واضح آرشیو وب فارسی:فارس: القائات راديوهاي بيگانه در 24 ساعت گذشته
خبرگزاري فارس: در حوزه سياست خارجي موضوعات خبرسازي مانند تاثير ملتهب شدن روابط آمريكا و روسيه بر سر مسئله گرجستان ؛ بازتاب ارائه شكايتنامه دولت امارات متحده از ايران از جمله مهمترين سوژههاي خبرساز براي راديوهاي بيگانه در عرصه خارجي بودند.
![](http://media.farsnews.com/Media/8405/Images/jpg/A0118/A0118749.jpg)
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از اداره اخبار خارجي، فضاي تبليغي رسانههاي بيگانه در كمتر از 24 ساعت گذشته خود را مشغول دو حوزه سياست خارجي و داخلي ايران نموده است.
در حوزه سياست خارجي مقولات و موضوعات خبرسازي مانند تاثير ملتهب شدن روابط آمريكا و روسيه بر سر مسئله گرجستان و استقرار سپر آمريكايي ضدموشكي در اروپاي مركزي بر روند فعاليتها و موضع هستهاي ايران؛ بازتاب و تحليل تنظيم و ارائه شكايتنامه دولت امارات متحده از ايران به سازمان ملل در اعتراض به تاسيس دو دفتر ثبت دريايي ايران در جزيره بوموسي و نهايتاً واگذاري رسمي مسئوليت كمپ اشرف منافقين در خاك عراق به دولت و ارتش اين كشور و رويش نگرانيهايي از احتمال اعمال نفوذ جمهوري اسلامي ايران در اين مسئله از جمله مهمترين سوژههاي جذاب خبرساز براي راديوهاي بيگانه در عرصه خارجي بودند.
راديوهاي بيگانه در سطح تحليل داخلي، عمدتاً به بهانه سالروز آنچه ماجراي اعدام گسترده زندانيان سياسي (تروريست ها)در شهريور 1367 خوانده ميشود، كوشيدند عملكرد جمهوري اسلامي در قبال مخالفان خود را زير سئوال ببرند و از اين ماجرا به عنوان سندي براي رفتار غيربشردوستانه نظام اسلامي در قبال زندانيان سياسي سوء استفاده كنند.
رسانههاي مزبور شايد به علت قرار گرفتن در هفته دولت كوشيدند عملكرد دولت اصولگراياي نهم را در قبال روزنامهنگاران و مقوله روزنامهنگاري به قضاوت سوگيرانه خود بنشينند و از دل اين قضاوت گزارههاي بدبينانهاي معطوف به عملكرد سه ساله دولت نهم را در مقايسه با عملكرد دولت اصلاحات و نيز رويش فضاي امنيتي و قضايي را عليه فضاي به اصطلاح آزادانديشانه توليد كنند.
اصليترين گزاره تبليغي راديوهاي بيگانه در تحليل آخرين تحولات هستهاي ايران ايجاد نوعي پيوند معنايي ميان ادامه سرسختي هستهاي ايران(عدم پاسخ آن به بسته پيشنهادي جديد و بهاصطلاح سخاوتمندانه اعضاي گروه پنج به علاوه يك) و آغاز نوعي جنگ لفظي و رواني ميان كاخ سفيد و كرملين بر سر تحولات گرجستان است.
آنگونه كه رسانههاي بيگانه مدعي ميشوند، تشديد اختلاف نظرها و لفاظيهاي ميان دو رقيب قديمي و بازمانده جنگ سرد بر سر تحولات گرجستان، فضاي حياتي ايران براي ادامه مصرانه و آزادنه فعاليتهاي هستهاي گسترش يافته است.
در اين جنگ سرد رسانهاي به راه افتاده، از قرار معلوم ايران به بلوك روسيه پيوسته و ميكوشد براي خود و برنامه هستهاي خود هويت و ماهيتي ضدآمريكايي و روسيه پسند دست و پا كند.
به اين ترتيب از اين منظر بالاگرفتن اختلافات واشنگتن- مسكو بر سر تحولات گرجستان و استقرار سپردفاع موشكي آمريكا در اروپاي مركزي حاشيه امن مناسبي براي ايران و ادامه فعاليتهاي هستهاي آن فارغ از اعمال فشارهاي هماهنگ اعضاي شوراي امنيت ايجاد كرده است؛ حاشيه امني كه البته كه با پايين آوردن ضريب تاثيرگذاري تحريمها و قطعنامههاي به همان اندازه ضريب احتمال حمله نظامي آمريكا را بالا خواهد برد. احساس گسترش فضاي حياتي در ميان رهبران تهران بر اساس اين ادعا در اظهارنظرهاي قاطع و صريح برخي مقامات بلندپايه نظامي ايران و حمايتهاي آقاي احمدينژاد از روسيه و توصيه به غربيها مبني بر عدم مداخله در غائله گرجستان ظهور و بروز مييابد.
در يك روايت ديگر به طور متناقض نمايي گفته ميشود هرچند ديدار معنادار رؤساي جمهور ايران و روسيه در دوشنبه و در حاشيه اجلاس سران شانگهاي و حمايت رييس جمهوري ايران از عملكرد روسيه در گرجستان زمنيه چنين برداشتي را فراهم آورده باشد، اما حتي خود رسانههاي غربي نيز به اين تحليل خود پايبند نيستند و برنامه هستهاي ايران را به مثابه تهديد مشترك فراروي آمريكا و روسيه ترسيم كنند؛ تهديدي كه به ادعاي رسانههاي غربي تلخي اختلافات و لفاظيهاي اخير ميان واشنگتن و مسكو را دست كم در برابر اين به شيريني همگرايي و همدلي مبدل خواهد كرد
در مواقعي كه اسناد تاريخي در حمايت از حق قانوني و مالكيت ايران بر جزاير سهگانه به كمك جمهوري اسلامي ميآيد، رسانههاي بيگانه ميكوشند با تاكيد و برجستهسازي شكايات غيرحقوقي و غيرمستند امارات متحده به سازمان ملل و تكرار آن در مالكيت تاريخي ايران بر اين جزاير تشكيك و ترديد ايجاد نمايند.
به ديگر سخن رسانههاي مزبور به بهانه بررسي تاسيس دو دفتر ثبت دريايي در جزيره ايراني بوموسي و در مقابل اسناد معتبر و تاريخي قابل اتكاي ايران در اين خصوص ميكوشند اولا نوعي رويكرد تاريخزدايي را در پيش بگيرند، ثانياً اگر هم به سراغ تاريخ ميروند روايت و پيشينهاي مطابق با اهداف و منافع امارات و به ضرر منافع ملي ايران ارائه ميدهند؛ ثالثاً با طرح و تكرار گزارههاي حقوقي جديد در قالب شكايات به سازمان ملل و ديوانهاي بينالمللي ذيربط ميكوشند روزنهاي حقوقي به تاريكخانه رسانهاي و تحليلي خود باز كنند؛ رابعاً و از همه مهمتر اين كه اين اقدام امارات متحده عربي را برخاسته از سياست خارجي انزواگرايانه ايران و به ويژه دولت نهم ارزيابي كردهاند كه جسارات و جرأت تنظيم و ارائه شكايتنامه غيرمحكمه پسند را از سوي اين دولت كوچك به سازمان ملل داده است.
به نظر ميرسد رسانههاي غربي و برخي هواداران اروپايي اعضاي سازمان مجاهدين خلق(منافقين) نگران سرنوشت باقيمانده گروهك منافقين در كمپ اشرف در عراق پس از واگذاري مسئوليت اين كمپ به ارتش عراق هستند.
آنها نگران اين موضوعند كه ارتش عراق تحت تاثير اعمال نفوذ جمهوري اسلامي ايران به عنوان اصليترين زخمديده فعاليتهاي تروريستي منافقين اعضاي كمپ اشرف را تحويل ايران دهند يا خود يا مرجع بينالمللي يا كشور ثالث ديگري اعضاي آن را به مجازات برساند. از اينروست كه در يك پيش دستي رسانهاي و تبليغي ميكوشند قدرت مانور و نفوذ ايران و ابتكار عمل دولت عراق را به حداقل ممكن تقليل دهند بدين سان حساسيت منفي پيشاپيش رسانهاي بيگانه به اين موضوع قابل تامل به نظر ميرسد.
انتهاي پيام/
يکشنبه 10 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]