واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: خبربايگاني مناقشات
حتما براي شهروندان تهراني اهميت دارد بدانند موانعي كه باعث شد بعد از ماهها انتظار اتوبوسهاي تندرو و چپ دري كه از امروز در سامانه حملونقل عمومي شهرشان قرار بگيرد، چه بوده است.
در اين ستون اخبار و رويدادهاي گذشته پيرامون اين موضوع آورده شدهاست.
اتوبوسهاي خارجيBRT هنوز فاقد مجوز تبصره 13 هستند
خبرگزاري فارس(04/12/1386)
رييس ستاد تبصره 13 با تاكيد بر اين كه ورود هر گونه خودروي خارجي نيازمند مجوز ستاد تبصره 13 است، گفت: اتوبوسهاي خارجي BRT كه شهرداري قول آغاز فعاليت چند دستگاه آن را از چند روز آينده و سال 87 داده است، هنوز فاقد مجوز تبصره 13 هستند.
مهدي هاشمي در حاشيه اولين نمايشگاه بينالمللي حمل و نقل، خدمات شهري و دستاوردهاي شهرداريها در گفتوگو با خبرنگاران در پاسخ به اين سوال كه بالاخره شهرداري تهران براي ورود اتوبوسهاي چپدر خارجي مجوز تبصره 13 را دريافت كرده است يا خير، گفت: هفته گذشته جلسهاي با نمايندگان تامالاختيار شهردار تهران از جمله معاون حمل و نقل و ترافيك داشتيم كه درخواست خريد اتوبوسهاي چپ در را به صورت شفاهي ارائه كردند، اما هنوز اين موضوع به صورت كتبي مطرح نشده است. در صورتي كه شهرداري براي ورود اين اتوبوسها نياز به مجوز ستاد تبصره 13 دارد.
رييس ستاد تبصره 13 در پاسخ به اين سوال كه شهرداري تهران با چه اطميناني اقدام به عقد قرارداد خريد اين اتوبوسها كرده است، گفت: اين سوال را بايد از مسوولان شهرداري بپرسيد كه اگر نتوانند مجوزهاي لازم را دريافت كنند، چه كسي ميخواهد در مورد تعهدات خارجي داده شده، پاسخگو باشد؟ حتما دوستان به اين مسائل فكر كرده سپس اقدام به عقد قرارداد كردهاند.
وي با بيان اين كه اگر قرار باشد يك شهرداري به صورت ناهماهنگ خريد خارجي داشته باشد، به لحاظ اجرايي دچار مشكل ميشويم، خاطر نشان كرد: البته سازمان شهرداريها برنامه الگوي تجهيزات شهرداريها و يكنواخت كردن نيازها از طريق تشكيل سازمان تجهيزات شهرداريها را در دستور كار دارد. معتقديم تنوع خودروهاي حمل و نقل عمومي بايد كاهش يابد و براي سرويسدهي بهتر بايد حداقل تنوع را داشته باشيم.
وي با ابراز خرسندي از تغيير نام اتوبوسها از BRT به تندرو خاطرنشان كرد: استفاده از هر گونه سامانه خاص در شهرها نيازمند بسترسازي، استانداردسازي با مجوز شوراي عالي ترافيك است.
اتمام توافقات براي خريد اتوبوسهاي BRT
خبرگزاري فارس(31/6/1386)
مديرعامل شركت اتوبوسراني شهر تهران از اتمام توافقات براي خريد اتوبوسهاي BRT (چپدر) و ورود اين اتوبوسها طي 5 ماه آينده به ناوگان حمل و نقل عمومي خبر داد.
حسين بيژني با بيان اينكه قبل از مديريت من مذاكراتي ميان شهرداري و وزارت كشور براي خريد اتوبوسهاي چپدر انجام گرفته بود، تصريح كرد: در جلسه 3 هفته گذشته مسوولان ترافيكي شهرداري با وزير كشور، وي صراحتا با احداث و خريد اتوبوسهاي سيستم BRT موافقت كرد.
وي افزود: با توجه به اينكه شهرداري به دنبال خريد اتوبوسهاي اين سيستم است، حتي اگر وزارت كشور در اين رابطه اقدامي نكند و با توجه به اينكه شهرداري مجاز به خريد و وارد كردن اتوبوس است، بنابراين مسوولان خريد شهرداري اقدامات و توافقات اوليه را براي خريد اتوبوسهاي چپدر به پايان رساندهاند.
مناقشه دولت و شهرداري بر سر خريد چند دستگاه اتوبوس
خبرگزاري آفتاب(31/6/1386)
در حالي كه تنها يك روز تا بازگشايي مدارس و افزايش حجم ترافيك پايتخت باقي مانده است، هنوز سرنوشت پروژه پر سر و صداي BRT در يكي از پرترددترين خيابانهاي تهران روشن نشده است و با توجه به مناقشات موجود ميان وزارت كشور و شهرداري تهران به نظر نميرسد كه تكليف اين پروژه در زماني كوتاه روشن شود.
در همين حال دعواي خريد اتوبوسهاي BRT در شرايطي مناسبات شهرداري تهران و دولت را به سوي ناديده گرفتن منافع عمومي شهروندان سوق داده است كه هر يك از طرفين در طول دو هفته گذشته همچنان بر موضع خود پافشاري كردهاند. با وجود آنكه شهردار تهران و معاون حمل و نقل و ترافيك او از ارائه درخواست خريد اتوبوس ويژه BRT به سازمان شهرداريها خبر ميدهند، مديركل حمل و نقل سازمان شهرداريها در گفتوگو با ايسنا اعلام كرده است كه در سفارش شهرداري تهران چيزي در مورد چپدر بودن اتوبوسها اعلام نشده و تنها بر موضوع دوكابينه بودن اين اتوبوسها تاكيد شده است. اما اين اختلاف در حالي در طول دو هفته گذشته همچنان ادامه پيدا كرده و حتي شدت يافته است كه چندي پيش از آن نيز وزير كشور در اظهارنظري عجيب اعلام كرده بود اتوبوسهايي كه وزارت كشور در حال تهيه آنها است، اتوبوسهاي دوكابينهاي است كه مدتها پيش سفارش داده شده است و ميتواند در مسيرهاي پرسرعت استفاده شود واز نظر ما چپدر بودن اتوبوسها در اين مسيرها هيچ موضوعيتي ندارد.
در همين حال شهردار تهران نيز آغاز به كار خطوط BRT را وابسته به تحويل اتوبوسهاي چپدر اعلام و تاكيد كرد از آنجا كه ايستگاههاي اتوبوس BRT در وسط خط قرار ميگيرند، اتوبوسهاي مربوط به آن بايد حتما چپدر باشند و تعداد اتوبوسهاي چپ در فعلي جوابگوي اين خط نيست. محمدباقر قاليباف همچنين از تشكيل جلسهاي با وزير كشور خبر داد و گفت كه بر اساس وعدههاي وزير كشور از طريق توليدات داخلي و خريد خارجي به زودي اتوبوسها تامين خواهد شد. شهردار تهران با طرح اين موضوع كه در هيچ كجاي جهان اتوبوس BRT نميتواند از نظر فني راستدر باشد، در آخرين اظهارات خود همچنين مدعي شد: «هر روزي كه دولت اتوبوسها را به ما تحويل دهد، شهرداري تهران ظرف يك هفته ايستگاهها را به طور كامل نصب ميكند.»
چپ در بودن اتوبوسهاي BRT هيچ موضوعيتي ندارد
ايسنا(24/6/1386)
وزير كشور گفت: اتوبوسهايي كه وزارت كشور در حال تهيه آنها است، اتوبوسهاي دو كابينهاي بوده كه مدتها است سفارش داده است كه ميتواند در مسيرهاي پرسرعت استفاده شود، لذا از نظر ما چپدر بودن اتوبوسها در اين مسيرها هيچ موضوعيتي ندارد.حجتالاسلام و المسلمين مصطفي پور محمدي تصريح كرد: اتوبوسهاي سفارش داده شده، از مدتها قبل براي تردد در مسيرهاي اصلي نظير خطوط BRT توسط شهرداري تهران سفارش داده شده بود كه اين اتوبوسها قابليت تردد در مسيرهاي پرسرعت را دارند.
پور محمدي با بيان اين كه زمان وارد شدن اين اتوبوسها به كشور بستگي به چند مولفه دارد، خاطرنشان كرد: بهتر است، اتوبوسهاي به كار گرفته شده، دو كابينه باشند، ولي اين به معناي اجرا نشدن طرح شهرداري نيست و طرح ميتواند با اتوبوس يك كابينه هم اجرا شود.اين در حالي است كه قاليباف ـ شهردار تهران ـ تاكيد كرده بود كه وزارت كشور بايد بحث ورود اتوبوسهاي خارجي ويژه خطوط BRT را پيگيري كند.
يکشنبه 10 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]