي بعد با اعلام خبري هيجان انگيز روشن شد: «اپل با ارائه نرم افزاري به نام BootCamp امكان نصب سيستم عامل Windows را نيز براي كاربران خود فراهم مي كند. شركت اپل نرم افزار BootCamp را به صورت آزمايشي منتشر كرد. با نصب اين نرم افزار پس از روشن شدن كامپيوتر مي توان از ميان سيستم عامل ويندوز و Mac OS X يكي را انتخاب كرد.»
اپل همچنين به تازگي اعلام كرده است نگارش بعدي سيستم عامل Mac OSX اين شركت مجهز به امكان فوق خواهد بود. انتشار خبر توليد اين نرم افزار باعث رشد سريع ارزش سهام شركت اپل شد به گونه اي كه از حدود 61 دلار به بيش از 67 دلار افزايش قيمت در سهام اپل ملاحظه شد و اين رشد 10 درصدي در ارزش شركت اپل نشان از اهميت اين تصميم در روند جديد حضور اپل در بازار كامپيوترهاي شخصي دارد.
ديدگاه جديد شركت اپل در تصاحب بخش بزرگ تري از بازار كامپيوتر هاي شخصي بود و كارشناسان معتقدند با فراهم شدن امكان نصب سيستم عامل ويندوز در كامپيوترهاي اپل، فروش كامپيوترهاي اين شركت در سال هاي آينده سالانه 15درصد رشد خواهد داشت و بدين ترتيب اين شركت به تدريج به يكي از توليدكنندگان بزرگ سخت افزار در جهان بدل خواهد شد.
ورود سيستم عامل ويندوز به كامپيوترهاي مكينتاش سبب خواهد شد علاوه بر كاربران خانگي، مديران شركت ها و شبكه هاي كامپيوتري و سازمان هاي بزرگ نيز از اين پس به كامپيوترهاي شركت اپل به عنوان يك انتخاب مناسب نگاه كنند و همين نگاه جديد به معناي موفقيتي بزرگ براي شركت اپل و گرفتن سهم جديدي از بازار كامپيوتر است.
با وجودي كه تصميم شركت اپل مبني بر راه دادن سيستم عامل ويندوز شركت رقيب مايكروسافت به كامپيوترهاي خود ممكن است طرفداران متعصب كامپيوترهاي اپل را دلسرد كند اما مسوولان اپل عقيده دارند از اين به بعد كاربران وفادار به سيستم عامل Mac OS X اين شركت همچنان مي توانند از اين سيستم عامل در كامپيوترهاي خود استفاده كنند و از سوي ديگر كاربران علاقه مند به سيستم عامل ويندوز نيز مي توانند از تجربه آشنايي و استفاده از كامپيوترهاي مكينتاش برخوردار شوند.
با توجه به موفقيت هاي گسترده شركت اپل با فروش ميليوني iPod و همچنين خدمات اينترنتي فروش موسيقي iTunes در سال هاي اخير و همچنين عرضه گوشي iPhone، ورود ويندوز به كامپيوترهاي مك شركت اپل را به يكي از قدرتمندترين شركت هاي سخت افزاري و نرم افزاري جهان بدل خواهد كرد. شركت اپل از معدود توليدكنندگان كامپيوترهاي شخصي است كه طراحي و توليد بخش بزرگي از سخت افزار و تمامي نرم افزار مورد استفاده در رايانه هاي خود را يك تنه بر عهده گرفته و از ديدگاه توليد يكپارچه سخت افزار و سيستم عامل برخوردار است و تا پيش از ارائه نرم افزار جديد «بوت كمپ» در دنياي رايانه هاي شخصي راه خود را به طور كلي از رايانه هاي مبتني بر سيستم عامل ويندوز جدا كرده بود.
از اين پس كاربران مي توانند با خريداري يك رايانه شخصي يا لپ تاپ شركت اپل از يك سو از مزاياي سخت افزاري اين رايانه هاي قدرتمند بهره مند شده و از سوي ديگر درحالي كه مي توانند همچنان نرم افزارهاي تحت ويندوز را اجرا كرده و مورد استفاده قرار دهند، با سيستم عامل كارآمد Mac OSX و نرم افزارهاي متنوع آن نيز آشنا شوند.سال گذشته شركت اپل سي امين سال عمر پرفراز و نشيب خود را پشت سر گذاشت. مروري برسرگذشت مديران اپل و سرنوشت شركت اپل نكات جالبي براي صاحبان كسب و كارها در بر دارد و مي تواند الگويي از پيشرفت و تحول را نشان دهد. شركت اپل حاصل تلاش سه جوان مبتكر است كه در سال 1976 با سرهم كردن يك كامپيوتر كوچك در گاراژ منزلي در ايالت كاليفرنيا، چيزي به نام كامپيوتر شخصي به وجود آوردند. يكي از آنها «رانلد وين» نام داشت كه سهام خود كه 10 درصد شركت اپل بود را همان موقع به مبلغ 800 دلار فروخت و كنار رفت. جوان ديگر، «استيو وزنياك» نام داشت كه سال ها رياست اپل را به همراه دوست و شريك خود «استيو جابز» بر عهده داشت اما موفقيت كنوني شركت اپل به حساب «استيو جابز» گذاشته مي شود كه هر چند هرگز از مهارت مهندسي برخوردار نبود اما ايده پرداز خوبي بوده و معروف است كه مي تواند از فناوري چيزي به وجود بياورد كه زندگي و تجربه مردم را عوض كند. جابز رئيس كنوني شركت اپل كه امروزه به عنوان نابغه طرح و توسعه و بازاريابي كالاهاي جديد الكترونيكي شناخته مي شود، 10 سال بعد از تاسيس شركت(در سال 1985) از هيات مديره آن اخراج شد. اپل بعد از آن چند نسل محصول تازه به بازار آورد كه هيچ كدام موفقيت نداشت از جمله كامپيوتري دستي به نام «نيوتون» كه پيشتاز كامپيوترهاي دستي يا PDA جديد مثل Palm است هر چند اپل يك تنه در برابر صدها كمپاني كه با استفاده از نرم افزار مايكروسافت و پردازنده هاي اينتل، كاميپوترهاي ويندوز را جهاني كردند ايستاد ولي به رغم موفقيت PowerBook كه استاندارد تازه اي در توليد كامپيوترهاي لپ تاپ ايجاد كرد، شركت اپل نتوانست سهم خود را از بازار كامپيوتري جهان از پنج درصد بيشتر كند.
جابز بعد از جدايي از اپل با پولي كه بابت سهام خود گرفت، شركت كامپيوتري Next را تاسيس كرد كه موفقيت چنداني نداشت سپس شركت فيلمسازي انيميشن كامپيوتري Pixarرا راه اندازي كرد كه در آن ميلياردها دلار از فروش فيلم هاي ابتكاري خود مثل «داستان اسباب بازي ها» سود برد. او 9 سال بعد از اخراج از اپل در سال 1997 با فروش شركتNext به اپل بار ديگر به شركتي كه به وجود آورده بود بازگشت و زمام آن را در دست گرفت. جابز در سال 1998 با به بازار آوردن نوع ارزان و ساده اي از كامپيوترهاي مك به نام iMac سوددهي را به شركت اپل بازگرداند و آن را براي نسل تازه اي از كاربران محبوب كرد.اپل با طرح ابتكاري خود، پيشرو كامپيوتر شخصي يا PC بود و حتي يك سال زودتر از مايكروسافت، در كامپيوترهاي مكينتاش يا Mac محيط فرمان متني را با محيط مبتني بر رابط گرافيكي ويندوز و سيستم ارتباطي كليك كردن با ماوس جايگزين و حتي مدتي مايكروسافت را تحت تعقيب قانوني قرارداد كه اين سيستم را از اپل كپي كرده است.
جابز ايده اين سيستم را در بازديدي از شركت زيراكس ديده بود كه در يك لابراتور تخصصي در كاليفرنيا سال ها قبل چيزي شبيه ويندوز را به وجود آورده بود ولي به علت موفقيت دستگاه هاي نسخه برداري يا فتوكپي خود از اين اختراع بهره برداري نكرد.
به هرحال وقتي تصور مي شد اپل به علت ناتواني در گسترش بازار خود از بين خواهد رفت، باز هم نوآوري و خلاقيت به كمك اپل آمد و با ساختن دستگاه هاي پخش موسيقي iPod و بازكردن فروشگاه مجازي موسيقي iTunes در شبكه اينترنت كه اينك پيشگام بازار موسيقي در اينترنت است، بار ديگر خود را تثبيت كرد و سهام آن به شدت بالا رفت و پس از توليد iPhone و عرضه آن به بازارهاي جهاني توانست پرافتخار ترين گوشي را در دنيا ارائه دهد و نام خود را بين شركت هاي مخابراتي نيز مطرح كند.
افتتاح فروشگاه هاي بزرگ و ديدني اپل در شهرهاي بزرگ دنيا كه به صورت 24 ساعته به ارائه خدمات و محصولات اين شركت مي پردازند، از جمله اقداماتي است كه هم اكنون انجام مي گيرد. تحول بزرگ ديگري كه انجام پذيرفت، انتقال كامپيوتر ها و سيستم عامل Mac OS X اپل از كامپيوترهاي مبتني بر پردازنده PoerPC شركت IBM به پردازنده هاي شركت اينتل بود. پس از آن اپل با معرفي نرم افزار BootCamp، در كمتر از چهار روز 10 درصد بر ارزش شركت خود افزود و به بازار بزرگ كامپيوترهاي شخصي با سيستم عامل ويندوز حمله ور شد.
تغيير و تحولات در شركت اپل ادامه دارد و اپل كه روزي پيش بيني مي شد از صحنه رقابت سخت افزارهاي كامپيوترهاي شخصي خارج خواهد شد، امروزه به واسطه ابداع به موقع و تحولات سريع و بدون ترس براي سازگاري بيشتر با نيازهاي بازار، به رقيبي جدي و غيرقابل پيش بيني تبديل شده است.
يکشنبه 10 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]