واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: اختلاف بر سريك طرحطرح تحول اقتصادي سرعت در اجرا يا دقت در تدوين
نايب رئيس دوم مجلس به طرح تحول اقتصادي دولت نهم اشاره كرد و گفت: اگر دولت بدون اطلاع مجلس، وارد اجراي اين طرح شود دخالت ميكنيم و ترمز دستي دولت را ميكشيم. زيرا زماني اين طرح اجرايي ميشود كه تفاهمي بين مجلس و دولت ايجاد شود.
به گزارش ايلنا اولين مجمع جامعه فاطميون با حضور نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي، دبير كل جامعه زينب و تعدادي از فعا لان سياسي ديگر برگزار شد.
محمدرضا باهنر در ابتداي اين جلسه با اشاره به اينكه 30 سال از آغاز و تاسيس نظام جمهوري اسلامي ميگذرد و اكنون وارد دهه چهارم ميشويم، برخي از فعاليتها در اين سالها را ناخودآگاه و تحليلي دانست و برخي را ارادي ناميد. وي با بيان اينكه دهه اول انقلاب، صرف تثبيت نظام و تاسيس دولت جمهوري اسلامي و هشت سال دفاع مقدس شد، افزود: جنگي به ما تحميل شد كه نميخواستيم، اما جوانان ما جانانه ايستادند و به همه اهداف نظام دست يافتيم.
نماينده تهران با اشاره به اينكه دهه دوم انقلاب، صرف بازسازي خرابيهاي ناشي از جنگ و عقب افتادگيهاي عمومي كشور شد، خاطرنشان كرد: كارشناسان سازمان ملل هزينه تخريبها و عقب افتادگيهاي ناشي از جنگ را هزار ميليارد دلار تخمين زدند كه عراق بايد اين خسارات را ميپرداخت. اما شرايط در عراق تغيير كرد و اكنون زمان تحت فشار قرار دادن اين كشور براي پرداخت خسارت نيست زيرا از نظر اقتصادي، عراق وضعيت خوبي ندارد و اين كشور توسط نيروهاي اشغالگر اداره ميشود.
وي گفت: در ده سال دوم تقريباًهر آنچه كه تخريب شد بازسازي گرديد. البته بعضي شهرها مانند هويزه، خرمشهر و آبادان هنوز به وضعيت قبل از تصرف نرسيدهاند.
باهنر در مورد دهه سوم انقلاب، آن را "موسوم به اصلاحطلبي" دانست و گفت: در اين دهه تلاش شد تا علاوه بر انتخاباتها و راهپيماييها، حضور و مشاركت مردم در همه صحنهها جديتر شود. اما به دليل تندروي برخي عناصر تندروي جبهه اصلاحات كه به دنبال ساختار شكني بودند، اين پروسه ناكام ماند و رويكرد مردم از اصلاحطلبان برگشت. پس از آن مردم به حاكميت گفتمان اصولگرايي رويكرد خوبي نشان دادند.
وي با بيان اينكه اصلاحات واقعي با اصولگرايي واقعي تفكيك ناپذير است، اظهار داشت: همآورد طلبي برخي اصلاحطلبان تندرو از مذهبيان و معتقدان به نظام جمهوري اسلامي و رهبري، كار خبط و اشتباه بدي بود. اصلاحطلبان ميانهرو نيز به دليل اينكه اختيار امور را به تندروها داده بودند، اقبال مردم را از دست دادند.
نايب رئيس دوم مجلس با اشاره به رفراندوم سال 58 گفت: در آن سال برخي قصد داشتند قالبهايي چون "جمهوري ايران"، "خلق ايران" و يا "جمهوري دموكراتيك اسلامي" را تحميل كنند. اما امام خميني (ره)، "جمهوري اسلامي" را به همه پرسي گذاشتند. از آن زمان عدهاي راه خود را از امام و انقلاب جدا كردند و مقابل امام و انقلابيون ايستادند. در اين طيف از چپترين چپها و راستترين راستها، يعني از طرفداران آمريكا و چريكها حضور داشتند.
باهنر با مقايسه دولت رجايي و باهنر با وضعيت فعلي كشور، گفت: دولت آنها از جنس مردم بود و بزرگترين دغدغه دولتمردان رسيدگي به وضعيت مردم به ويژه اقشار محروم بود. رجايي طرحي را اجرا كرد كه هنوز در روستاها به نام طرح رجايي معروف است.
وي افزود: آنها ميدانستند كه پذيرش مسئوليت در نظام جمهوري اسلامي تحفه نيست كه بخواهند از طريق آن بار و بنديل خود را افزايش دهند. رجايي و باهنر پذيرش مسئوليت را به معناي خدمتگذاري ميدانستند. البته دولتهاي بعد از آنها نيز خدمتگزاريهايي كردند كه برخي از آنها به نسبه موفق بود.
عضو هيئت امناي جامعه فاطميون، رفتارهاي متشنج را عامل كاهش بهره وري در كشور دانست و اظهار داشت: با استناد به فرمايشات مقام معظم رهبري، دولت نهم توانست تا حدودي رفتارهاي اول انقلاب را رقم بزند كه مردمي بودن ولع خدمت، شجاعت در تصميمگيري، متحرك بودن و فعاليت در نظام بين المللي و تلاش شبانهروزي نمونههايي از آن است.باهنر در عين حال اشكالاتي را متوجه عملكرد دولت نهم دانست و گفت: اين دولت سياستهاي راهبردي در بحثهاي مختلف نظام ندارد. به عنوان مثال در سياست بين الملل، احمدينژاد ميگويد كه اسرائيل بايد از بين برود و بر اين اساس ماجراي هولوكاست را مطرح كرد كه موجب عصبانيت رژيم اشغالگر قدس و آمريكا شد. ما نيز اين رژيم و مردم آن را به رسميت نميشناسيم زيرا اين مردم از سراسر دنيا به فلسطين آمده و خود را شهروند آن ميدانند. در حاليكه از نظر ما آنها تنها سربازان رژيم اشغالگر هستند. اما به ناگهان معاون رئيسجمهور اعلام ميكند كه به مردم اسرائيل علاقه داريم. اين اظهارات با منافع رئيسجمهور و دولت نهم در تضاد است.وي با اشاره به نامه 200 نماينده مجلس به رئيسجمهور كه طي آن خواستار برخورد احمدينژاد با مشايي شده بودند، گفت: اميدواريم رئيسجمهور به اين نامه جواب مثبت دهد.
باهنر به طرح تحول اقتصادي دولت نهم اشاره كرد و گفت: آرزوي تمام دولتها هدفمند كردن يارانهها بود كه كار مهم، لازم، خطير و حساسي است و به سادگي نميتوان به سمت آن رفت. لذا كميسيون ويژهاي نيز براي بررسي اين طرح در مجلس تشكيل شد.
يکشنبه 10 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]