واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دستور العمل صدور مجوز برپايي نمايشگاه مد ولباس براي اجرا ابلاغ شد
اجتماعي. قانون ساماندهي مد . ابلاغيه
دستور العمل صدور مجوز بر پايي نمايشگاه مد و لباس ( در داخل كشور ) در كه در تاريخ ۱۶ارديبهشت ۸۷به تصويب كارگروه ساماندهي مد و لباس رسيده براي اجرا ابلاغ شد.
به گزارش روز يكشنبه ايرنا، دستورالعمل ياد شده براي تمام متقاضيان برگزاري نمايشگاه مد و لباس اعم از داخلي يا خارجي و دولتي و غيردولتي لازم الاتباع است.
تمام دستگاههاي دولتي نسبت به اجراي كامل آن و پيشگيري از تخلفات احتمالي، موظف به همكاري با ساختار مديريتي پيش بيني شده براساس ماده ۱ قانون مذكور و ماده ۳آيين نامه اجرايي آن (دبير خانه كارگروه ساماندهي مد و لباس مستقر در معاونت امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي) هستند.
در اين دستورالعمل نمايشگاه مد ولباس به مكاني براي نمايش و ترويج الگوهاي پارچه و لباس منطبق با موازين اسلامي - ايراني و بومي مناطق مختلف ايران به تناسب موقعيتهاي مختلف عمومي و خصوصي در حوزههاي منطقه اي، استاني ملي و بينالمللي اطلاق ميشود.
براساس اين دستورالعمل، نمايشگاه صرفا محلي براي نمايش طرحها و الگوهاي پوشش ايراني و اسلامي بوده و فروش هرگونه كالا در محل نمايش ممنوع است.
در اين دستورالعمل در خصوص طرحهاي لباس مربوط به حوزه عمومي بانوان آمده است: اين طرحها شامل مواردي همچون چادر، مانتو ( شامل انواع رسمي و ميهماني)، تونيك (پيراهن بلند)، شلوار، كت و دامن با سربند طراحي شده و هماهنگ با پوشش سر، لباس اسپرت خاص (در مسابقات بينالمللي ) لباس خاص مشاغل، لباس نوجوانان و يونيفرم مدارس ميشود.
بر اساس اين گزارش طرحهاي لباس حوزه عمومي آقايان نيز شامل مواردي همچون كت و شلوار
(اعم از انواع رسمي و ميهماني و اسپرت)، پيراهن، ژاكت، پالتو، اور، لباس ورزشي و لباس سفر است.
طرحهاي لباس مربوط به حوزه خصوصي بانوان نيز شامل مواردي همچون لباس منزل، لباس ميهماني و لباس ورزشي و لباس مربوط به حوزه خصوصي آقايان هم شامل مواردي همچون لباس منزل و ورزشي است.
بر اساس اين دستورالعمل، شخصيت حقيقي با مدرك تحصيلي مرتبط با موضوع پوشاك با معرفي نامه و تاييديه از سوي مراجع ذيربط و همچنين شخصيت حقيقي با سابقه كار تجربي در رشته پوشاك مورد تاييد از سوي وزارتخانههاي ذيربط همچون وزارت ارشاد از جمله شرايط متقاضيان اخذ مجوز براي صدور برپايي نمايشگاه محسوب ميشود.
در بخش ديگري از اين دستورالعمل براي شرايط اختصاصي (متقاضيان خارجي) نيز آمده است: اتباع بيگانه اعم از حقيقي يا حقوقي ميبايست تقاضاي خود را به صورت كتبي و از طريق سفارت خانههاي كشور متبوع خود در تهران به وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران اعلام كرده و سپس وزارت خارجه نسبت به معرفي اين متقاضيان به دبير خانه كارگروه مد و لباس اقدام كنند.
در بند دو شرايط اختصاصي (متقاضيان خارجي) آمده است: دبيرخانه در اعطاي مجوز فعاليت نمايشگاهي به متقاضيان يا مشاركتكنندگان غير ايراني تنها به تقاضاي اشخاصي يا موسسات خارجي معتبر و مجرب كه به صورت تخصصي در حوزه مد و لباس فعاليت ميكنند و فاقد هر گونه سو پيشينه در رابطه با جمهوري اسلامي ايران و يا ارزشهاي اسلامي، انقلابي و ملي ايران باشند ترتيب اثر مي دهد.
دردستورالعمل ياد شده طرحها بايد ابداعي وابتكاري بوده با رعايت كامل موازين شرعي و قانوني عفاف و حجاب، براساس الگوها و نمادهاي اسلامي و ايراني و با در نظر گرفتن اقتضا ئات هر يك از موقعيتهاي عمومي و خصوصي ارايه شود.
همچنين تمام طرحها ي ارايه شده، مطابق با ماده ۴قانون ساماندهي مد و لباس ميبايست مشمول حمايت قانوني حقوق مولفان و مصنفان يا كانون ثبت اختراعات و مالكيت معنوي باشد.
طرحهاي لباس مربوط به حوزه عمومي ميبايست مجموعه كاملي از پوشش زن مسلمان ايراني اعم از بدن، سرو دست و پا را شامل شود ( به طور مثال براي يك طرح مانتو لازم است مواردي همچون روسري و جوراب متناسب نيز ارايه شود بر اساس اين دستورالعمل، طرحها بايد متناسب با عرف جامعه مسلمانان ايراني و مطابق با نيازهاي مصرفكنندگان و قدرت خريد آنها - عمدتا طبقه متوسط - بوده و از قابليت توليد در سطح انبوه برخوردار باشند.
ماده ۵دستورالعمل صدور مجوز برپايي نمايشگاه مد و لباس (در داخل كشور) به شرايط نمايش طرحها اختصاص يافته است.
در اين ماده ، در خصوص طرحهاي لباس مربوط به حوزه عمومي مثل شرايط نمايش در قالب عكس و يا با استفاده از مانكن ثابت و همچنين شرايط نمايش با استفاده از مانكن زنده و نمايش طرحهاي لباس مربوط به حوزه خصوصي ( اعم از منزل و ميهماني) توضيحاتي داده شده است.
در بخشي از شرايط نمايش با استفاده از مانكن زنده آمده است: در نمايش زنده ، تقليد و استفاده از شيوههاي اجرا به سبك غربي ( نظير )Cat Walk ممنوع بوده و مجري نمايش بايد نسبت به طراحي و اجراي نمايش به سبك ايراني (متناسب با هويت ملي و اسلامي) اقدام كند.
يکشنبه 10 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]