واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان:
برای داشتن پوستی زیبا و شاداب چه کارهایی باید بکنید؟ حتما می دانید که باید تغذیه مناسب داشته باشید، استرس هایتان را کمتر کنید، خواب مناسب و کافی داشته باشید و از محصولات مراقبت از پوست استفاده کنید...
اما اینها کافی نیستند. یک عامل دیگر هم وجود دارد که تاثیر بسیاری روی زیبایی و سلامت پوست ما دارد و آن، آب و هواست. حتما شنیده اید که بعضی از مردم می گویند یک نوع آب و هوا به پوستشان نمی سازد یا در نوع دیگری از آب و هوا پوستشان شاداب تر می شود. برای اینکه تاثیر این عامل را بر پوست بیشتر بشناسیم، پای حرف های دکتر فرهاد ملک زاد، متخصص پوست و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نشسته ایم.
▪ آقای دکتر! به عنوان سوال اول می خواهم بپرسم آیا اصلا آب و هوا روی پوست ما تاثیری دارد؟
ـ مسلما! پوست هم مثل هر عضو دیگری از بدن در برابر عوامل محیطی می تواند دچار تغییر بشود و این تغییرات ممکن است در جهت مثبت یا منفی باشند. آب و هوا یکی از این عوامل محیطی است.
▪ بهترین و بدترین نوع آب و هوا برای پوست کدام ها هستند؟
ـ وقتی می گوییم آب و هوا، منظورمان چند عامل است. آب و هوا از ۳ جنبه دما، رطوبت و نور آفتاب قابل بررسی است. به عنوان نمونه ممکن است در یک جا دمای هوا سرد باشد ولی نور آفتاب زیاد (مانند مناطق کوهستانی و برفی)، یا در جایی هوا گرم و خشک باشد و در جای دیگر گرم و مرطوب. پس باید این عوامل را از هم جدا کنیم. دمای هوا، مانند طیفی است که هر دو سر آن برای پوست زیان آور است. یعنی در هوای بسیار گرم یا بسیار سرد پوست آسیب می بیند. از نظر رطوبت هم باید گفت محیط مرطوب برای پوست بهتر از محیط خشک است. نور آفتاب هم در همه حالت ها، حتی در هوای ابری که بعضی ها فکر می کنند نور آفتاب شدید نیست، می تواند به پوست آسیب برساند.
از همه اینها می توانید نتیجه بگیرید که بهترین و مناسب ترین آب و هوا، برای پوست، آب و هوای معتدل و مرطوب است. آب و هوای سرد و خشک و آب و هوای گرم و خشک هم بدترین آب و هوا برای پوست به شمار می آیند.
▪ چرا آب و هوای خشک، پوست را خراب می کند؟
ـ پوست انسان همیشه روی سطح خودش لایه ای از عناصر دفاعی مثل باکتری های مفید دارد. این سد دفاعی برای عملکرد صحیح احتیاج به رطوبت دارد. در هوای خشک، به خصوص موقع وزش باد، تبخیر آب از سطح پوست بالا می رود و این سد دفاعی ضعیف می شود، بنابراین پوست در برابر عواملی مثل آلرژن ها و عفونت ها ضعیف می شود. به علاوه خشکی بیش از حد خاصیت ارتجاعی پوست را هم کاهش می دهد و باعث شکسته شدن پوست و پیری زودرس می شود.
▪ آقای دکتر! کسانی که در مناطق خشک زندگی می کنند برای حفظ پوستشان در برابر آسیب های محیطی باید چه اقداماتی انجام بدهند؟
ـ همان طور که گفتم، رطوبت عنصر بسیار مهمی برای پوست است. پس افرادی که در محیط های خشک زندگی می کنند باید رطوبت را به پوستشان برسانند. به این ترتیب که مایعات زیاد مصرف کنند، محیط را برای خودشان مرطوب کنند، مثلا بخور سرد یا گرم بدهند و روزی چند بار از کرم های مرطوب کننده استفاده کنند. این کرم ها بسته به رطوبتی که به پوست می دهند، باید در روز چند بار تجدید شوند. یکی دیگر از کارهایی که افراد در محیط های خشک باید بکنند این است که از صابون های ضعیف استفاده کنند تا پوستشان بیش از پیش خشک نشود.
▪ و کسانی که در محیط های آفتابی زندگی می کنند، چه؟
ـ این افراد باید حتی الامکان در ساعت های اوج آفتاب از منزل بیرون نروند، لباس محفوظ بپوشند و از ضدآفتاب استفاده کنند و آن را هر ۳ ساعت یک بار تجدید کنند.
▪ برای محیط هایی که نور آفتاب در آنها شدید است، چه ضدآفتابی مناسب است؟
ـ ما همیشه به افراد توصیه می کنیم از ضدآفتابی استفاده کنند که SPF یا همان فاکتور محافظتی آن حداقل بالای ۳۰ باشد. اما نباید فکر کنید که ضد آفتابی با SPF ۶۰، دو برابر و ضد آفتابی با SPF ۹۰، سه برابر ضدآفتاب هایی که SPFشان ۳۰ است، از پوست محافظت می کنند. بلکه حقیقت این است که ضدآفتاب هایی با SPF ۹۰، نسبت به ضدآفتاب هایی که SPF ۳۰ دارند، فقط ۵ تا ۷ درصد بیشتر از پوست مراقبت می کنند. بنابراین نیازی به صرف هزینه بالا و استفاده حتمی از ضد آفتاب با SPF ۶۰ و ۹۰ نیست.
▪ آیا آلودگی هوا هم بر سلامت پوست تاثیر می گذارد؟
ـ به نظر می آید که این طور باشد. وقتی آلودگی هوا روی ریه های ما، مغز ما، چشم ما و حتی خون ما تاثیر دارد، طبیعی است که روی پوست هم، به عنوان یک عضو گسترده بدن، اثر خواهد داشت.
حتی عده ای معتقدند وجود ذرات ریز معلق در هوای آلوده، موجب تجزیه و شکست نور آفتاب می شود و تاثیرات آفتاب را بر پوست بیشتر می کند. اما اگر بخواهم دقیق تر بگویم، در این مورد، حرف و حدیث زیاد است و هنوز نتایج قطعی تحقیقاتی در دست نیست. به هر حال، توصیه ما به افراد این است که حتی الامکان سعی کنند از هوای آلوده دور باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 198]