واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: هشتمين جشنواره صنعت چاپ با تقدير از آثار مذهبي به پايان رسيد
گروه ادب: آيين پاياني هشتمين جشنواره ملي صنعت چاپ با تقدير از آثار مذهبي در بخشهاي پوستر و چاپ بر پارچه، در شهرستان قم برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) به قم، «محمدحسين صفار هرندي»، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اختتاميه هشتمين جشنواره ملي صنعت چاپ در مدرسه علميه امام خميني(ره) شهرستان قم گفت: با وجود دستيابي به درجاتي از پيشرفت در صنعت چاپ هنوز دستاوردهاي بسياري پيش روي ماست و با توجه به ظرفيت قدرتمند نيروي انساني و نگاه ساير كشورهاي جهان به ما، بايد به اين دستاوردها نايل شويم.
او با تاكيد بر اهداف ترسيم شده در چشم انداز 1404 گفت: بايد بدانيم كه اگر بناست كشور ما توليدكننده معرفت و دانش باشد، يكي از مهمترين ابزارهاي رسيدن به اين هدف صنعت چاپ است و يكي از جلوههاي زيباي علو و برتري و سيادت عملي آن است كه بتوانيم محصولات چاپي خود را به جهان عرضه كنيم و بايد بپذيريم كه با اين تصويري كه از آينده در ذهن داريم در ابتداي راه هستيم و عصر بلوغ صنعت چاپ پيشروي ماست.
او در پايان سخنان خود گفت: از دوستان و همكاران ما در معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گرفته تا شما فعالان و هنرمندان عرصه چاپ همگي مخاطبان اين فراخوان بزرگ هستيم و ما نيز ميپذيريم كه تامين امكانات اوليهاي چون ايجاد شهركهاي چاپ تا مراحل بعدي كه كمكهايي چون دريافت تسهيلات مسكن است، بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است.
در ابتداي اين نشست، همچنين «استاد»، مشاور وزير و مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم در سخناني ضمن خيرمقدم گويي به حاضران به ارائه گزارشي از وضعيت صنعت چاپ در استان قم پرداخت و گفت: هماكنون و با توجه به بضاعت بالاي استان قم در عرصه چاپ، اين استان به يكي از بزرگترين مراكز صادرات چاپي به خارج از كشور تبديل شده است.
پس از او «ذكايي»، مدير كل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز به ارائه گزارشي از عملكرد دفتر امور چاپ در يك سال اخير و نحوه برگزاري هشتمين جشنواره صنعت چاپ پرداخت و گفت: از شهريور گذشته، تا امروز، به رغم ركود در بازار جهاني چاپ و تحريمهاي تحميلي بر كشور ما، حجم سرمايهگذاري در عرصه صنعت چاپ سيوهفت درصد رشد داشته است.
او افزود: در سال گذشته، توجه به شهركهاي چاپ، صادرات در عرصه چاپ، اصلاح آييننامهها و وضع قوانين جديد و توجه جدي به امر آموزش در دستور كار دفتر امور چاپ قرار داشته است.
ذكايي همچنين گفت: با همكاري واحد شماره پنج مركز علمي كاربردي فرهنگ و هنر در حاشيه هشتمين جشنواره ملي صنعت چاپ، شاهد تشكيل چهار كارگاه بوديم كه نقشي بسيار كليدي و كاربردي را ايفا كردند و در مجموع احساس ما اين است كه در حوزه چاپ شاهد شور و نشاط جديدي هستيم.
«محسن پرويز»، معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، ديگر سخنران اين نشست بود كه در سخناني گفت: بخشي از زمينهها، دستگاهها و چاپخانههاي موجود نيازمند بهسازي و نوسازي هستند و اگر اين اتفاق نيفتد خيلي زود مشكلات ناشي از اين تأخير خود را نشان خواهد داد.
او ادامه داد: يكي از فعاليتهاي مهم انجام شده در اين عرصه، ايجاد بانك اطلاعات صنعت چاپ است تا بتوانيم شناخت جامعي از كمبودهاي خود داشته باشيم كه خوشبختانه اين بانك توسط دوستان دفتر امور چاپ به گونهاي مطلوب سازماندهي شده است.
او در پايان و با تاكيد بر پاسخگو نبودن صنعت چاپ كشور براي انجام كارهاي عظيم گفت: خوشحالم كه براي دومين سال پياپي روز ملي چاپ در شهري به جز تهران برگزار شد و دفتر امور چاپ بايد اين آمادگي را داشته باشد كه هر ساله اين جشنواره را در يكي از شهرستانهاي كشور برگزار كند.
همچنين در اين نشست، «عربستاني»، از اعضاي اتحاديه چاپ خانهداران استان قم در سخناني به ارئه راهكارهاي توسعه هر چه بيشتر صنعت چاپ در استان قم پرداخت.
در ادامه اين نشست نيز برگزيدگان بخشهاي شانزدهگانه جشنواره معرفي شدند كه در آن ميان، در بخش پوستر، پوستر «السلام عليك يا ولي الله» از مجموعه پوسترهاي آستان قدس رضوي و در بخش چاپ تابلو بر پارچه، «السلام عليك يا اباعبدالله الحسين» اثر كارگاه قنبري به عنوان آثار برتر معرفي شدند.
يکشنبه 10 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]