واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: خودرو سازان داخلي غايبان بزرگ حمل ونقل عمومي تهرانآغاز به كارنخستين گروه اتوبوسهاي تندرو خارجي
گروه اجتماعي-اتوبوسهاي وعده داده شده توسط سازمان حمل و نقل و ترافيك تهران سرانجام ديروز با حضور محمد باقر قاليباف درخطوط BRT قرار گرفت تا آغازي باشد بر نسل نويني از اتوبوسهاي حمل و نقل شهري.
راه اندازي اتوبوسهاي BRT كه با هدف سرعت بخشي به حمل و نقل شهري صورت گرفت،با وجود همه برنامه ريزيها به دليل تخلف خودروساز طرف قرارداد، در موعد مقرر آماده تحويل نشد و در حالي كه سراسر خيابان آزادي تا تهرانپارس نرده گذاري و آماده ورود ناوگان جديد اتوبوس شهري ميشد،سازمان حمل و نقل و ترافيك ناگزير به رايزني با شركت ديگري شد تا با توجه به زمان از دست رفته،اتوبوسهاي رايج شهري را با اندكي تغيير آماده راه اندازي در اين خطوط كند.شركت شهاب خودرو در مدت زمان باقي مانده و با عجله اين كار را به سامان رساند تا يك سال پس از راه اندازي اين خطوط،اتوبوسهاي مورد نياز از طريق واردات تامين شود.
آمارها نشان ميدهد كه از ابتداي سال جاري تا آخر تير ماه، هر روز بيش از سه هزار دستگاه خودرو در كشور توليد شده كه در صورت ورود تنها 40 درصد آنها به تهران، روزانه بيش از يكهزار و 200 دستگاه خودروي جديد وارد خيابانهاي تهران شده است.
يك كارشناس برنامهريزي شهري با اعلام اين مطلب پيشنهاد كرد: اگر به ازاي توليد هر 100 دستگاه خودروي شخصي كه به معابر شهري تهران واد ميشود، تنها يك دستگاه اتوبوس، از محل سهميه مردم اين شهر وارد ناوگان اتوبوسراني ميشد، بخشي از مشكلات حمل و نقل عمومي پايتخت كاهش مييافت.
شهرام جباريزادگان، ورود انبوه خودروهاي شخصي به شبكه معابر شهري نسبت به معدود اتوبوسهايي كه وارد ناوگان حمل و نقل عمومي ميشوند را برشمرد و اظهار كرد: در حالي كه خودروهاي شخصي عموما تك سرنشين هستند، هر اتوبوس روزانه 800 تا 1200 مسافر را جابجا ميكند. اين كارشناس مسايل شهري در ادامه تصريح كرد: اگر در مقابل ورود حدود 150 هزار دستگاه خودروي سواري در چهار ماه نخست سال 87 به معابر شهري تهران، تنها يكهزار و 500 دستگاه اتوبوس به ناوگان اتوبوسراني وارد ميشد، بخشي از مشكلات حمل و نقل عمومي تهران برطرف ميشد.
جباري زادگان در پايان يكهزار و 500 دستگاه اتوبوس توليدي در مقايسه با 373 هزار دستگاه خودرويي كه در چهار ماه نخست سال 87 در كشور توليد شده را رقمي ناچيز دانست و خاطر نشان كرد: توليد اتوبوسهاي شهري استاندارد،با كيفيت و پرظرفيت بايد مورد توجه جدي خودروسازان داخلي قرار گيرد.
با اين وجود روز گذشته دكتر قاليباف در حالي روبان افتتاح ناوگان جديد اتوبوس راني را گشود كه خودرو سازان داخلي، غايب بزرگ جشن تحول وسايل حمل و نقل عمومي شهري بودند.
دولت و مجلس در مورد عملكرد تبصره 13 گزارش دهند
شهردار تهران در مراسم آغاز به كار اولين گروه اتوبوسهاي تندرو خارجي از دولت و مجلس خواست تا با ارائه گزارش در مورد عملكرد تبصره 13 نقاط قوت و ضعف اين بخش از قانون را بررسي كنند.
به گزارش فارس، محمدباقر قاليباف در مراسم آغاز به كار اولين سري اتوبوسهاي تندرو خارجي تصميم دولت در پيشنهاد فعاليت تبصره 13 و تصويب آن توسط مجلس را اقدام مثبت و ارزندهاي دانست و گفت: خوب است كه مجلس و دولت از عملكرد اين ستاد گزارش ارائه دهند تا نقاط قوت و ضعف آن مشخص شود.
وي با بيان اين كه با وجود اختصاص اعتبارات بسيار خوب به اين ستاد براي توسعه ناوگان حمل و نقل عمومي اما از اعتبارات اين بخش حتي يك ريال هم براي توسعه سيستم اتوبوسهاي تندرو هزينه نشده است، ادامه داد: تبصره 13 ميتوانست در پروژه اتوبوسهاي تندرو تحول عظيمي ايجاد كند اما متأسفانه برخي از نگاهها اجازه نداد.به گونهاي كه اين ستاد حتي در برخي از بخشها به واسطه سيستم بوروكراسي كه در آن تعريف شده بود باعث كندي و تأخير در روند انجام كارها نيز شد.
قاليباف در پاسخ به اين پرسش كه آيا درخواست گزارش تبصره 13 را به صورت رسمي و مكتوب ارائه كرده ايد، گفت: من كه نميتوانم چنين چيزي داشته باشم.من ميگويم تبصره 13 يكي از كارهاي ماندگار دولت و مجلس بود اما در حوزه اجرا تبصره دچار مشكلاتي شد. خوب است دولتمردان و مجلس مصوبه قانوني خود را كه زمان آن نيز به پايان رسيده است؛ بازنگري كنند تا اگر اشكالي وجود دارد رفع شود.
وي تأكيد كرد: عملكرد تبصره 13 درحوزه حمل و نقل عمومي نيازمند بررسي است. وقتي طبق قانون براي فعاليت اين تبصره پول و قانون خوب داريم اگر اجراي خوب نداشته باشيم؛ فكر ميكنم ظلم كردهايم.
شهردار تهران تصريح كرد: اين وظيفه ما است كه روز به روز كيفيت زندگي مردم را بالا ببريم.از مردم، رسانهها و مطبوعات ميخواهم كه شهرداري و شوراي شهر تهران را در دستيابي به اين هدف ياري كنند.اگر معابر را براي تردد خودروهاي شخصي محدود ميكنيم ما را به باد انتقاد نگيرند، اتفاقاً اگر اين كار را نكرديم؛ انتقاد كنند.
وي با تأكيد بر اين كه سهولت تردد شهروندان نيازمند ارتقاي سهم حمل و نقل عمومي به 75 درصد است، تصريح كرد: خيلي از كشورها كه در اين بخش دهها سال از ما جلوتر هستند هنوز به سهم 75 درصدي نرسيدهاند.
قاليباف خاطرنشان كرد: نقدينگي و حمايتي كه امروز از مترو ميشود حتي بيش از حمايتهاي دولت سازندگي كه خود را مكلف به توسعه مترو ميدانست، است.شهرداري تهران به اندازه همه دولتهاي قبلي و به تنهايي براي توسعه مترو در حال صرف اعتبار است به گونهاي كه در پايان سالجاري شاهد ورود واگنهاي جديد به خطوط خواهيم بود.طبق مذاكرات انجام گرفته با سفير چين، هيچ مسئلهاي مانع تحويل به موقع واگنها به شهرداري نخواهد شد و از شركتهاي چيني نيز ميخواهيم كه طبق قرارداد، واگنها را سر موعد مقرر تحويل دهند. وي تأكيد كرد: شورا و شهرداري تهران با مديريت صحيح، هوشمند، كاملا آگاهانه و مسلط بر برنامههاي خودشان كارها را دارند پيش ميبرند.
شهردار تهران هزينه تمام شده هر اتوبوس را 220 تا 230 ميليون تومان عنوان كرد و گفت: همزمان با اتوبوسهاي مذكور، تكنولوژي ساخت اين اتوبوسها نيز وارد كشور شده است و طبق توافقات انجام گرفته با شهاب خودرو قرار است كه از اين پس اتوبوسهاي درون شهري طبق اين تكنولوژي توليد شوند.
قيمت بليت اتوبوس نيازمند بازنگري است
وي در بخش ديگر اظهارات خود در پاسخ به پرسش خبرنگاري مبني بر اين كه آيا استفاده از اين اتوبوسها نيز همچنان با همان بليت 20 توماني خواهد بود يا قيمت بليتها تغيير خواهد كرد،گفت: ايستگاهها از طريق دوربينهاي مداربسته كنترل ميشوند.هم اكنون 92 درصد از مردم بليت خود را به هنگام ورود ارائه ميدهند و يا كارت ميزنند. يك بحث در شوراي شهر داشتيم كه طبق آن در قيمت بليت اتوبوسها حتماً بايد تجديد نظر شود مخصوصا با توجه به اين كه به دنبال الكترونيكي كردن بليتها و جمع آوري بليتهاي كاغذي هستيم.
قاليباف ادامه داد: به دنبال اين هستيم كه 350 كيلومتر شبكه تندرو در تهران راهاندازي كنيم. خط 2 در منطقه جنوب راه اندازي شده و خط 3 نيز در آينده نزديك راه اندازي ميشود.طبق برنامهريزيهاي انجام گرفته شركت اتوبوسراني فقط خطوط اصلي و تندروها را پوشش بدهد و بقيه خطوط طبق توافقات انجام گرفته به بخش خصوصي واگذار شود. وي در پاسخ به پرسشي مبني بر اين كه به نظر ميرسد كه عدم حضور برخي از اعضاي شوراي شهر تهران (چمران و دانشجو رئيس و سخنگوي شوراي شهر تهران) نشانه عدم حمايت جدي شورا از سيستم اتوبوسهاي تندرو و شهرداري است، اظهار داشت: اتفاقاً شورا از مجموعه سامانه تندرو حمايت بسيار خوبي داشته است. پرداخت صددرصدي پول اتوبوسها توسط شهرداري بر اساس مصوبه شوراي شهر بوده است. شورا در اين زمينه و همه زمينهها همكاري خوبي داشته است. اين كه در حوزههاي كارشناسي و تخصصي ميان شورا و شهرداري تهران طبيعي است كه كار رفت و برگشت پيدا كند ولي در تصميمگيريهاي نهايي همه با هم هماهنگ هستيم.حمايتهاي لازم نيز در اين زمينه وجود دارد.حق شوراست كه سوال كند و ما هم پاسخ بدهيم.شورا و شهرداري بهترين روزها، ماهها و سالهاي خود را سپري ميكنند.
شهردار تهران در پاسخ به پرسشي در رابطه با عدم نظارت بر عملكرد تاكسيهاي خصوصي گفت: آيين نامه نحوه فعاليت آنها تهيه شده و در كميسيون عمران شوراي شهر در دست بررسي است.حجم تاكسيها گسترش پيدا كرده است.
وي در پاسخ به اين پرسش كه تعداد آنها افزايش يافته اما فعاليت آنها در سطح شهر تاثير گذار نبوده است، تصريح كرد: براي بخش خصوصي خيلي نميتوانيم تعيين تكليف كنيم. بايد بگذاريم منطق عرضه و تقاضا شكل بگيرد. قاليباف با بيان اين كه صحبت در اين زمينه مفصل است و نياز به زمان بيشتري دارد به گفتوگوي خود با خبرنگاران پايان داد.
يکشنبه 10 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]