واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: لاريجاني در مراسم توديع و معارفه رييس كتابخانه و موزه مجلس: كتابخانه مجلس ذخيرهاي براي ايران است
مراسم توديع و معارفه رييس كتابخانه و موزه مجلس، با حضور رييس مجلس شوراي اسلامي برگزار شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران،دكتر علي لاريجاني در اين مراسم طي سخناني اظهارداشت: اين جلسه سخت است؛ چرا كه دوست عزيزي مثل آقاي جلالي را ترك ميكنيم و دوست ديگري اين مسئوليت را بر عهده ميگيرد.
وي در عين حال عنوان كرد كه اين اتفاق از اين جهت جاي خوشحالي دارد كه در تنوعي كه به وجود ميآيد از ابتكارات و افكار نو افراد صاحب نظر بهتر ميتوانيم استفاده كنيم.
وي به سابقه دوستي خود با احمد جلالي رييس پيشين كتابخانه مجلس اشاره كرد و گفت: سابقه دوستي من با آقاي جلالي به قبل از انقلاب برميگردد. ما هميشه با هم رفيق بوديم و ميدانم كه ايشان در عرصههاي سياسي و فرهنگي تبحر خاصي دارد.
لاريجاني همچنين با اشاره به سابقه همكاري خود با جلالي از ابتداي پيروزي انقلاب در راديو و تلويزيون گفت: ايشان ظرفيت نيكويي در زمينه فرهنگي و سياسي دارد كه براي كشور ارزشمند است. ايشان از تجربه خوب بينالمللي برخوردار است، تجربه كار ايشان در كتابخانه مجلس به سابقهي آقاي جلالي مربوط نبود، اما ايشان به دليل تعلقات فرهنگي اين مسئوليت را پذيرفته است.
رييس مجلس شوراي اسلامي از احمد جلالي خواست كه با ظرفيتهاي والاي خود همكاريهايش را با كتابخانه مجلس و همچنين در زمينههاي ديگر در كنار مسئولان مجلس داشته باشد.
لاريجاني همچنين از رسول جعفريان به عنوان رييس جديد كتابخانه مجلس به دليل پذيرفتن اين مسئوليت تشكر كرد و از وي به عنوان يكي از اساتيد خبره در دانشگاه تهران و حوزه نام برد و گفت: آقاي جعفريان هر چند كه ظاهر ايشان نشان نميدهد، اما بسيار پركار و پرتاليف است و آثار ايشان نيز قابل استفاده براي همهي نسلهايي كه اهل تحقيق هستند، ميباشد. ايشان از ديرباز با كتاب و كتابخانه انس داشته و وجود ايشان براي كتابخانه مجلس ذيقيمت است.
لاريجاني با اشاره به تاسيس كتابخانه تاريخ توسط جعفريان در قم افزود: اميدواريم كه ايشان تجربياتشان در آنجا را به كتابخانه مجلس منتقل كرده و به ظرفيت كتابخانه از لحاظ مديريت و روش كار بيفزايد.
لاريجاني كتابخانه مجلس را ذخيرهاي براي ايران دانست و گفت: اين كتابخانه از لحاظ كتابهاي خطي و اسناد، روزنامههاو مجلاتي كه در آن است ذخيرهي بزرگي براي ايران ميباشد؛ لذا بسيار بادقت بايد براي حفاظت از اين ذخيرهها، اهتمام شود.
وي همچنين ضمن اظهار تاسف از اين كه در جابجاييهاي كتابخانه برخي كتب مفقود شده است، گفت: اميدواريم آقاي جعفريان كار بايستهاي در سطحي كه امروز انتظار ميرود براي كتابخانه مجلس انجام دهد.
رييس مجلس شوراي اسلامي همچنين از عبدالحسين حائري تشكر كرد و گفت: ايشان عمر خود را صرف اين كتابخانه كرد و هر زمان كه ياد كتابخانه ميافتيم، ياد آقاي حائري نيز با آن همراه است.
لاريجاني در ادامه سخنان خود به رسول جعفريان سفارش كرد كه در سطح و منزلت عبدالحسين حائري تلاش كند تا از حيثيت فكري ايشان كمال استفاده شود و زمينهاي فراهم گردد كه وقت ايشان به طور كامل صرف تحقيق و تتبع شود.
وي در عين حال به رسول جعفريان در دو امر سفارش كرد و گفت: از آقاي جعفريان ميخواهيم كه دلمشغوليها و دغدغههاي جلالي در زمينه بخش سختافزاري كتابخانه را مورد عنايت قرار دهد به همان ميزان شرايط كتابخانه از لحاظ محتوا بايد غني باشد، از لحاظ ساختمان و سختافزاري نيز بايد اهتمام شود ،چرا كه هماكنون ساختمان كتابخانه مجلس زاهدانه و فقيرانه است، البته زاهدانه بودن براي امور فردي بد نيست، اما براي چنين امور جمعي زاهدانه قدم برداشتن پسنديده نيست.
رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه با تاكيد بر اين كه با سرعت بايد فكري به حال ساختمان كتابخانه مجلس شود، گفت: ما هم كمك ميكنيم يك ساختماني با معماري سنتي متناسب با اين جايگاه به كتابخانه اختصاص داده شود.
وي در عين حال به اختصاص يك ساختمان مستحكم در مقابل حوادثي همچون زلزله به كتابخانه مجلس تاكيد كرد و گفت: ما مشتاقيم تا سريعتر نيازهاي آقاي جعفريان را ببينيم تا با توجه به چشمانداز آينده كتابخانه مواردي كه احتياج است تهيه شود.
لاريجاني همچنين گفت: افراد فرهيخته و زحمتكشي كه در كتابخانه تلاشهاي زيادي ميكنند نيازهاي آنها بايد برطرف شود و در حد لازم مشكلاتشان حل گردد تا با فراغ بال پژوهشهاي خود را دنبال كنند.
لاريجاني همجواري كتابخانه مجلس با بخش هيات رييسه را افتخاري براي خود و همكارانش دانست، اما در عين حال خطاب به جعفريان گفت: معلوم نيست كه اين قضيه براي شما هم افتخار باشد، چرا كه قطعا مشكلاتي در رفت و آمد مراجعه كنندگان به وجود ميآيد، لذا از اين افتخار صرفنظر ميكنيم و در جايي كه محققان بتوانند راحت با كتابها انس پيدا كنند، محلي را براي آنان تدارك ميبينيم.
لاريجاني در ادامه سخنان خود عنوان كرد: گاهي سيستمهاي سختافزاري مهيا است، اما دسترسي پژوهندگان به آثار علمي سخت است و غالبا اين شيوهها جوري طراحي ميشود كه دسترسي آسان نيست. در حالي كه همه امكانات بايد فراهم شود كه يك محقق به آساني بتواند به كتابهاي مورد نياز خود دست پيدا كند.
وي گفت: در فرنگ عليرغم مشكلاتي كه وجود دارد، خدمات دادن به مردم در اين زمينه سهل است، لذا توصيه ميكنم اين تجربه بشري را در اين جا محقق كنيد تا محققان بتوانند از كتب خطي كه در اينجا وجود دارد استفاده كنند؛ قطعا شيوههايي همانند عكسبرداري و روشهاي ديگري براي استفاده از اين كتب وجود دارد كه در اين زمينه هر چه سرمايهگذاري لازم باشد ما در خدمت هستيم.
لاريجاني با بيان اينكه تحقق موارد ذكر شده به زمان طولاني نياز ندارد، خطاب به جعفريان گفت: هر چه سريعتر شما اين موارد را بررسي كنيد و هيات رييسه مجلس نيز در اين زمينه قطعا كمك خواهد كرد.
يکشنبه 10 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]