واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس سازمان بازرگاني خوزستان: نقش دولت در عرضه و تقاضاي سيمان ظرف 3 ماه آينده كمرنگ ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: بازرگاني
رييس سازمان بازرگاني خوزستان گفت: پايين بودن ظرفيتهاي توليد سيمان نسبت به نياز كشور و سرعت بخشيدن به كارهاي عمراني دولت طي 2 سال اخير موجب به وجود آمدن تب رواني در صنعت سيمان شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمد حسين چراغي در همايش چشم انداز صنعت سيمان خوزستان توضيح داد: تا پيش از مرداد سال جاري، روند توزيع سيمان در كشور در قالب سبد حمايتي بود و دولت به صورت مستقيم بر نحوه تامين سيمان، نظارت مي كرد.
وي افزود: در حالي كه تقاضا براي سيمان افزايش يافت، بالا بردن ظرفيتها در توليد سيمان نيز امري ضروري به نظر ميرسيد.
چراغي تصريح كرد: روش توزيع سيمان تا پيش از مردادماه اينگونه بود كه سهميه سيمان هر استان، تحت نظر كميته پشتيباني طرح جامع سيمان در تهران متشكل از وزارت بازرگاني به عنوان دبيرخانه، وزارت صنايع و معادن، مسكن و شهرسازي و تعزيرات تعيين و بعضي از دستگاهها به همراه انجمن صنفي توليد كنندگان سيمان، سياستگذاري صنعت سيمان را در حوزه تامين، توزيع، نظارت و بازرسي انجام ميدادند.
وي ادامه داد: با توجه به نياز بازار در اسفند و بهمن سال گذشته، برنامههايي براي خروج اين صنعت از سبد حمايت دولت تدوين و در 10 تيرماه طبق مصوبه دولت اجرايي شد.
چراغي عنوان كرد: تا پيش از اجراي اين مصوبه، 74 درصد از كل سيمان توليدي به بخش مردمي، 5/13 درصد به طرحهاي عمراني و 5/21 درصد به صنايع سيمان اختصاص يافته بود.
وي گفت: از 10 تير تاكنون، كميته تغيير يافت و كارگروهي با چهار عضو تشكيل شد. كارخانجات صنعتي به عنوان دبير كارگروه انتخاب شدند. در حال حاضر سه كارخانه سيمان خوزستان، كارون و بهبهان، ماهانه 232 هزار تن سيمان در استان توليد مي كنند كه از اين تعداد، كارخانه سيمان خوزستان بالاترين ميزان توليد سيمان را در استان دارد.
چراغي بيان كرد: 95 درصد سيمان مورد نياز خوزستان در داخل استان تامين و حدود پنج درصد ديگر از خارج از استان تامين ميشود.
چراغي تاكيد كرد: با آغاز فعاليت اين كارگروه در يكم مرداد، ميتوان به طور قطع گفت كه در حال حاضر در تامين سيمان مشكلي نداريم.
وي افزود: در حال حاضر محدوديتي براي تامين نياز سيمان صنايع سيمان بر و طرحهاي عمراني وجود ندارد و براي رفع مشكلات در بخش مردمي نيز درخواست افزايش سهميه سيمان بخشي مردمي را دادهايم. دستور افزايش سهميه نيز ابلاغ شده و بزودي اجرا ميشود.
چراغي خاطرنشان كرد: ظرف 2 تا سه ماه آينده نقش دولت در عرضه و تقاضاي سيمان كم رنگ ميشود و سعي ميكنيم كارخانجات سيمان نقش تعادل سازي عرضه و تقاضا را در بازار برعهده بگيرند.
وي تصريح كرد: در حال حاضر اصلاح شبكه توزيع سيمان مهمترين موضوع در صنعت سيمان است. به علت عدم مديريت صحيح بر شبكههاي توزيع، نميتوانيم نياز مصرف كنندگان را به صورت واقعي تامين كنيم و به همين دليل گاهي اوقات ممكن است مشكلي در ساماندهي بازار مصرف به وجود آيد.
چراغي بيان كرد: در شهرستان اهواز، 2 شركت تعاوني سيمان و از عاملين صنعتي سيمان، كار توزيع سيمان را انجام ميدهند.
رييس سازمان بازرگاني خوزستان خاطرنشان كرد: در سفر هيات دولت، مصوبهاي مبني بر احداث پايانه صادراتي در بندرامام ارائه شد و هم اكنون شركت مجري اين طرح، براي احداث اين پايانه اقدام كرده است. در حال حاضر توان صادراتي مصالح ساختماني، گندم و ساير كالاهاي ديگر در اين بندر ايجاد شده است.
انتهاي پيام
يکشنبه 10 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]